Parťáci na léto: opravdu účinné deodoranty Martiderm

Parťáci na léto: opravdu účinné deodoranty Martiderm

Také vás deodoranty z drogerie většinou zklamou? Hledáte produkt, který skutečně zabrání mokrým skvrnám v podpaží? Právě jste jej našli! Španělská značka Martiderm vyvinula s týmem dermatologů kosmetiku proti pocení a tělesnému pachu s unikátním a opravdu účinným složením, která vás v létě nenechá na holičkách. Vyzkoušeno v zátěžových situacích!

Řada DRIOSEC obsahuje tři různé produkty: deodorant antiperspirant pro denní péči, extra účinný deodorant antiperspirant, který účinkuje přes noc, a antiperspirační pudr na chodidla, dlaně a další partie. Pojďme si je představit podrobněji!

CUE-THE.png


Jaký je rozdíl mezi deodorantem a antiperspirantem? Úkolem deodorantu je zamaskovat tělesný zápach. Má v sobě tedy látky, které voní, a tím skrývají pach potu. Oproti tomu antiperspirant obsahuje i látky, jež ovlivňují tělesné pochody (např. stahují potní žlázy a uzavírají je), a tím eliminuje pocení. Ideální je proto vybírat produkt, který je označený jako kombinace antiperspirant + deodorant. Ten se postará, abyste se méně potili, a zároveň vytvoří příjemnou vůni. A pokud nechcete deodorantem přebít svůj oblíbený parfém, volte čistě antiperspirant.
 

DRIOSEC Dermoprotect roll-on pro denní péči

Tento antiperspirační deodorant je určený pro nanášení ráno a během dne. Oproti druhému roll-onu jej poznáte tak, že má na krabičce ikonu sluníčka a v trojici symbolů ve tvaru otisku prstu je zvýrazněn modře jen jeden z nich. Samotný produkt má pak modrou etiketu.

Složení s kamencem, kaolinem a koloidním stříbrem

Roll-ony se od sebe liší složením. Tento denní obsahuje alum stone, tedy kamenec, což je přírodní minerál síran hlinitodraselný. Možná jej znáte ve formě průhledné až bílé kostky, která připomíná led a kterou pánové používají pro zastavení krvácení při holení. Tento minerál však umí víc než jen rychle stáhnout kůži a utlumit krvácení! Je to navíc i přírodní antiperspirant, který omezuje pocení, a navíc neutralizuje pachy vytvořené potem. Kamenec totiž dokáže mírně stáhnout potní žlázy a eliminovat tak pocení na minimum, a díky tomu, že umí i rozložit pachové bakterie, pak pot tolik nezapáchá.

IMG_4192.jpg


Dále ve složení najdete kaolin neboli bílý jíl. Tato čistě přírodní látka je známá pro své absorpční schopnosti. Kaolin se stará o to, aby vaše podpaží zůstalo suché, a navíc zachycuje toxiny z pokožky.

Další účinnou látkou v denním roll-onu je silver citrate, což jsou mikročástice stříbra rozptýlené v destilované vodě Tuto látku možná budete znát pod pojmem koloidní stříbro, často ji obsahují práve antiperspiranty. Velikost částic koloidního stříbra je mnohonásobně menší, než je velikost bakterií, které způsobují nepříjemný zápach v podpaží. Stříbro tak dokáže do nevoňavých bakterií vniknout a zničit je. Zároveň tlumí funkci potních žláz, a tak má i antiperspirační účinky.
 

Pokud se vyhýbáte deodorantům se syntetickým hliníkem, je tento správná volba. Ve složení vás může zaskočit Magnesium Aluminium Silicate, protože má název alu. Je to ale křemičitan hořečnato hlinitý, což je látka čistě přírodního původu, která usnadňuje vstřebávání látek do pokožky.”

Jak produkt voní?

Denní Dermoprotect roll-on je svým aroma určen vyloženě pro ženy. Voní totiž sladce, krásně květinově, jako čerstvě vyprané prádlo. Vůně je svěží, hodně výrazná, a tak ji po aplikaci ucítíte i sama na sobě. V běžné denní zátěži přetrvala asi 5 hodin, pak jsem deodorant aplikovala znovu, protože už jsem vůni necítila.
 

Funguje?

Deodorant jsem testovala v práci a úmyslně jsem si vzala světlé džínové šaty s dlouhým rukávem, které téměř nenosím, protože se na nich vždycky udělají mokré skvrny v podpaží skoro hned po tom, co si je obleču (taky máte doma takové oblečení? 😃). Tentokrát ale šaty přežily bez úhony a já bez ostudy 😊. Roll-on fungoval jak měl a podpaží vydrželo suché po celý pracovní den. Otestováno v kanceláři bez klimatizace při teplotě cca 25 °C. Jo a skvělé je, že roll-on nedělá bílé fleky na oblečení, a to ani na tom černém.
 

Je důležité, abyste deodorant po aplikaci nechali zaschnout, než se oblečete. Ideální je nanést jej hned po ranní sprše nebo po vašem ranním rituálu, aby produkt dobře zaschl třeba mezitím, než se nasnídáte. Pak je zaručena jeho maximální funkčnost a můžete se spolehnout, že vám neudělá mokré ani bílé flíčky na oblečení.”
 

DRIOSEC Intensive roll-on pro noční péči

Noční intenzivní roll-on poznáte od denního na první pohled podle ikony měsíčku na krabičce a dle toho, že v trojici symbolů ve tvaru otisku prstu jsou zvýrazněny modře všechny tři. Produkt samotný má pak bílou etiketu.

Složení s kyselinou salicylovou a nicinamidem


Hlavní účinnou látkou v tomto roll-onu je Al/Zr Active, tedy Aluminum Zirconium Tetrachlorohydrex Gly. Je to aktivní hliník, jenž dokáže tvorbou polymerního komplexu blokovat potní žlázy a zabraňovat tak pocení.

S potem efektivně bojuje i kyselina salicylová (Salicylic acid). Ta má antimikrobiální a antiseptické účinky, a tak dokáže eliminovat bakterie, jež způsobují nepříjemný zápach v podpaží. Ve složení najdete také Niacinamide, což je vitamín skupiny B, který má silný protizánětlivý účinek. Právě kombo kyseliny salicylové a nicinamidu se často přidává do kosmetiky proti akné, protože tyto látky společně ovlivňují funkci žláz = tvoří se díky nim méně mazu a potu.

IMG_4193.jpg


Oproti dennímu obsahuje intenzivní deodorant alkohol (Alcohol Denat). Ten pomáhá regulovat funkce mazových žláz a má antimikrobiální účinky. Navíc se na pokožce rychle odpařuje (za pouhých 12 vteřin) a vytváří tak chladivý efekt, což u deodorantu oceníte. Je ale důležité myslet na to, abyste roll-on nenanášeli na čerstvě oholenou pokožku, štípalo by vás to.
 

Oba dva roll-ony obsahují také Triethyl Citrate, což je přírodní látka, která má deodorační účinky a eliminuje tak tělesný zápach způsobený bakteriálním rozkladem potu, a dále Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, tedy heřmánek pravý. Výtažek z heřmánku zklidňuje pokožku podpaží a hojí ji, navíc má i protizánětlivý účinek.”
 

Jak produkt voní?

Noční intenzivní roll-on má více unisex vůni, připomíná spíše pánské parfémy. Když se rozvoní na kůži, je aroma pronikavé a lehce změní nádech do silné květinové vůně. Mně osobně je tato vůně příjemnější než sladce svěží květinová denního roll-onu, ale to je hodně subjektivní 😊. Ráno po probuzení už vůně tak znatelná nebyla, ale podpaží bylo suché a krásně jemné, což mě hodně překvapilo - nečekala jsem, že bude účinek tak silný.
 

Funguje?

Noční intenzivní deodorant má za úkol celkově snížit nežádoucí pocení, tzn. funguje jako podpůrný produkt denní péče. Má jiné složení, které dokáže při dlouhodobém používání eliminovat pocení až o 50 %. Během prvního týdne až 10 dní by se měl používat každý večer před spaním (aplikujte jej vždy na čistou/omytou pokožku). Jakmile pocítíte zlepšení a už se během dne tolik nepotíte, můžete snížit četnost použití nočního roll-onu na 2-3x týdně. Po dalším týdnu používání jej pak stačí nanášet už jen 1x za týden.


Osobní zkušenost

Osobně jsem už jednou kúru proti nadměrnému pocení vyzkoušela s jiným produktem, který se také nanášel na noc. Ten však dost nepříjemně voněl a navíc se mi asi po týdnu začaly v podpaží dělat nevzhledné červené fleky, protože měl přípravek drastičtější složení. Hodně mě potěšilo, že Martiderm Driosec Intensive nezpůsobil žádnou kožní reakci a ještě příjemně voní a osvěžuje, což člověk hlavně během horkých letních nocí hodně ocení. No a podstatné je, že už po cca šestém použití jsem během dne cítila, že podpaží zůstává přes den suché, a to i ve stresových situacích. Nějak tak po týdnu jsem to “testla” se světlými šaty, jak jsem psala výše, a všechno klaplo 😊. Kombinaci nočního a denního roll-onu tedy opravdu doporučuji!
 

Noční intenzivní roll-on dělá lehké bílé skvrny na kůži. Proto pokud uvažujete, že jej budete používat na denní aplikaci, je nutné to vzít v potaz. Ráno před nanášením denního deodorantu pak stačí podpaží lehce omýt nebo otřít vlhčeným ubrouskem, bílé flíčky zmizí.”
 

DRIOSEC Antiperspirační pudr

Pokud vás trápí pocení dlaní, chodidel anebo nepříjemné tření stehen v oblasti třísel, je tento pudr ten pravý produkt pro vás! Aplikace s ním je velmi příjemná: stačí nasypat trošičku pudru do dlaní přímo z lahvičky a buď jej vetřít do chodidel či třísel, nebo mnout mezi rukama a vysušit si tak dlaně.

IMG_4213.jpg

Po aplikaci je přípravek na pokožce neviditelný a účinkuje až do té doby, než si ošetřené místo omyjete vodou a mýdlem. Ruce si za den myjeme často, a tak je pudr třeba aplikovat vícekrát.


IMG_4219.jpg
 

Neudělá z vás sušenku

Co je na pudru skvělé? 1) Ani poté, co se dané místo zpotí, nedělá žmolky. 2) Když někomu podáte ruku na pozdrav, není přípravek nijak znatelný. 3) Měla jsem obavy, jestli pokožku nepřesuší tak, že by se na ní udělaly suché šupinky, ale naopak mám pocit, že pudr kůži vyživí, protože je pak sametově hebká, jako po použití krému na ruce. A přesto jsem měla dlaně dokonale suché.
 

Složení

Pudr totiž obsahuje talc, česky mastek, což je minerál, který se skládá z křemíku, hořčíku, kyslíku a vodíku. Má skvělé absorpční schopnosti: vstřebává do sebe vlhkost a přebytečné tekutiny a kromě toho na pokožce vytváří ochrannou vrstvu a vyživuje ji.

Absorpční účinek má i Trticum Vulgare (Wheat) Starch, což není nic jiného, než obyčejný pšeničný škrob. Dále pudr obsahuje látku Silica, kterou možná znáte pod pojmem křemelina, což je opět minerální prášek přírodního původu, který je vyrobený ze schránek mikroskopických sladkovodních řas a má vynikající účinky na pokožku.

Ve složení najdete také oxid zinečnatý (Zinc Oxide), jenž má antibakteriální a antimykotické vlastnosti, a tak eliminuje tělesný pach. Samotnému pocení pak zabraňuje hliník - Aluminium Sesquichlorhydrate.


a.png
 

Jak produkt voní?

Pudr voní doslova jako mentolové bonbony nebo žvýkačky! Je to díky látce L-Menthol, která dodává fresh aroma a zároveň osvěžuje a prokrvuje pokožku v místě, kam si pudr aplikujete. Vůně mě baví, je příjemně svěží a taková letní.
 

IMG_4189.jpg

 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky