Pleť bez akné? Poznejte koncept HYFAC!

Proč nás trápí akné?

Akné je jedno z nejznámějších chronických onemocnění kůže. Jedná se o zánět mazových žláz. Jejich uzavření a hromadění mazu uvnitř vede ke vzniku začervenalých pupínků. Těžká forma může mít za následek jizvy a poškození vzhledu pokožky. V největší koncentraci se akné vyskytuje na obličeji, v T- zóně, hrudníku a zádech. Příčiny mohou být dědičné, hormonální či bakteriální. Ke vzniku či zhoršení akné vede také stres, nedostatek pohybu a pobytu na čerstvém vzduchu, strava bohatá na cukry, kouření, nebo péče nevhodnými kosmetickými přípravky.
Pleť bez akné? Poznejte koncept HYFAC!

Akné není jen problém náctiletých.

Akné je tradičně známé u dospívajících. A skutečně tomu tak je. Více než 85 % teenagerů se v různé míře s akné potkává. Méně komunikovanou skutečností je to, že s pupínky na pokožce v různých obdobích života válčí až 50 % dospělých žen. Spouštěcími mechanismy mohou být hormonální změny, nezdravý způsob života či stres. Řešení akné v dospělosti bývá obvykle komplikované i proto, že na trhu existuje jen málo kosmetiky, která dokáže se zralou aknózní pokožkou pracovat. I v tom je značka Hyfac jedinečná, protože pomoc dospělým s akné nabízí. Pokud je pro vás toto téma aktuální, určitě prozkoumejte sortiment přípravků Hyfac Woman.


Poznejte koncept Hyfac.

Název značky HYFAC je zkratkou pro HYGiene pour la FACE, v překladu tedy hygiena obličeje. Od samého začátku výrobce usiloval o vývoj vysoce účinných produktů, které pomohou těm, kteří se potřebují zbavit akné a nečistot pleti. Medicínské ověření účinnosti hlavní složky přípravků HYFAC – Piroctone Olamin – na pleť proběhlo již v roce 1984 a od té doby se kosmetika Hyfac dostala do 25 zemí světa. Kosmetické přípravky HYFAC jsou dermatologicky testované, bez parabenů a nevytvářejí komedony.
 


Proč je značka HYFAC tak populární?

V jednoduchosti je krása! A to i krása pokožky. Nedává smysl střídat přípravky, či kombinovat různé kosmetické značky. K dokonalému vyčištění vaší pleti stačí jednoduchý a zároveň ucelený koncept. A přesně to značka Hyfac nabízí - péči ve 3 krocích.
  1. Vyčisti!
  2. Ošetři!
  3. Udržuj!
Pokud si sestavíte kosmetickou péči podle těchto tří zásad, problematická pleť se stane minulostí. Jak na to?
 

Hyfac-2.jpg

1. Vyčisti!

První krok k úspěchu při boji s akné je čištění. Pro univerzální použití se doporučuje čisticí gel na aknózní pleť. Chcete-li dotáhnout řešení problematické pokožky ke zdárnému konci, tento produkt by určitě neměl chybět ve vaší kosmetické kabelce. Pokud nemáte extrémně jemnou pokožku, přidejte si k základní péči čisticím gelem také exfoliační pěnu.  Pro tělo i pleť obličeje zároveň můžete využít jemné dermatologické mýdlo.


2. Ošetři!

Pro pravidelné ošetření aknózní pleti je určený ošetřující krém na akné.  Používejte ho každý den, ráno i večer po důkladném vyčištění pleti. Redukuje zánětlivé procesy v pokožce a předchází tvorbě komedonů. Pro křehkou, citlivou či šupinatou pleť se sklonem k akné se výborně hodí ochranná fluidní emulze s mimořádně jemnou texturou a matujícím efektem.


3. Udržuj!

I když se vám pleť vyčistí, mohou se občas vracet drobná „postižení“. Na ošetření lokálně postižených míst (ojedinělé začervenalé pupínky) můžete použít ošetřující náplasti.  Nezbytnou součástí udržovací péče je samozřejmě také pravidelné čištění a ošetření pleti přípravky proti akné. Ideálně dvakrát denně.


A tečka na závěr dokonalé pleťové očisty?

HYFAC Hydrafac. Hydratační péče pro problematickou pleť se hodí pokaždé, když pocítíte v pleti suchost či napětí. A samozřejmě je ideální do teplých a slunečných dnů.

Hyfac3.jpg

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky