BIO vlasové barvy Cultivator. Nejčastější otázky.

Jak barvy fungují a jak se používají.
BIO vlasové barvy Cultivator. Nejčastější otázky.
Barvy Cultivator jsou 100% přírodní barvy na vlasy. Jedná se o barvy semi-permanentní, to znamená postupně vymývatelné vodou, nejsou to barvy permanentní. Využívají rostlinné barvící pigmenty. Základem většiny odstínů je henna – barvivo z henovníku bílého. Požadované odstíny jsou získány namícháním různého poměru rostlinných pigmentů. Barvy Cultivator  vlasy barví a zároveň je také hydratují, revitalizují, posilují a zlepšují jejich kondici. Zvyšují lesk, jemnost a elasticitu. K dispozici máme celkem 20 barevných odstínů.
 
Jak barva funguje? Co otevírá vlas?
Henna (či jiný rostlinný základ barev) vlas neotvírá, obaluje jej tenoučkou vrstvou přírodního rostlinného proteinu. Tento protein vlasy chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, jako je sluneční záření, vítr, chlór nebo mořská sůl. Vlasy se po použití henny (či jiných rostlinných složek) netřepí, nelámou a jejich povrchová struktura je hladká.  Přírodní barvy na vlasy vlas nenarušují otevíráním, působí obalováním, které vlas naopak posílí. Barva se vyvíjí přirozenou oxidací.
 
Jaké složení (prvek) má barva namísto amoniaku?
Vzhledem k tomu, že barvicí proces probíhá na principu obalování vlasu (viz. odpověď výše) není amoniak, který vlas otevírá, v podstatě ve složení přírodní barvy potřeba. Stejně tak není nutné PPD, které způsobuje to, že se vlas přebarví „zevnitř“. (PPD působí v otevřeném vlasu.)
 
Jak velké je balení?
V 1 balení najdete 4 sáčky s barvícím práškem, pro krátké vlasy stačí 1 sáček, pro dlouhé vlasy 2 sáčky, pro dobarvení odrostů 1 sáček.
 
Jaká je konzistence?
Jedná se o prášek zelenavé barvy, který se smíchá s teplou vodou a rozmíchá na řidší pastu.
 
Jak se barva nechá dlouho působit?
Barvicí směs je zapotřebí ponechat působit minimálně 1,5 hodiny, po této době důkladně opláchnout čistou vodou, mytí šamponem se doporučuje až například za 2 dny. Pro sytější barvu je možné barvy vlasy barvit opakovaně například 3x za sebou, což se doporučuje i u šedých vlasů.
 
O kolik lze zesvětlit odstín z černé na blond?
Zesvětlování odstínů u přírodních barev možné není. Je možné podpořit přirozenou barvu vlasů nebo ztmavit světlejší tóny na tmavší. S přírodními barvami lze obarvit světlé vlasy na tmavé, červenavé odstíny, ale ne naopak, protože neobsahují zesvětlovače ani chemické látky.
 
Jak barva chytne na šedý vlas?
Probarvení šedých vlasů bude podle různých odstínů individuální. Obecně tmavší a červené odstíny obarví šedé vlasy lépe než světlé.  Záleží také na délce působení. Vlasy jsou spíše zatónované, probarvení není stejné jako u permanentních barev, ale výsledkem jsou přirozené barvy a přirozené přechody barev. Pro intenzívnější odstín je potřeba barvení opakovat například 3 dny za sebou.
 
Jaké je složení barev Cultivator?
Barvy využívají rostlinné pigmenty z rostlin jako je Henovník bílý, Mořena barvířská, Modřil – Indigo, Cicimek, Kassia, Aloe, kurkuma, ibišek, atd.
  • Henna a Aloe Vera působí jako kondicionér a také zlepšují texturu barvící směsi.
  • Aloe vera, Amla, Moringa vlasy vyživují a regenerují.
  • Sidr (Cicimek) dodává vlasům požadovaný objem a sílu.
  • Heřmánek zklidňuje.
 
Barvy Cultivator jsou 100% přírodní, v BIO kvalitě, certifikované ECOCERT, EUOC, Kosher, USDA, HALAL. Detailní složení jednotlivých bare najdete na webu v detailu produktů.
 
 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky