Tidoo: Když tátové přebalují

Tidoo: Když tátové přebalují

Když tátové přebalují, může to dopadnout všelijak, například i tak, že při péči o svoje drobečky založí firmu. A přesně takhle vznikla v roce 2013 v menším městě nedaleko Paříže značka Tidoo, která během krátké doby své existence dobyla francouzský trh. Za pouhé čtyři a půl roku se směle přiřadila k leadrům v oblasti BIO kosmetiky a ekologických plenek.

Koncept Tidoo vytvořili dva otcové malých dětí, nadšenci do všeho přírodního a ekologického. Prvotním impulsem byla snaha vyvinout přípravky péče o nejmenší, které by byly bezpečné pro děti a zároveň šetrné k životnímu prostředí. Tidoo totiž pracuje s myšlenkou, že kromě šetrných pečujících přípravků je pro děti důležité také zachování zdravého životního prostředí a přírody. Výsledkem této filozofie je řada dětské BIO kosmetiky, hygienické produkty z BIO bavlny a sada ekologických plenek a plenkových kalhotek.

a1.png

Proč dopřát BIO kosmetiku Tidoo také Vašemu děťátku?

Francouzská legislativa je při kontrolách BIO kvality velmi náročná. Aby mohla být BIO kosmetika a ekologické plenky a plenkové kalhotky Tidoo dány do prodeje, musely projít řadou přísných testů a kontrol, prověřujících jejich šetrnost a kvalitu.

Kosmetické přípravky Tidoo neobsahují žádné syntetické konzervační látky, syntetické parfemace, ani látky na bázi ropy. Použité přírodní suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství, jsou tedy v BIO kvalitě. Základní rostlinnou složkou je BIO měsíček lékařský a BIO olivový olej. Dalším tajemstvím úspěchu a obliby jemné kosmetické péče Tidoo je minimum použitých ingrediencí. Například Tidoo BIO Čisticí olejová emulze s kalciem obsahuje pouze 4 základní suroviny.

Dětská BIO kosmetika Tidoo je držitelem certifikátu ECOCERT (potvrzuje BIO kvalitu) a dva z produktů této řady byly ve Francii oceněny jako BIO produkt roku.

a2.jpg


Mohu vlhčený ubrousek pohodit v parku?

Poněkud provokativní otázka v článku o BIO kosmetice, nemyslíte? A přesto případné ponechání použitého vlhčeného ubrousku na trávníku v parku nemusí být nutně životnímu prostředí na závadu. Tidoo Dětské jemné vlhčené ubrousky s měsíčkem lékařským jsou totiž ze 100 % kompostovatelné. To znamená, že pokud ubrousek venku odložíte, rozloží se úplně stejně jako například slupka od banánu, nebo ohryzek jablka. 


Čím se běžná plenka liší od plenky ekologické?

Dobrou zprávou pro rodiče, jejichž děti mají při používání běžných plenek vysušenou pokožku či osypky je, že ekologické plenky Tidoo neobsahují žádné škodlivé nebo potenciálně dráždivé látky – jako je latex, chlor nebo polyaromatické uhlovodíky.

Základem ekologické plenky Tidoo je vysoce absorpční celulóza s certifikací FSC, tedy celulóza pocházející z kontrolovaného lesního hospodářství. Absorpční jádro ekologické plenky je z 60 % biologicky rozložitelné. Pružné okraje plenky zajišťují ochranu před protečením a volný pohyb. Plenky i plenkové kalhotky Tidoo jsou hypoalergenní a dermatologicky testované. 

52679705_1735354449897811_3792000580956717056_n.jpg

Za spokojeností maminek stojí tátové

Přestože jsou přípravky Tidoo maximálně ohleduplné k pokožce Vašeho děťátka i k životnímu prostředí, jsou zároveň i účinné. Plenky a plenkové kalhotky Tidoo poskytují až 12 hodinovou ochranu před protečením a BIO kosmetika a hygienické přípravky z BIO bavlny jsou koncipované tak, aby jejich používání bylo v přirozeném souladu s citlivou dětskou pokožkou.

Používání šetrných pečujících přípravků přispívá k pohodě nejen dětí, ale i maminek, kterým pak odpadají starosti s podrážděnou nebo nedostatečně ošetřenou pokožkou jejich potomků.  Na příkladu Tidoo můžeme pozorovat, že pustit táty k přebalování se prostě vyplatí 😊

66902193_1959242280842359_1904819649338408960_n.jpg

 

 

 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky