Ekologická versus „běžná“ dámská hygiena. Znáte rozdíly?

Podle průzkumu společnosti Opinion Way je 76 % žen toho názoru, že běžná dámská hygiena je rizikem pro jejich zdraví. Stále více žen proto vyhledává bezpečnější alternativu, například v podobě hygieny ekologické, protože znají tyto rozdíly:
Ekologická versus „běžná“ dámská hygiena. Znáte rozdíly?

Rozdíl č. 1: Polysyntetické materiály vs. bio bavlna


Mezi ženami panuje často domněnka, že běžné vložky a tampony se standardně vyrábějí především z bavlny. Ve skutečnosti jsou však jejich hlavní součástí většinou syntetické nebo z větší části syntetické materiály, které nejsou pro ženské zdraví ani zdaleka bezpečné. Toxiny, které se z nich uvolňují, mohou způsobovat podráždění sliznice intimních partií, v horším případě záněty či jiné gynekologické problémy.  Výrobci běžné dámské hygieny nemají povinnost na obale složení produktů uvádět.

Ekologické vložky a tampony jsou vyrobené z bio bavlny, která pochází z ekologicky obhospodařované půdy. Výrobní proces podléhá vysokým nárokům na bezpečnost pro uživatele a také na šetrnost výroby. Kvalita bavlny je prokázána odpovídající bio certifikací. Ve srovnání se syntetickými materiály je bio bavlna kompatibilní s pH kůže, je také jemná, měkká a přirozeně savá.

Tadam4-(1).jpg


Rozdíl č. 2: Rizikové toxiny vs. hypoalergenní dermosensitivní vlastnosti


Ženské sliznice jsou daleko citlivější a dokážou snadno absorbovat větší množství chemikálií než pokožka našeho těla. Uvádí se, že se může jednat až o 60 %.  Které konkrétní toxiny se tedy v běžné dámské hygieně vyskytují? Jedná se především o chlor, používaný při jejím bělení. Dále pak přidaná parfemace, či plasty, které se vyskytují ve složení těchto produktů.

Ekologická dámská hygiena chlor, parfemace, barviva ani jiné potenciální alergeny neobsahuje.


Rozdíl č. 3: Obrovský balík odpadu vs. biologická odbouratelnost


Každá žena spotřebuje během života v průměru 150 kg menstruačních vložek, nebo tamponů, to je přibližně 15 000 kusů. Chcete tedy pečovat nejen o svoje tělo a také alespoň částečně ulevit životnímu prostředí? Potom jsou pro vás ekologické vložky a tampony tou správnou variantou, už jenom proto, že jsou z vysokého procenta biologicky odbouratelné.

Prozkoumejte francouzskou ekologickou značku TADAM  a zkuste si vaši dámskou hygienu vybrat přímo na našem e- shopu.

Související recepty a články

Maralí kořen
Maralí kořen
Maralí kořen, též nazývaný "rhapontikum"  je bylina známá pro své mnohostranné účinky a léčivé...
Brahmi
Brahmi
Unikátní bylinka pro zlepšení paměti a koncentrace hojnmě využívána v ajurvédské medicíně.
Mikrobiom v rovnováze - půl zdraví
Mikrobiom v rovnováze - půl zdraví
V lidském těle se mikrobiom vyskytuje ve střevech, v kůži, v ústech, v dýchacích cestách nebo ve...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky