Raw košíčky s Matcha tea

Raw košíčky s Matcha tea

Na tento dezertík nepotřebujete mixér, což může být dobrá zpráva pro ty z vás, kteří fandí opravdu  jednoduché přípravě.

 
Na 4 košíčky potřebujete:
Korpus:
  • 20g rozdrceného lněného semínka
  • 20g jemného kokosu
  • 20g kokosového cukru
  • 20g vody
  • 1/4 banánu nakrájeného na kolečka

Matcha vrstva:
  • 30g kokosu
  • 30g rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžička matcha tea
  • 10 g medu
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička zázvorové šťávy

Poleva:
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 1 lžíce medu/agáve 
 

Ingredience na korpus, kromě banánu, vypracujeme a natlačíme do silikonových košíčků. Do každého košíčku dáme 1 kolečko banánu. Matcha vrstvu vypracujeme a poklademe na banánová kolečka. Necháme vychladnout nejlépe v mrazáku po dobu, kdy si připravíme polevu. V horké lázni rozpustíme kokosový olej a zamícháme do něho kakao se sladidlem, pořádně vymícháme, ať se ingredience propojí. A nalejeme na vychladnuté košíčky. Necháme ztuhnout v lednici. Zdobíme pistáciemi, barevných kokosem... nebo čímkoliv chutným a estetickým podle naší fantazie.
 

Peču nepeču
Matcha tea používám ve svých receptech ráda. Objevila jsem ho, když jsem do svého pečení hledala novou přísadu, která by ozvláštnila výslednou chuť dezertu a ještě byla přínosná pro zdraví. Matcha dodá pokrmu nejen svěží zelenou barvu, ale oceníte jistě i její intenzivní antioxidační účinky, které se přidáním do jídla neztrácí. 

raw-kosicky-matcha-MK-(1).jpg