Zapečené ratatouille s NABA tomatovým krémem

Zapečené ratatouille s NABA tomatovým krémem

Ingredience:
1 NABA tomatový krém
1 cuketu nakrájenou na cca 1cm plátky - jako lasagne (klidně i se slupkou)
1 lilek nakrájený na cca 1cm plátky, vypocený (plátky lilku jemně posolíme a necháme zhruba 10 minut odpočinout, pak vypocenou tekutinu odsajeme ubrouskem)
4 velká rajčata nakrájená na tenké plátky
1 mrkev, nastrouhanou nahrubo (není nutné)
2 balíčky mozzarelly
asi 4 stroužky česneku, prolisované (není nutné)
olivový olej
sůl

Postup přípravy: Rozehřejte si troubu na zhruba 190 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem naskládejte plátky cukety a lilku a vložte do trouby na 10-15 minut, než plátky mírně změknou. Mezitím si podélnou formu s vyšším okrajem vymažte olivovým olejem. Pokud máte rádi pikantnost česneku, v tomatovém krému NABA rozmíchejte prolisované stroužky. Dno zapékací mísy vyložte plátky lilků, potřete vrstou tomatového krému, poklaďte plátky rajčat a plátky najemno nakrájené mozzarelly. Další vrstva bude tvořena plátky cuket. Tu potřeme tomatovým krémem. Postupujeme dále, než máme mísu plnou. Poslední vrstvu by měly tvořit plátky lilku nebo cukety, které potřeme krémem a poklademe sýrem. Pokud preferujete slanější pokrmy, některé z vrstev jemně posolte. Mezi vrstvy je možné libovolně sypat nastrouhanou mrkev. Pečeme zhruba 30 minut. Servírujeme mírně odpočinuté, pokrm se pak lépe porcuje. Dobrou chuť!

IMG_0654.JPG