Ptáte se na barvy BioKap

Ptáte se na barvy BioKap
Protože nám denně chodí na zákaznickou linku dotazy týkající se přírodních barev BioKap, které na e-shopu máme, připravili jsme pro vás odpovědi na nejčastější otázky. Barvy Biokap jsou permanentní šetrné barvy na vlasy, které neobsahují PPD (Paraphenylendiamin) a jsou klinicky testované na přítomnost niklu (potenciálního alergenu).

Jak barva BioKap funguje? Co otevírá vlas? Jaké složení /prvek/ má barva namísto amoniaku?
 
Hlavní aktivní látkou, která otevírá vlas je ethanolamine, otevírá vlasové kutikuly a zajišťuje penetraci barvícího pigmentu. Ethanolamin je považován za méně dráždivou substanci oproti amoniaku, má zásadité pH. Vlas se zpětně uzavírá po aplikaci použitím ochranného šamponu s mírně kyselým pH, který je součástí balení. Po barvení doporučujeme použít vlasový balzám od stejné značky BioKap.
 
O kolik lze zesvětlit odstín z černé na blond?
Barvy BioKap mají v sortimentu zesvětlovač, který dokáže zesvětlit o jeden až dva odstíny, od odstínu 5,0 (světlý kaštan). U odstínů tmavě hnědých nebo černých se nedoporučuje zesvětlovač používat, má jemné složení a na tak tmavé vlasy nefunguje.
POZOR: Barvy BioKap chytají poměrně dost intenzívně, doporučujeme použít o 1 odstín světlejší, než je výsledná požadovaná barva.
 
Jak barva chytne na šedý vlas?
Barvy BioKap jsou barvami permanentními, tudíž barva vlas obarví zevnitř, šedé vlasy obarví stejným mechanismem, ethanolamin otevře vlasový kutikul, aby se barvené pigmenty dostaly dovnitř vlasu.
Probarvenost šedých vlasů je velmi dobrá.
 
Složení barev podle prvků v %.
Více než 90 % složek je přírodního, rostlinného původu. Barvy BioKap obsahují tzv Trico-repair komplex, což jsou rýžové proteiny - s regeneračním účinkem podobným keratinu, dále derivátem z vrby - tridecyl salicytate, který chrání vlasy před UV zářením a zajišťuje stálost barev a lipofilní ovocné kyseliny, které chrání pokožku hlavy při barvícím procesu a jsou vhodné i pro velmi citlivou pleť. Barvy BIOKAP také obsahují BIO arganový olej, který je znám pro své blahodárné vyživující účinky.  Neobsahují silikony, parabeny amonium. Celé složení najdete na webu v detailu produktů.
 
Biokap má málo světlých odstínů, proč?
Biokap je určen pro lidi, kteří preferují přirozené barvy a také pro lidi, kteří po použití konvenčních barev trpěli alergiemi, proto se BioKap nesoustředí na tzv. módní trendy (růžové, oranžové, lila, apod), ale ani na extrémní zesvětlování.
 
 
 
 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky