Matcha kešu sušenky

Matcha kešu sušenky

Ingredience:
50 g rozehřátého 45% eidamu nebo mozzarely
1 lžíce kysané smetany
100 g rozmixovaných suchých kešu ořechů
10 g rozmixovaných lněných semínek
1 lžička Matchy na vaření
1 lžička soli
najemno nakrájená 1/4 menší cibule (není nutné pro výslednou chuť)  

Postup přípravy: Do rozehřátého sýru zamícháme nejdříve smetanu, pak všechny ostatní suché ingredience a vypracujeme těsto. Rozválíme ho mezi potravinářskou folií na plát silný 0,5 cm, nakrájíme na čtverečky. Ty dáme na plech a necháme vychladit cca 10 minut v lednici (pokud se vám plech do chladničky nevejde, naskládejte čtverečky nejprve na talíř, vyhlaďte a následně uložte na plech). Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Čtverečky pečeme zhruba 15 minut. Jsou výborné jako lehká svačinka nebo zpestření tabule při oslavách či posezeních s rodinou a přáteli.

kesu-susenky-MK-2-(1).jpg