10 důvodů, proč používat heřmánkové Alkmene

10 důvodů, proč používat heřmánkové Alkmene

Alkmene je jedna z mých nejoblíbenějších kosmetických značek. Postupně proto testuji všechny její produkty, na pleť i vlasy. Tentokrát jsem vyzkoušela řadu s heřmánkem - šampon, balzám a krém na ruce. Až si přečtete, jaké blahodárné účinky tato bylinka má, vsadím se, že budete “potřebovat” heřmánkovou kosmetiku také 😊, hlavně pokud jste blondýnka.
 

Jak heřmánek pravý neboli lidově kamilka účinkuje na vlasy?

  • 1. Harmonizuje pokožku hlavy, aby se vlasy nemastily, ale ani nebyly vysušené,

  • 2. celkově je vhodný na rychle se mastící vlasy,

  • 3. zvýrazní a oživí blond odstíny, odstraňuje nežádoucí žluté zabarvení,

  • 4. pokud se odbarvujete na blond: uklidňuje vysušenou vlasovou pokožku podrážděnou peroxidem,

  • 5. lehounce zesvětluje vlasy (dělá šisování jako ze sluníčka),

  • 6. působí antibakteriálně a dezinfekčně a zabraňuje tak množení bakterií, které jsou zodpovědné za tvorbu lupů.
     

Jak heřmánek účinkuje na pokožku?

  • 7. Ošetřuje podrážděnou kůži a mírní její svědění,

  • 8. napomáhá udržovat přirozenou vlhkost pokožky,

  • 9. hojí kůži,

  • 10. mírní otoky.

  • A navíc: vůně heřmánku harmonizuje tělo i mysl a mírní projevy nervozity.
     

CUE-THE.png

Alkmene BIO šampon pro lesk vlasů s heřmánkem

Barva a konzistence

Stejně jako jiné produkty Alkmene je heřmánkový šampon vegan, bez parabenů, silikonů, minerálních olejů, PEG, SLS a SLES. Neobsahuje ani barviva, takže má průhlednou barvu. Jedním z důvodů, proč jsem si šampony Alkmene hodně oblíbila, je jejich hustá konzistence. Produkt při nanesení do dlaní nestéká, takže člověk zbytečně neplýtvá, a i při použití malinkého množství se ve vlasech vytvoří velmi bohatá a hustá pěna, pomocí které umyjete celé vlasy od kořínků až po konečky. I přesto bych ocenila, kdyby Alkmene udělalo i větší verzi, klidně 500ml 😄, ať nemusím tak často objednávat.

opr-(1).jpg


Voní jako léto

Druhým důvodem, proč mám vlasové produkty ráda, je ten, že obsahují bylinky z ekologického zemědělství. Konkrétně v tomto šamponu najdete olej z květů přirozeně pěstovaného heřmánku pravého. A ve vůni je to znát! Aroma produktu mi víc než třeba heřmánkový čaj připomíná spíše nasušené květy, jako když se procházíte rozkvetlou loukou v pozdním létě.
 

Skutečně šisuje barvu vlasů!

Vzhledem k tomu, že mám tmavé vlasy, vůbec jsem nečekala, že by na ně heřmánek co do zesvětlení nějak účinkoval. Proto mě výsledek docela překvapil. Asi po třetím mytí jsem si na denním světle všimla, že jsou konečky vlasů lehounce vyšisované, produkty dělají takový lehký balayage styl. Nemohu posoudit, zda by stejný účinek byl i na přirozeně tmavých vlasech, ale barvené vlasy skutečně chytají velmi jemně jiné tóny.

opr-(9).jpg


Jaké jsou vlasy po použití šamponu?

Co se týče kvality vlasů po umytí, byly kadeře trošku více hrubé než po použití měsíčkového Alkmene a hůře se rozčesávaly, proto jsem byla zvědavá, jaký výsledek nechá šampon po uschnutí vlasů. Záměrně jsem si vlasy nevysoušela fénem, abych mohla posoudit lesk - a docela mi vyrazilo dech, jak produkt oživil barvu. Po uschnutí byly vlasy příjemné na dotek, měkké (na dotek mi dokonce připomněly jemné dětské vlásky 😄) a takové vitální, jak jim heřmánek dodal lesk. Závěr: Šampon bych doporučila pro mastné vlasy a chcete-li kadeře lehounce zesvětlit, na suché vlasy je lepší měsíčková řada od Alkmene.
 

Alkmene bio kondicionér pro lesk vlasů heřmánek

Vůně, která drží

Heřmánkový balzám od Alkmene je bílý - svým vzhledem i konzistencí připomíná hutný pleťový krém. Je pravda, že jeho omamná vůně až svádí k tomu, namazat si jej na obličej 😄. Produkt skutečně nádherně voní, jeho aroma je mnohem silnější než šamponu. Vůně zůstane ve vlasech celé dva dny (ověřeno!). Díky husté struktuře kondicionér nestéká z vlasů, a tak ho stačí nanést pouze trošku na konečky a poté rozetřít nahoru směrem k uším.

opr-(2).jpg


Pružný účes

Pokud toužíte po přírodním zesvětlení vlasů nebo jste blondýnka a chcete zabránit žlutým podtónům přírodní cestou, a heřmánková vlasová kosmetika je tak pro vás to pravé, ale máte suché vlasy, určitě vsaďte na kondicionér. Při druhém mytí vlasů jsem kromě šamponu použila i balzám, abych mohla posoudit rozdíl, a je to opravdu znát. Po balzámové péči (nechala jsem jej působit při koupeli možná i 5 min.) byly vlasy pružné a lesklé. Jak to nejlépe popsat? Možná to taky znáte: když si děláte culík a vlasy se do něj dají lehce zaplést, protože jsou takové hrubé, jsou vlastně bez života. Oproti tomu po aplikaci kondicionéru byly vitální a uhlazené, a tak udělat culík dá víc práce, jak jsou vlasy plné života takové neposedné 😊. Hydratace vlasů je skutečně znatelná, plus ta vůně k tomu, dávám 9 z 10!

opra.jpg


Neobsahuje škodlivé látky

Stejně tak jako šampon v sobě ani kondicionér nemá žádné neřády. Tady je přehled škodlivých substancí, které v produktech Alkmene nenajdete:

parabeny: konzervanty, 100% chemické látky nepřirozené lidskému tělu, které mohou způsobovat alergické reakce,

silikony: vyhlazují vlasy, ale bohužel se ve vlasech usazují a zatěžují je. Kadeře jsou pak zplihlé, ztrácí objem, snadno se mastí a nakonec ztratí i onu jemnost a hebkost,

PEG: stabilizuje a emulguje kosmetiku, dělá se většinou z ropy a k jeho výrobě jsou používány přírodě škodlivé látky, které jsou přirozeně nerozložitelné a zatěžují tak životní prostředí.

sodium lauryl sulfate (SLS): tenzid, rozpouští a odstraňuje nečistoty, vytváří pěnu, avšak je dráždivý, vysušuje pokožku a vlasy, snadno prostupuje kůží a může se ukládat v těle (v mozku, plicích a játrech ho lze nalézt ještě několik dní po aplikaci!),

sodium laureth sulfate (SLES): levné pěnidlo, dráždí oči a kůži, vysušuje pokožku těla a hlavy, narušuje přirozenou ochrannou vrstvu kůže, může způsobit zvýšený výskyt lupů a padání vlasů.
 

93774262_1360664447475951_9195819031376953344_o.jpg

Trendy lahvičky od vlasových produktů Alkmene jsem si zamilovala!
 

Alkmene bio balzám na ruce a nehty heřmánek

Máte poškozenou a suchou kůži na rukou, třeba po zvýšeném mytí rukou a používání dezinfekce? Heřmánkový balzám je dá zase do pořádku. Jeho výhodou je lehká konzistence, která se velmi rychle vstřebává. Už jsem vyzkoušela měsíčkový balzám na ruce od Alkmene, který svou konzistencí připomíná vazelínu. Tento heřmánkový balzám je narozdíl od něj více krémový, má strukturu jako lehký letní krém. Takže pokud vám vyhovuje spíše krémová konzistence, bude to to pravé ořechové.

IMG_3476.jpg


Nelepí a nemastí

Co je na Alkmene produktech na ruce skvělé je, že nelepí ani nemastí - pár sekund po aplikaci se krém vstřebá do kůže. Osobně nemám ráda, když balzámy na ruce vytváří mastný povlak, a tak třeba ani půl hodiny po aplikaci nemůžete psát, protože vám prostě tužka klouže v prstech 😄. Takové produkty pak sotva používám a ruce mám proto suché, přestože mi krém leží hned vedle počítače celý den. Alkmene balzám si na pracovní stůl klidně pořiďte, chvilku po aplikaci můžete vykonávat všechny činnosti, aniž byste si zamastili dokumenty 😊.
 

Dalším důvodem, proč si heřmánkový krém do práce vzít je, že vůně heřmánku klidní nervy a mysl. To se někdy hodí.”

opr-(8).jpg


Ochrana pokožky na dlouhou dobu

Krém vytvoří na rukou jemný povlak - když se dlaně dotknete pokožky, je to stejný pocit, jako byste sahali na plastovou lahev. Tak je kůže po aplikaci vypnutá a hladká! A báječně voní.

opr-(5).jpg

Kam dál? Přečtěte si recenzi měsíčkové řady od Alkmene. Otestovala jsem také přírodní zubní péči Alkmene a jejich tea tree řadu na problematickou pleť. 



 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky