Zázračná pápaja. Věděli jste, jaké má účinky?

Zázračná pápaja. Věděli jste, jaké má účinky?
Taky milujete exotické ovoce? Ty neskutečné barva a neznámé chutě! Třeba taková papája. Zvenku nenápadná tykev vypadající jako kombinace dýně, melounu a manga, která skrývá sytě oranžovou dužinu zdobenou desítkami černých semen. Když pápaju objevil při svých cestách Kryštof Kolumbus, nazval ji pro její skvělou chuť „ovocem andělů“. Tohle ovoce je ale andělské pro mnohem víc, než jen chuť. Díky obsaženým látkám dokáže proměnit i vaši pleť v andělsky krásnou a jemnou! Přesvědčí vás o tom kosmetika australské značky P´URE!


Papája a zdraví


U nás se v lidovém léčitelství používají bylinky z louky, v exotických zemích papája. Možná ani nebudete věřit, jaké všelijaké neduhy se s ní léčí: domorodci ji využívají třeba na zrohovatělou kůži, bradavice či otoky, slouží jako účinné antiseptikum proti mikrobům či jako prostředek k tlumení zánětu, poslouží i při zvracení, plynatosti či průjmu nebo jako úleva při revmatismu, neutralizují jí nadměrnou kyselost organismu, bojují s ní proti cukrovce a vysoké hladině "špatného" cholesterolu. A to není všechno! Papája udržuje zdravé srdce a její konzumace prý předchází infarktu, mrtvici či dokonce rakovině. No, tahle “dýně”  by se rozhodně měla objevit ve vašem jídelníčku!

IMG_0188.jpg

Papája a krása


Že u vás v obchodě papáju jen tak neseženete? Dopřejte si její účinky v podobě produktů P´URE. I na pokožku má totiž toto báječné ovoce skvělý vliv. Tak se na to pojďme podívat!
👉 Papája obsahuje jedinečný enzym s názvem papain, který ošetřuje suchou a narušenou pokožku, regeneruje ji a navrací jí pružnost a mladistvý vzhled.
👉 Papain je skvělý i na léčbu ran po chirurgických zákrocích, napomáhá hojení jizev.
👉 Dámy, tohle vás bude zajímat: papája má antioxidační vlastnosti, a tak chrání buňky pleti před stárnutím, odstraňuje odumřelé kožní buňky a otevírá kožní póry. 
👉 Díky tomu je skvělá při léčbě akné, pupínků a kožních infekcí.
👉 Přípravky s obsahem papáji bývají doporučovány i pro lepší prokrvení kůže.
👉 V kožním lékařství se používá při léčbě ekzémů (i atopických) a k hojení proleženin či lézí.

Protože mě osobně trápí drobné jizvičky po laserovém ošetření obličeje, bylo jasné, že papájovou kosmetiku musím vyzkoušet. V košíku mi tak nemohl chybět obnovující krém, ke kterému jsem si objednala mast na suchou pokožku, kterou v zimě jako když najde, a rovnou i balzám na rty do mrazivých dnů.

Zajímavost: Papain se získává z mléčné šťávy nezralých plodů papáji, které se říká latex. Z jednoho stromu Carica papaya se za rok získá jen 100 g papainu. Je to tak docela vzácná látka. Dopřejte jí své pleti!


Recenze obnovujícího krému P'URE PAPAYACARE RENEW 


➕ přírodní složení s mnoha oleji (certifikace bio kosmetiky NaTrue)
➕ netestována na zvířatech, vegan friendly
➕ multi účinek “vše v jednom” (odstraní jizvičky a pigmentaci, sjednotí barvu obličeje, zklidňuje, vyživuje, působí na nedokonalosti pleti, omlazuje)
➕ relativně velké balení
➕ nemastí pleť a není komedogenní, nebojte se použít, i když máte sklony k akné (jaké já)

➖ mírně štípe v očích, kolem očí tedy doporučuji neaplikovat
➖ nic moc parfemace (vůně by měla být ovocno-vanilková, ale mně osobně tak nepřijde)

IMG_0155.jpg

Přírodní složení

Tento krém je určen na ošetření pokožky, kterou trápí jizvy a strie (scars, stretch marks). Z obalu se dozvíme, že má složení vhodné pro citlivou pleť. Neobsahuje totiž absolutně žádné “neřády”, naopak v něm najdeme bambucké máslo, mandlový, makadamiový, šípkový, jojobový, pomerančový a tamanu olej (olej ze semen kalaby obvejčité), aloe vera, heřmánek a samozřejmě papáju. Aroma krému má “na svědomí” lehce citronové limonene, což je přirozeně se vyskytující látka podobná alkoholu, kterou najdeme v mnoha rostlinách, a čistě přírodní vanilin. Žádná chemie, žádné minerální oleje, jen příroda.

Odstraní jizvičky a pigmentové skvrny, a navíc omlazuje

Krémy, které mají odstraňovat jizvičky, bývají většinou docela malé a člověk tak aplikuje opravdu kapičku jen lokálně, přímo na jizvu. Proto mě potěšilo, že PUR´E udělalo relativně velké balení (100 ml), kde se nemusíte ostýchat vytlačit krému více a rozetřít jej opravdu na celý obličej. “Ťupat” krém jen na nedokonalosti by totiž bylo škoda, protože - jak už víme - papája má neskutečnou moc na pokožku, a tak se kromě jizev postará třeba i omlazení pokožky. Ovoce je bohaté na vitamín C, E a antioxidanty, třeba beta-karoten, který pomáhá chránit pokožku před volnými radikály, čímž bojuje proti vráskám a stařeckým skvrnám, a podporuje rovnoměrnou barevnost pokožky. 

IMG_0158.jpg

Vytváří v pleti nový kolagen, yes!

Už po prvním použití dostane pleť neskutečně sametový vzhled - když si pohladíte po tváři, opravdu máte pocit, že se dotýkáte sametu. Pokožka je po aplikace pružná a zregenerovaná, mám pocit, že krém působí jako lifting. Protože papája způsobuje prokrvení kůže, jsou jizvy hned v podstatě hned po aplikaci zjemněné, protože se kůže vypne, a co je důležité: papain urychluje tvorbu kolagenu a zajistí obnovu poškozené kůže. Ve složení najdeme i Gotu Kola, což je rostlina s českým názvem pupečník asijský, která chrání kolagen již se v pleti vyskytující a pomáhá vytvořit stavební kameny pro tvorbu nového. Takže papain a pupečník jsou pro omlazení pokožky doslova kombo!

Tip: Trápí vás strie na břiše nebo na stehnech? Namažte je P´URE krémem. Ale chce to vydržet alespoň 3 týdny, aby kúra zabrala. Vyzkoušeno. 


Recenze mastičky na suchou kůži P'URE PAPAYACARE SKIN FOOD


Přírodní “vazelína”

Slýchávali jste jako malí, že vazelína je dobrá na všechno? Babička ji používala na suchou kůži, na rty, na popraskané paty, na regeneraci rukou, na kůžičky kolem nehtů, na popáleniny… Jenže to se ještě neřešilo, že se vyrábí z ropy. P'URE PAPAYACARE SKIN FOOD má vzhled a stejně multifunkční využití jako vazelína, ale složení čistě přírodní. 

IMG_0160.jpg

Vzhled a vůně masti

Vzhledem připomíná obsah tubičky hodně mastičku z lékárny. Je opravdu hutný a chce to trošku síly vytlačit jej z tuby. Díky poctivé hustotě stačí opravdu miniaturní kousíček, kterým po rozetření vyživíte velký kousek pokožky. Barvu má mast krásně žlutou, ozkoušela jsem, že oblečení nebarví. Vůně je velmi jemná, jakoby do vanilka, spíš bych řekla, že je mastička bez aroma, každopádně je mi sympatičtější než vůně obnovujícího krému. 

IMG_0162-(1).jpg

Balení je malé, ideální do kabelky - mast tak můžete mít po ruce, kdykoliv si bude vaše tělo “žádat”. Aplikovat ji lze na všechny možné neduhy, tak jako vazelínu “za starých časů”. Doporučuji rozetřít malé množství mezi konečky prstů, trošku zahřát a pak mazat na postižené místo. Díky tomu se hustota masti zjemní a produkt se lépe aplikuje. Jak název “mast” napovídá, produkt je dost mastný, nedoporučovala bych ho využívat na celý obličej, k tomuto se opravdu více hodí krém. 

Tip: Teď v zimě, kdy člověk neustále smrká, je P'URE PAPAYACARE SKIN FOOD parádní na promazání suché a loupající se pokožky kolem nosu.


Recenze balzámu na rty P'URE PAPAYACARE


Hojivá kúra 

Pokud máte rádi hutné a poctivé balzámy na rty, do toho od P´URE se zamilujete! Je to vlastně takový mastička v tubě, a tak vám promaže rty opravdu důsledně. Při aplikaci malinkého množství vytvoříte jemnou vrstvičku, podobně jako klasickou rtěnkovou pomádou, která je takřka neznatelná. Když vás budou trápit popraskané rty suché tak, že až brní, pak se nebojte z tubičky vytlačit víc a nechat rty regenerovat - ideální je to přes noc. Dopřejete puse hojivou kúru, a ráno se probudíte s uzdravenými šťavnatými rty. 

IMG_0153.jpg

Balzám obsahuje candelilla wax, což je produkt 100% přírodního původu, který se získává z listů rostliny euphorbia cerifera neboli pryšce voskodárného. Nelekejte se ve složení ani látky styrax benzoin gum - je to pryskyřice benzoe získaná ze stromů s názvem styrax, taktéž čistě přírodní látka, která je známá pro své hydratační schopnosti. 

Používáte jako já na rty bambucké máslo, ale zaujaly vás až zázračné schopnosti papáji? V tom případě je P´URE balzám váš super nový kámoš. Kromě “shea” másla obsahuje i makadamový a jojobový olej a taky měsíček (calendula), jenž má extrémně zklidňující, hojivé, léčivé a regenerační účinky. Tohle si vaše rty zaslouží vyzkoušet!

IMG_0168.jpg

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky