Hyfac: francouzská kosmetika pro problematickou pleť

Hyfac: francouzská kosmetika pro problematickou pleť
Pupínky, černé tečky, mastný nos a přitom šupinky suché kůže na tvářích, unavená pleť, rozpraskané rty a k tomu třeba ještě zarostlé chloupky na nohou. Asi se shodneme, že tyto nedokonalosti sebevědomí zrovna úplně nezvyšují… Takže jak se jich zbavit? Pomocí kosmetických produktů značky Hyfac! Ty se totiž vyrábí ve Francii - a protože Francouzky jsou pověstné svou krásou a šarmem, na kterém má velkou zásluhu právě kvalitní kosmetika, věřím, že kosmetická péče z Francie zvládne nedokonalosti napravit a dodá člověku onen francouzský šarm ❤️

1-(1).png

 HYFAC je zkratkou pro HYgiene of the FACe, v překladu tedy hygiena obličeje. Značka byla založena v roce 1984. Od samého začátku výrobce usiloval o vývoj vysoce účinných produktů, které pomohou těm, jež se potřebují zbavit akné a nečistot pleti. Za více než 30 let svoje výrobky zdokonalil tak, že třeba ve Spojených arabských emirátech je dnes Hyfac jednou z nejprodávanějších značek pro boj s akné. A vzhledem k tomu, že arabské ženy si na krásnou pleť potrpí snad ještě víc než dámy z Francie, musela jsem se o účincích Hyfacu přesvědčit na vlastní kůži!
 
Zajímavé info: Liftea.cz je prvním e-shopem v ČR, který značku Hyfac nabízí. Pokud taky rádi objevujete novinky na trhu, neměly by vám tyto v Česku nové produkty uniknout!
 
V sortimentu značky najdete dvě základní řady: tyrkysovou Hyfac Global, která se doporučuje pro dámy (a samozřejmě klidně i pány) do zhruba 24 let, a růžovou Hyfac Woman, která je určena čistě pro ženy od cca 25 let věku. „Antipupínkové“ produkty pak doplňuje řada Hydrafac, jež obsahuje vyživující kosmetiku (krémy a pomádu).
 
  • 👉 Řada Hyfac Global (cca 13-24 let) obsahuje čisticí gel, exfoliační čisticí pěnu, čisticí mýdlo, hojivé náplasti na akné, ochranný fluid a peeling. Navíc do řady patří jemný holicí krém pro problematickou pleť, který vám pomůže redukovat zarůstající chloupky, které se někdy promění v pekelně bolavý pupínek.
  • 👉 Řada Hyfac Woman (cca 25+) obsahuje jemný peeling, čisticí micelární tonikum, krém 4v1, který působí synergicky na nedokonalosti pleti: redukuje výskyt akné a pupínků, čistí pokožku, sjednocuje její barevný tón a optimalizuje kožní mikroflóru.
  • 👉 Řadu Hydrafac tvoří lehký hydratační krém pro kombinovanou pleť (mastná T-zóna, suché tváře), bohatý výživný hydratační krém pro pleť suchou a balzám na rty.
 
Z našeho newsletteru: “Mladistvá pleť trpí na akné velmi často. Na vině jsou řádící hormony, nezdravá strava, ale taky třeba špatný výběr kosmetických produktů. Produkty Hyfac v tyrkysovém obalu dospívající problematickou pleť zklidní, vyčistí, dezinfikují ji a hydratují. Obsahují zinek a sodík, poradí si s regulací kožního mazu a pomáhají předcházet vzniku zánětu (pupínku).”
 

Jaké produkty jsem vyzkoušela?

 
Hyfac Global ošetřující krém na akné
 
Bojovník proti nedokonalostem mě na první dobrou oslovil svým balením. Když jde o krémy na akné, je vždycky fajn, pokud si nemusíte krém nabírat z kelímku a prsty tak do něj zanášet nečistoty, které by mohly ucpat póry. Někdy si taky sáhneme na pleť, a až pak do kelímku s krémem, čímž do něj třeba zaneseme “neplechy” z obličeje, které si potom další večer zase natřeme na pokožku. A pak se pupínků ne a ne zbavit. Naštěstí Hyfac Global krém na akné je balen do za mě milé puclaté lahvičky, která je opatřena pumpičkou. Krém se tak nemá jak “kontaminovat”.
 
Účinnou látkou v krému, která bojuje s nedokonalostmi, je v tomto případě AHA neboli ovocná kyselina (Glycolic Acid). Ta efektivně odstraňuje odumřelé buňky z pleti, čímž eliminuje akné, a pomáhá proti černým tečkám, taky stahuje póry. AHA je skvělá na obnovu pleti: je základní ingrediencí kosmetické procedury s názvem chemický peeling, jejímž cílem je odstranit odlučující se buňky povrchové vrstvy kůže, které jsou poté nahrazeny novou vrstvou buněk = pokožkou bez nedokonalostí.
 
Aplikace krému samozřejmě nedokáže totéž co chemický peeling, protože kyselina v něm není obsažena v takové koncentraci. Při dlouhodobém užívání ale dosáhnete skvělého výsledku: pupínky se působením kyseliny hojí mnohem dříve a rychleji se z nich odlupují  šupinky kůže. U Hyfacu to platí na 100 %! Už při nanášení na pleť ucítíte mírné štípání - ne nijak nepříjemné, po chvilce odezní, avšak můžete si být fakt jisti, že kyselina skutečně účinkuje a výborně pleť dezinfikuje! Doporučuji po aplikaci krému na pleť co nejméně sahat, abyste si na ni zase nezanesli nečistoty a AHA mohlo “dělat svoji práci” 😊
 
Konzistence krému je bohatá, krémová, produkt se dobře nanáší a roztírá. Mínusem pro někoho může být, že krém není matující. Není mastný, ale přece jen jako podklad pro make-up se v případě mastné pleti nehodí. Doporučuji ho používat po večerní očistě pleti, před spaním, aby ovocná kyselina během spánku účinkovala.

IMG_5491.JPG
 
Hyfac Woman micelární tonikum na akné
 
“Vodička” od Hyfac je moc příjemná a splňuje všechny požadavky, které na čisticí tonika mám: zvládne odlíčit i zbytky make-upu a řasenku, které se mi nepovede smýt při koupeli, neštípe v očích, nevysušuje pokožku, a tak po použití tonika nemáte pocit “gumové masky”, nezanechává mastný ani lepivý povlak a k tomu krásné voní, tak něžně květinově! Vůně je opravdu top, jako lehký parfém, a cítím ji ještě nějakou dobu po čištění pleti.
 
Ve složení produktu je extrakt z čajovníku čínského (Camellia Sinensis Leaf Extract) a výtažek z řasy Codium Tomentosum Extract, jenž mají za cíl zklidnit pokožku a eliminovat její zarudnutí. Tonikum neštípe, spíše osvěžuje pleť, a tak sedí přesně té pleti, které je určen (25+). Na mladistvou pokožku s výraznějším sklonem k akné doporučuji více dezinfikující Alkmene tonikum s tea tree.

IMG_5495.JPG
 

Hyfac Woman jemný čisticí peeling

Tento produkt je vhodný pro očistu pleti ve vaně či ve sprše. Název napovídá, že půjde o krémový přípravek s obsahem pevných částeček, které budou obrušovat pokožku. Ale není tomu tak. Scrub od Hyfac má gelovou poloprůhlednou konzistenci, která v sobě obsahuje tisíce měkkých drobounkých kuliček. Osobně bych jej tak nazvala spíše jako tzv. gommage. Nemusíte se proto bát, že by aplikace Hyfac peelingu pokožku plnou boláčků podráždila: přípravek lze bez obav využívat k večernímu odlíčení, protože gel vytvoří jemnou čisticí pěnu a kuličky (ve skutečnosti to jsou jojobové perličky) pleť příjemně masírují, ale zároveň něžně vyhlazují. Pokožka je po aplikaci taková příjemně pružná, napnutá. Jemný peeling odstraňuje nečistoty, uvolňuje póry a zbavuje pleť odumřelých kožních buněk. Ve složení opět najdeme čaj, který zklidňuje a zabraňuje, aby pleť po “kuličkové masáži” zčervenala.
 
Hydrafac lehký hydratační krém pro kombinovanou pleť
 
Pokud vás netrápí přímo pupínky, ale máte pleť někdy suchou, někdy mastnou, bude vám skvělým parťákem lehký krém pro kombinovanou pleť. Ten má konzistenci ve stylu krém+gel+fluid, která je skutečně lehoučká a pokožku nezatíží. Naopak po aplikaci mám pocit velmi svěží pleti, a dokonce mi přijde, že krém tak příjemně chladí. Proto si ho občas máznu i na oční okolí, neb mám pocit, že si umí poradit i s váčky pod očima. 😉

DSC02167-(1).jpg
 
Krém se téměř okamžitě vstřebává, není vyloženě matující, ale zanechává stejný účinek jako tonikum: pleť je po něm vypnutá, vyživená, ale v žádném případě mastná. Proto tento krém mohu doporučit i jako podklad pro make-up. Produkt je z řady Hydrafac, která má hluboce hydratovat pokožku - a 100% to platí. Tváře, oční okolí a krk dostanou dávku hydratace, mastná T-zóna se osvěží a tonizuje. Moje kombinovaná pleť tohle miluje! ❤️
 
Ve složení krému najdete Chondrus Crispus Extract, což je výtažek z mořské řasy puchratky kadeřavé: ta je silným antioxidantem a má protizánětlivé účinky. Ještě perlička ohledně složení: krém obsahuje i extrakt z keře s názvem hlodáš evropský (Ulex Europaeus). Esence z této rostliny se “předepisuje” při pesimismu a pocitech beznaděje. Takže pokud vám právě není úplně hej, používejte krém klidně několikrát denně 😊
 
Hydrafac výživný hydratační krém pro suchou pleť
 
Pokud máte vyloženě suchou pleť, i pro vás má Hyfac eso v rukávu: extra výživný hutnější hydratační krém. Ten má bohatší konzistenci, ale přesto se velmi dobře vstřebává, nedělá mastný povlak a neucpává póry. Stejně jako jeho “lehký brácha” má v sobě antioxidanty z řas, které chrání pokožku před předčasným stárnutím, a obsahuje taky třeba mořskou vodu. Takže pokud vaší pleti dělá dobře rachtání v moři, krém od Hydrafac se jí bude zamlouvat! 

IMG_5489-(1).JPG
 
Hydrafac balzám na rty
 
Třešničkou na rtu, teda na dortu, je 100% přírodní pomáda Hydrafac! Ta má úžasně krémovou konzistenci, o kterou se zasluhují zejména bambucké máslo a kokosový olej. Balzám se krásně nanáší, protože je vcelku mastný, a tak hezky klouže po puse. Bambucké máslo neboli shea butter je známé pro své regenerační, vyživující a hydratační účinky, navíc tvoří UV ochranu. Pokud vám ale nevyhovuje jeho specifická vůně, nebude balzám na rty Hydrafac nic pro vás. „Voní“ totiž čistě po shea butter, žádné vonné esence v sobě nemá.
 
V jeho složení najdete i včelí vosk (Cera Alba), který chrání rty před vnějšími vlivy: vytváří ochrannou vrstvu, a pomáhá tak ostatním účinným látkám s hojením a regenerací poškozených rtů, zatímco je sám hluboce vyživuje a zvlhčuje. Balzám má neutrální barvu, rty nebarví. Není plochý, samotné “mazátko” má tvar tzv. flétny.

IMG_5481-(1).JPG
 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky