Booster pro vaši paměť, koncentraci a energii

Máte pocit, že váš mozek už zase stávkuje?
Booster pro vaši paměť, koncentraci a energii
Myšlenky se rozebíhají do všech stran, v práci nestíháte, zapomínáte výročí členů rodiny, občas hledáte telefon, brýle nebo klíče od auta? Přitom všem padáte únavou, ale lékař považuje váš zdravotní stav za uspokojivý? Zřejmě je na místě upravit životní styl.

Mozek a nervy potřebují nakrmit


Paměť i soustředění jsou  schopnosti mozku a centrální nervové soustavy.  A proto potřebují „správně nakrmit“.  Zrevidujte jídelníček a zařaďte důležité složky, které váš mozek a nervy podpoří:
 
Glukóza (hroznový cukr) je pro mozek palivo. Najdete ji v hroznovém vínu, banánech a dalším ovoci, ale také například v ovesných vločkách.
Omega 3 – nenasycené mastné kyseliny. Obsažené jsou v rostlinných olejích, semínkách (dýně, slunečnice, sezam), oříšcích a rybách.
Vitamíny skupiny B doplníte konzumací vnitřností, kvasnic, luštěnin, masa, mléka, vajec, nebo ořechů.
Minerály, především železo, zinek, vápník, hořčík nebo chrom jsou v červeném mase, vnitřnostech, luštěninách, oříšcích, semínkách, v mléčných výrobcích, máku, obilovinách, banánech, nebo v listové zelenině.

maral-blog1.png
 

Když příroda pomáhá

 
V období vysoké pracovní, studijní, nebo psychické zátěže úprava jídelníčku nestačí. Řešením může být vhodný doplněk stravy. Liftea Maral - energy booster přispívá k podpoře kognitivních duševních funkcí a také k povzbuzení celkové výkonnosti. Základem čistě přírodní receptury jsou rostlinné adaptogeny, antistresory a antioxidanty:

ENERGY BOOSTER V TABLETKÁCH
LIFTEA MARAL - energy booster
LIFTEA MARAL - energy booster
Liftea
LIFTEA MARAL - energy booster
60 tablet
349 Kč
skladem

 
Maralí kořen - parcha saflorová
, pocházející ze Sibiře a Altaje. Rostlinka připomínající květ bodláku je typický zástupce adaptogenů, které zvyšují odolnost v náročných situacích. Odstraňuje únavu, dodává tělu energii, celkově podporuje organismus. Název maralí kořen vychází z pozorování, že jelen maral vyhrabává ze sněhu zbytky rostliny a její síla mu umožňuje přežít krutou sibiřskou zimu.

Ženšen sibiřský roste na Sibiři, v severní Číně, v některých částech Japonska a Korey. V lidovém léčitelství východní medicíny byl známý již před dvěma tisíci lety. Houževnatý keř dobře snáší nepříznivé klimatické podmínky. Nejblahodárnější je jeho kořen. Podporuje fyzické a duševní zdraví a výkonnost, přispívá k celkové odolnosti a imunitě.

Rozchodnice růžová je jeden z pokladů tradičního léčitelství Altaje. U nás roste výjimečně pouze v Krkonoších a Hrubém Jeseníku. Od pradávna slouží jako prostředek k podpoře fyzických a duševních sil, celkově regeneruje a detoxikuje organismus. Látky rosavin a salidrosid, které obsahuje,  zvyšují hladinu serotoninu v mozku, a tím podporují paměť a zdravý spánek.
 
Kotvičník zemní a cordyceps (vzácný druh houby – Housenice čínská) obohacují působení uvedených složek tak, že přispívají k optimálnímu fyzickému stavu, který se následně projeví i na stavu psychiky. 

maral-blog2.png
 

Efektivní tipy pro podporu soustředění, paměti a vitální síly

  • Když se na vás všechno valí, vypracujte si seznam priorit a držte se ho.
  • Vyhněte se multitaskingu, vždy se soustřeďte pouze na jeden úkol.
  • Vypněte messengery, a jestliže je to možné, i telefon, dokud zvolenou věc (nebo alespoň její předem naplánovanou část) nedokončíte.
  • Používejte vizuální pomůcky. Diagramy, barvy, zvýrazňovače.
  • Dopřejte si dostatek spánku, ke spánku se ukládejte v pravidelný čas.
  • Každý den se věnujte pohybu, ideálně na čerstvém vzduchu.
  • Zkuste meditaci, nebo dechová cvičení pro uklidnění mysli.
  • Dostatečně pijte a vybírejte si zdravou stravu.

 

Související recepty a články

Hřebíček
Hřebíček
Hřebíček, to je malý kořen s velkým potenciálem.
Zažijte krásu bez kompromisů
Zažijte krásu bez kompromisů
 Jak keratinová péče posiluje vaše vlasy od kořínků až ke konečkům?
Kyselina fytová
Kyselina fytová
Skvělý společník vaší přírodní péče o pleť.
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky