Hensel® BIO Ocet Balsamico Premiová kvalita má historii své výroby zakořeněnou v Itálii, kde se vyrábí dodnes. Právě tato tradice výroby mu zaručuje jeho nezaměnitelnou chut, barvu a aroma. Směs je uskladněna v dřevěných sudech, kde několik let dozrává. Finální chuť ovlivňuje právě vůně dubového dřeva, ze kterého jsou sudy vyrobeny. Balsamikový ocet je typický vysokou lepkavostí a ostrou aroma s dřevitým podtónem. Používá se na dochucení ovoce, sýrů i oživení chuťových variací v salátech, předkrmech, marinádách na zeleninu i maso.
Tip pro vás: Právě kvůli výrazné a nezaměnitelné chuti se používá minimální množství. I malá kapka výrazně ovlivní celkovou chuť jídla. Jeho konzistence je hustší, má výraznou sladkokyselou chuť.
Výrobce: Salus, Německo.
Výživové údaje na 100 g
|
Energetická hodnota (kJ, kcal)
|
503
kJ
/
119
kcal
|
Tuky
|
0
g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
0
g
|
Sacharidy
|
25
g
|
z toho cukry
|
22
g
|
Bílkoviny
|
0
g
|
Sůl
|
0.15
g
|
Certifikace:
Vinný ocet* (víno*, voda), zahuštěný hroznový mošt*
* z kontrolovaného ekologického zemědělství
Použití: Před použitím dobře protřepat.
Skladování: Pečlivě uzavřený po otevření uchovejte v chladu.