PAPAVERO D´ORIENTE – letní tělová péče s vůní orientálních máků a pačuli

Originální barevná řada péče o tělo a vlasy s ingrediencemi z čisté přírody v BIO kvalitě.

Orientální mák a jiskřivé tóny mandarinky podpořené květinovými tóny organické frézie a třešně se setkávají s něžnou smyslností broskve. Aromatický akord doplňují kořeněné tóny skořice, pačuli a santalového dřeva, radostná a smyslná vůně pro moderní, odvážnou a sofistikovanou ženu, která ve svém nitru touží po romantice a dobrodružství.
PAPAVERO D´ORIENTE – letní tělová péče s vůní orientálních máků a pačuli
Věděli jste, že….

Červený vlčí mák se stal symbolem veteránů a památky bojovníků. Divoké máky totiž hojně rostly na Flanderských polích v Belgii, kde probíhaly kruté boje první světové války. Dnes rudé kvítky pokrývají neoznačené hroby mnoha padlých a tato křehká květina připomíná statečnost vojáků a oběti válek.

Orientální mák (Papaver orientale) je vytrvalá rostlina, která miluje slunce. Rozvíjí růžice zelených listů a křehké, vzdušné lístky květů kvetou jasnými barvami v mnoha odstínech červené, rudé, růžové, oranžové či bílo-fialkové. Obzvláště krásné jsou plnokvěté varianty.

V Čechách známý „vlčí“ mák skrývá romantický mýtus, dodával prý nadpřirozené vlastnosti vlkům, kteří jej pojídali….kdo ví. Jeho jasně červené květy jsou symbolem energie, radosti a lásky.

young-cute-woman-poppy-field(1).png

Makový olej, hojně využívaný v kosmetice pro své blahodárné, výživné a regenerační vlastnosti, je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které hydratují a udržují vlhkost pokožky. Je vhodný pro suchou a citlivou pokožku. Pomáhá bojovat proti stárnutí pleti a podporuje přirozenou obnovu pokožky. Zklidňuje podrážděnou pokožku a je vhodný k péči o tělo o vlasy, kterým dodává lesk a hebkost. Makový olej je skvělý jako maska na vlasy či sérum na konečky.

Výtažky z makových květů jsou jednou z hlavních ingrediencí barevné řady Papavero d’Oriente, ve které najdeme vytříbené složky pro luxusní péči o tělo a vlasy.

Další ingrediencí jsou třešňové květy, i ty mají své kouzlo a symboliku – jsou nejen krásné, jsou taktéž symbolem lásky a něhy, jejich jemná růžová barva evokuje romantickou citlivost. Jsou symbolem plodnosti a narození. V Japonsku jsou třešňové květy, známé jako sakury, spojeny s krásou a pomíjivostí života, jejich kvetení je krásné, ale krátké. A japonští samurajové si zdobili své meče právě růžovými kvítky třešní.

Do dálky voňavé mandarinkové květy symbolizují energii a něžné frézie naději a čistotu a radost ze života.

Sladkou plnost vůni dodají květy broskví a nektarinek. Květy broskvoní reprezentují jemnost, půvab a ženskost. V čínské kultuře jsou spojovány s dlouhověkostí, zdravím a nesmrtelností podle legendy o broskvovém stromu nesmrtelnosti.

Pačuli (Pogostemon cablin) je další oblíbenou vonnou složkou. V kosmetice se často využívá ve vlasové péči a je také je součástí tělové a pleťové péče díky svým tonizujícím, zjemňujícím a osvěžujícím účinkům. Pačuli má také pozitivní účinky na kožní problémy. Je antiseptické, protizánětlivé a protivirové. Navíc má silné antidepresivní a relaxační účinky, které pomáhají při pocitech slabosti a duševním neklidu.

Jeho původ sahá až do starověké Indie a jihovýchodní Asie. Název pochází z tamilských slov „patchai“ a „ellai“, což znamená „zelený list“. Právě tam se pačuli poprvé objevilo a bylo používáno pro své léčivé vlastnosti a jako repelent proti hmyzu. V 19. století se pačuli dostalo na Blízký východ díky obchodu s hedvábím. Obchodníci pokrývali své produkty touto rostlinou, aby chránili hedvábí před moly. Tím se pačuli stalo znakem kvality. V 60. a 70. letech 20. století se pačuli stalo oblíbeným mezi hippies. I přes jeho specifickou vůni se stal symbolem svobody a alternativní kultury. Na začátku 90. let 20. století se pačuli vrátilo jako luxusní vůně. Dnes je jednou z nejrozšířenějších složek v moderním parfémovém průmyslu.

Santalové dřevo je exotické vonné dřevo, získávané zejména ze stromu santalovníku bílého (Santalum album). Toto dřevo má vysoký obsah vonných silic ve formě aromatického oleje. Pochází z jižní Asie, konkrétně z Indie, Pákistánu, Nepálu, Bangladéše a Srí Lanky. Roste také v Indonésii, na tichomořských ostrovech (například na Havaji) a v Austrálii. Santalové dřevo se využívá v parfémech - díky exotickému aroma, v Ajurvédě se používá k léčitelství díky antiseptickým účinkům, tak i při náboženských obřadech. V hinduistických chrámech jsou z něj vyřezány sošky bůžků.

Bez-nazvu-–-2-(2).png

Vůně řady Papavero d’Oriente se otevírá svěžími a jiskřivými tóny mandarinky a vonných květů frézie, srdci vůně velí akord máku, něžný třešňový květ a sladkost dodávají květy broskví a nektarinek, aby zvolna přecházely v tělo tvořené kořeněnými nótami skořice, pačuli a santalového dřeva.

V ucelené řadě najdete sprchový gel, vhodný i pro nejcitlivější pokožku, díky vitamínům hydratuje pokožku a třešňové květy ji zanechávají jemně provoněnou. Tělový krém s bambuckým máslem vyživuje a zvláčňuje a pokožku. Díky vitamínu E hydratuje i velmi suchou pleť. Krém na ruce a nohy obohacený ještě navíc o betakaroten je skvělým hydratačním, vyživujícím a ochranným přípravkem. Vzácné rostlinné oleje a másla jsou základem výživného balzámu na rty. Jemně parfémovaná vitalizační voda na tělo a vlasy poskytne okamžitý pocit osvěžení. Něžnou smyslnost vdechne toaletní voda s květinovo-orientální vůní.

Pro letní cestování je praktický tuhý sprchový šampon, respektuje pokožku i životní prostředí. Inovativní složení s fyziologickým pH a kokosovými povrchově aktivními látkami šetrně čistí všechny typy pokožky, dokonce i citlivou, respektuje hydrolipidickou rovnováhu a zanechává vlasy hydratované. K použití na celé tělo i vlasy.

Užijte si krásné léto s voňavou řadou Papavero d Oriente...

Související recepty a články

Vypadávání vlasů u žen
Vypadávání vlasů u žen
Vypadávání vlasů u žen může mít několik forem: částečné nebo celkové, trvalé nebo dočasné, rozptýlené nebo...
BIOKAP – Vraťte vlasy zpět do kondice!
BIOKAP – Vraťte vlasy zpět do kondice!
Léto a dovolená je pro nás pro všechny „požehnaným“ časem, kdy si konečně můžeme dosyta užívat sluníčka...
Inhalační aerosolová léčba
Inhalační aerosolová léčba
Použití inhalátorů preventivně na podzim může být velmi užitečné pro lidi s astmatem nebo jinými respiračními...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky