Barvení s vůní léta: testování henny od Cultivator´s

Barvení s vůní léta: testování henny od Cultivator´s
Nedávno jsem na svých vlasech zkoušela přírodní barvy na vlasy od značky BIOKAP. Taky mě ale moc zajímalo, jak fungují barvicí směsi na bázi henny od CULTIVATOR´S. A tak abych nemusela čekat, než se mi Biokap vymyje, využila jsem k testování své dvě kolegyně (velké díky!). Kristýna si barví vlasy hennou už 6 let, a tak může díky svým zkušenostem porovnat Cultivator s přípravky, které používala v minulosti. Jana má vlasy zcela přírodní, barvou nikdy nedotčené, takže je tím nejlepším “vzorkem” pro posouzení, jak henna oživí vzhled vlasů.

Janča

Holky si udělaly beauty dopoledne a pak zodpověděly moje všetečné dotazy týkající se barvení: kvality barev i samotného procesu. A samozřejmě jsme udělaly fotky PŘED a PO. A jak to dopadlo? Čtěte a mrkejte! 👇



Obsah krabičky a výběr odstínu
Krabička obsahuje 4 sáčky s barvicím práškem (každý má 25 gramů) a igelitovou čepičku na vlasy. Kristýna s Jančou si vybraly odstíny Chestnut a Deep Chestnut (kaštanová a tmavě kaštanová) s tím, že si obě barvy namíchají. Na barvení tak použily každá dva sáčky (50 gramů prášku): jeden balíček kaštanové a jeden balíček tmavě kaštanové smíchané dohromady. Holky mají vlasy po ramena a množství jim bohatě stačilo, takže s jednou krabičkou se mohou barvit dvakrát.


Jak se vám s barvou pracovalo?

Janča: Prášek jsem s vodou rozmíchávala asi 4 minutky. Konzistence barvy je hustá, kašovitá, při nanášení barva nekape ani nestříká, takže aplikace byla příjemná. Měla jsem misku s barvou v umyvadle, na kterém pak zůstalo jen pár kapek - a ty šly lehce umýt vodou s mýdlem. Nejprve jsem směs nanášela štětcem po pramenech, ale pak mě to přestalo bavit, tak jsem naklonila hlavu nad umyvadlo a udělala to jako šamponem - prostě jsem nabírala barvu do dlaně a vmasírovávala ji do vlasů.
Kristýna: S barvou se pracuje fakt dobře, konzistence mi připomněla ranní ovesnou kaši, nanáší se snadno a nikde nestéká, takže nemusíte zbytečně plýtvat. Za 10 minut jsem měla barvu nanesenou.

henna Cultivator


A co vůně? 

J: Barva je cítit jako sušená tráva nebo sušené kopretiny. Připomínalo mi to catnip (šanta kočičí). Kdo má doma kočičku, určitě zná. A díky tomu, že mě naše Amy chtěla olizovat, můžu potvrdit, že vůně i složení je fakt přírodní. Kdyby barva na vlasech smrděla chemií, kočka by ke mně nešla ani na krok! Pokud si chcete připomenout dětství u babičky, spaní na seně, letní dovolenou na chatě na vsi… to je přesně ta vůně, po aplikaci budete vonět jako stodola. 😊
K: Mně barva připomínala vůni sena s trochou kávy. Zajímavá kombinace, jako v létě na poli se šálkem kafe prostě…


Jak dlouho jste barvu nechaly působit?

J: V instrukcích se uvádí 60 až 90 minut dle toho, jak intenzivní chcete odstín. Takže já jsem nechávala hodinu a půl, chtěla jsem si svoje vlasy mírně ztmavit a načervenalé tóny změnit za tmavší hnědou.
K: Já už mám s hennou zkušenosti, takže se nebojím nechat ji působit déle. Barvu jsem na vlasech nechala 3 hodiny. Nanést na vlasy, uvařit oběd, uklidit a jít smývat, tak většinou vypadá můj barvící proces.


Zanechává barva skvrny na kůži?

J: Ne, v pohodě, snadno se z pokožky umyje vodou s mýdlem.
K: Vůbec, jde to hezky dolů.

Janča:
Janča


Jste spokojené s výsledkem?

J: Vlasy jsem si doteď nijak a ničím nebarvila, tak jsem se trochu bála, že budu mít na hlavě takovou tu barevnou helmu. Ale naštěstí se nestalo, výsledek působí velmi přirozeně. Barva se dobře vymývá, není to tak, že byste při dalším mytí měly špinavou vodu, zabarvené ručníky a podobně. Těšila jsem se teda, že mi barva zakryje začínající šediny, ale to neklaplo, takže doporučuji spíše pro zvýraznění vlastní barvy vlasů nebo jejich ztmavení a natónování. Vzhledem k tomu, že mám rychle se mastící vlasy, dávám palec nahoru za to, že je barva “vysušila” - joo, někdy je vysušení i chtěný efekt :-) Přesto ale byly úžasně lesklé.
K: Z mé zkušenosti je potřeba na zakrytí šedin barvení hennou opakovat, při dalším barvení už to funguje. Jinak pokud chcete svoje vlasy oživit, dodat jim jiný tón a barevný nádech, je Cultivator skvělá volba. Nemusíte se bát, že by vám totálně změnil odstín vlasů, účes pořád působí velice přirozeně. Barva mi hezky sjednotila tón, vlasy jsou po aplikaci lesklé a jemné - to je taky důvod, proč na hennu nedám dopustit. Oproti jiné henně, kterou používám, dělá Cultivator méně výrazný barevný výsledek (že by třeba rapidně ztmavil odstín), ale vlasy jsou po něm lehoučké a ozdravené. Ta jiná henna totiž obsahuje rostlinná másla, což je super na výživu, ale barva zase díky tomu vlasy dost zatíží a trvá i týden, než se z nich vymyje a vlasy se odlehčí. S barvou jsem spokojená, určitě budu používat i nadále, možná občas použiji jinou hennu ke ztmavení vlasů, ale po téhle mám pocit mnohem zdravějších vlasů, chci ji používat jednou za měsíc k dotónování a sjednocení odstínu.

Kristýna:
Kristýna

Proč vsadit na CULTIVATOR´S?

Barva je 100% přírodní a díky tomu umožňuje organické barvení vlasů. O změnu odstínu se stará henna, jež na rozdíl od agresivních látek v běžných barvách (které pronikají přímo do jádra vlasu) vlas obalí a tím jej zároveň posílí a ochrání před škodlivými vlivy (třeba sluníčkem, solí z moře, chlórem z bazénu, nečistotami…). Barva vytvoří na vlasech povrch, který odráží světlo - a kadeře jsou proto po aplikaci lesklé a plné života. Značka se může pyšnit více než 10 certifikáty potvrzujícími BIO kvalitu a ohleduplnost vůči přírodě.

Cultivator byl vyroben v Indii - v zemi, kde jsou machři přes dary přírody, byliny, koření. Všechny suroviny v barvě jsou v BIO kvalitě, z ekologického zemědělství, ze sběru ve volné přírodě. Ve složení barvy najdete kromě henny třeba léčivou bylinku amla, která je využívána v indické medicíně, aloe vera, jež pomáhá předcházet vysoušení a vypadávání vlasů, nebo rostlinu kasie (asijský zlatý déšť) - ta se postará o pevnost každičkého vlasu a dá na frak lámavým konečkům. I proto hennu vyhledávají nejen dámy, které chtějí pozměnit odstín vlasů, ale i ty, co by rády svým kadeřím dodaly život.

Barva je k dostání ve 20 odstínech, vyberou si blondýnky, brunetky, černovlásky i zrzky.

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky