Bambucké máslo - africký zázrak a přírodní elixír mládí

Bambucké máslo představuje tajemství půvabu nejslavnějších krásek světa. Dodnes je nezbytnou ingrediencí v kosmetických přípravcích používaných v luxusních lázních a zkrášlovacích institucích. I vy nyní můžete na vlastní kůži vyzkoušet blahodárné účinky tohoto elixíru mládí.

Bambucké máslo - africký zázrak a přírodní elixír mládí

Bambucké máslo = máslo karité = shea máslo

Různé názvy představují stejnou surovinu ze stromu máslovníku afrického.

Bio bambucké máslo představuje nejčistší podobu bambuckého másla na mezinárodním trhu, které je 100 % bio, nerafinované a 100 % čisté.

Máslovník africký (Vitellaria nilotica) pochází ze savan východní Afriky a oproti máslovníkům ze západní Afriky obsahuje více prospěšných látek. Africké zlato, jak je máslovník africký přezdíván, plodí až po 15 letech života, a pouze jednou ročně v období od dubna do června. Dužina ořechů má vysokou nutriční hodnotu a je důležitým zdrojem živin, vitamínů a minerálů.

Věděli jste, že bambucké máslo se již po staletí vyrábí tradičními způsoby?
Samotné pěstování stromů karité i následná výroba bambuckého másla jsou prováděny tak, aby nezatěžovaly životní prostředí a příznivě ovlivňovaly tamní faunu a floru. Na výrobě bambuckého másla se podílí zemědělci a jejich ženy, které sbírají ořechy a poctivě vybírají ty nejlepší plody pro následující zpracování.

Bio bambucké máslo ocení opravdu každý
Bio bambucké máslo se pro jeho všestranné použití rychle stane součástí vaší kosmetické výbavy. Má všestranné využití, a navíc pomáhá při tvorbě kolagenu, takže je dobrým pomocníkem proti stárnutí pleti i při ošetření vašich vlasů.

glass-3141865_1920.jpg flowers-4967141_1920.jpg

TIP:
Pokud potřebujete zpevnit vaše vlasy, anebo vás trápí rozštěpené konečky, pak naneste do umytých suchých vlasů malé množství bambuckého másla a nechte vstřebat. Pro intenzivnějí kúru naneste do vlhkých vlasů větší množství rozpuštěného bambuckého másla, vlasy zabalte do ručníku a nechte alespoň 20 minut působit. Poté klasicky umyjte šamponem.

Bambucké máslo má také hojivé a protizánětlivé vlastnosti, takže skvěle působí jako lék na popáleniny, drobné ranky, ekzémy nebo popraskanou kůži na patách. Umí také uvolnit od bolestí svalů a pozitivně působí při dermatitidě, artritidě a alergiích.

TIP:
Bambucké máslo má krásnou oříškovou vůni a výborně se hodí do relaxační koupele. Do napuštěné vany přidejte polévkovou lžíci bambuckého másla a nechte se hýčkat. Po koupeli bude vaše pokožka jemná, vyživená a nebudete muset použít žádné další tělové mléko. Tuto koupel doporučujeme i pro miminka.

Skvělé hydratující účinky bambuckého másla pomáhají udržet pokožku jemnější a zdravější, proto je vhodné i jako zklidňující emulze po holení nebo pro relaxační masáže. Umí také ulevit vašim miminkám v případě opruzeného zadečku.

Je vhodné i pro domácí mazlíčky zejména v zimních měsících, kdy jsou psí tlapky vysušené od posolených chodníků.

Bambucké máslo si najde využití i v kuchyni
Tak jako Asiaté mají kokosové mléko, Afričané hojně v kuchyni využívají právě bambucké máslo. Kromě použití v tradičních receptech se přidává do kvalitní čokolády nebo pro výrobu léků. V Evropě je bambucké máslo považováno za velmi kvalitní tuk, a proto se přidává do těch nejluxusnějších čokolád a pralinek, či do kořenících směsí a bujónů.

Beauty vychytávky s Bio bambuckým máslem
Bambucké máslo lze využít i jako tvarovací a fixační gel na obočí. Definuje tak jeho přirozený tvar a barvu.
Můžete jej využít i jako bázi pod oční stíny. Jednoduše naneste malé množství bambuckého másla na oční víčko a aplikujte oční stíny. Ty tak vydrží mnohem déle a jejich barva bude intenzivnější.

Problematická pleť
Bambucké máslo umí díky svým skvělým léčivým schopnostem pomáhat v boji proti pupínkům a sjednocuje tón pleti. Nejlepší je v kombinaci s růžovou vodou nebo růžovým olejem, která eliminuje jizvy a zarudnutí.

Rychlá pomoc při kašli a nachlazení
Pokud vás trápí kašel, bolest v krku, vetřete do pokožky hrudníku a na krk bambucké máslo s esenciálními olejíčky myrha a kadidlo.

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky