Raw košíčky s matchou

Raw košíčky s matchou

Na tento dezertík nepotřebujete mixér, což může být dobrá zpráva pro ty z vás, kteří fandí opravdu  jednoduché přípravě.
 

Na 4 košíčky potřebujeme:

Korpus:
20 g rozdrceného lněného semínka
20 g jemného kokosu
20 g kokosového cukru
20 g vody
1/4 banánu nakrájeného na kolečka

Matcha vrstva:
30 g kokosu
30 g rozpuštěného kokosového oleje
1 lžička Matchy na vaření
10 g medu
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička zázvorové šťávy

Poleva:
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce nepraženého kakaa
1 lžíce medu nebo agáve sirupu
 
Postup přípravy: Ingredience na korpus, kromě banánu, vypracujeme a natlačíme do silikonových košíčků. Do každého košíčku dáme 1 kolečko banánu. Suroviny na matcha vrstvu smícháme a směs poklademe na banánová kolečka. Necháme vychladnout nejlépe v mrazáku po dobu, než si připravíme polevu.

V horké lázni rozpustíme kokosový olej a zamícháme do něj kakao se sladidlem, pořádně vymícháme, ať se ingredience hezky propojí. Polevu nalejeme na vychladnuté košíčky a necháme ztuhnout v lednici. Zdobíme pistáciemi, barevných kokosem... nebo čímkoliv chutným a estetickým podle naší fantazie.
 
"Matcha tea používám ve svých receptech ráda. Objevila jsem ho, když jsem do svého pečení hledala novou přísadu, která by ozvláštnila výslednou chuť dezertu a ještě byla přínosná pro zdraví. Matcha nejenže dodá pokrmu svěží zelenou barvu, ale oceníte jistě i její intenzivní antioxidační účinky, které se přidáním do jídla neztrácí."

raw-kosicky-matcha-MK-(1).jpg