Sluneční kompas: tipy pro správný výběr opalovacího krému

Slunce je symbolem radosti, vitality a dobrodružství, ale i s nejkrásnějšími zážitky je spojené určité riziko.
Sluneční kompas: tipy pro správný výběr opalovacího krému
Proto je důležité užívat slunce s rozvahou a respektovat jeho sílu. Zde je několik důležitých tipů, jak si užít sluneční paprsky zdravě a bezpečně:

Prožijte slunění bez starostí s naši kosmetikou pro opalování!

Krok 1: Vyberte si ten správný krém pro vaši pokožku
Náš sortiment opalovacích krémů nabízí široký výběr produktů pro každý typ pokožky. Od lehkých hydratačních krémů až po bohaté formule pro citlivou pokožku – u nás najdete přesně to, co vaše pokožka potřebuje pro optimální ochranu a péči.

liftea-opalovani-blog2.png

Pro mastnou a problematickou pokožku:
Pokud máte mastnou nebo problematickou pleť, doporučujeme lehké a nekomedogenní opalovací krémy, které nezatíží vaše póry a nezpůsobí vznik nových nedokonalostí. Naše speciálně formulované produkty absorbuje nadbytečný olej a kontrolují lesk pokožky, zatímco poskytují účinnou ochranu před slunečním zářením.

Pro suchou a dehydratovanou pokožku:
Pro suchou a dehydratovanou pokožku jsou ideální bohaté hydratační opalovací krémy, které dodávají intenzivní hydrataci a zabraňují vysušení pokožky na slunci. 

Pro citlivou a alergickou pokožku:
Pro citlivou a alergickou pokožku je důležité volit hypoalergenní opalovací krémy s jemnými složkami, které minimalizují riziko podráždění a alergických reakcí. Naše speciálně navržené produkty jsou dermatologicky testované a obsahují šetrné přísady, které respektují citlivost vaší pokožky a poskytují jí jemnou ochranu a péči.

Pro děti a kojence:
Pro nejmenší členy rodiny nabízíme speciálně formulované opalovací krémy, které jsou bezpečné a šetrné k jejich jemné pokožce. Naše dětské produkty jsou hypoalergenní, bez parfémů a barviv a poskytují vysokou ochranu proti slunečnímu záření, aby vaše děti mohly bezstarostně užívat slunečního záření
 

liftea-opalovani-blog2-(1).png
 
Automaticky považovat vyšší faktor SPF za lepší není zcela přesné. SPF (sluneční ochranný faktor) označuje úroveň ochrany, kterou opalovací krém poskytuje proti UVB záření, které způsobuje spálení pokožky.
Vyšší faktor SPF poskytuje delší ochranu před spálením, ale není to lineární vztah. Například opalovací krém s SPF 30 blokuje přibližně 97% UVB záření, zatímco opalovací krém s SPF 50 blokuje přibližně 98%. Rozdíl mezi SPF 30 a SPF 50 není dramatický, ale stále poskytuje dodatečnou ochranu.

Je důležité vzít v úvahu i další faktory, jako je typ pokožky, doba strávená na slunci, intenzita slunečního záření a použití správného množství opalovacího krému. Každý by měl vybrat faktor SPF odpovídající svým individuálním potřebám a podmínkám. Například lidé s citlivou pokožkou nebo s větším rizikem spálení by měli zvážit vyšší faktor SPF.

Opalování s vysokým SPF
 
Krok 2: Aplikujte ho správně
Nanášení opalovacího krému není jen rutinní úkol – je to rituál péče o vaši pokožku. Začněte aplikací asi 15 minut před vystavením slunci, abyste dali krému čas vsáknout a vytvořit ochrannou bariéru. A nezapomeňte na opakované aplikace každé 2 hodiny a po koupání či pocení, abyste udrželi nepřetržitou ochranu.


Krok 3: Užívejte slunce s rozvahou
I když naše opalovací krémy nabízejí vysokou ochranu proti UV záření, pamatujte, že je důležité slunce užívat s rozvahou. Vyhněte se přímému slunci. Noste ochranné oblečení (klobouk, kšilt, oblečení ze světlých a prodyšných materiálů. Pozor na úžeh.


Krok 4: Doplňte péči o pokožku
Naše opalovací krémy nejen chrání vaši pokožku, ale také ji hydratují a péči. Po celodenním pobytu na slunci dopřejte své pokožce odpočinek s našimi hydratačními produkty, které ji zklidní a osvěží.


Krok 5: Sdílejte své dobrodružství s námi
Sledujte nás na sociálních médiích a sdílejte své fotky a příběhy o tom, jak užíváte slunce s našimi opalovacími krémy.


Použijte hashtag #SunCareLiftea a můžete se stát součástí naší komunity, která miluje slunce a péči o pokožku.


Potřebujete poradit?
Náš tým Liftea vám poskytne veškerou podporu.

 
 

Související recepty a články

Jak opalovací přípravky ovlivňují mořský život?
Jak opalovací přípravky ovlivňují mořský život?
Opalovací přípravky mohou mít negativní dopady na mořský život a biodiverzitu, zejména v chráněných oblastech.
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky