Kouzelné lahvičky Martiderm: ampule pro božskou pleť

Kouzelné lahvičky Martiderm: ampule pro božskou pleť
Pamatuji si, že když jsem byla malá, záviděla jsem mamince skleněné ampulky, které měla v koupelně. Vypadaly jako lahvičky pro panenky, ale já jsem měla zakázáno na ně sahat, abych je nerozbila. Dneska už se nedivím: toho zázračného obsahu by bylo škoda. Nastal čas pořídit si svoje vlastní ampulky!
 
Proč vsadit na ampule
 
V čem vlastně spočívá tajemství ampulí? Každá z nich ukrývá přesně odměřené množství séra, které je pečlivě uzavřeno před vzduchem. Díky tomu není nutné k séru přimíchávat konzervanty a jiné “zbytečné” látky. Každá malinká skleněná lahvička tak ukrývá opravdu koncentrované účinné látky a je tudíž nejefektivnějším kosmetickým přípravkem s opravdu rychlým účinkem. Pozitivem je i to, že pleť nemusí vstřebávat ony “zbytečné” suroviny. Navíc vzhledem tomu, že máte množství séra přesně odměřeno, dodáváte pleti přesně tolik výživy, kolik potřebuje, a neplýtváte. Má to ale i stinnou stránku: protože ampulky obsahují víceméně jen samotné účinné látky bez příměsi jiných levnějších plnidel, je třeba počítat s vyšší cenou.
 
Medicínská pleťová péče ze Španělska
 
Proto při výběru vsázejte na ověřené výrobce a kvalitní produkty, ať máte jistotu, že za vynaložené peníze dostanete fakt efektivní péči. Já jsem si posvítila na španělskou značku Martiderm. Ta se vývojem kosmetiky zabývá už od roku 1952 a její produkty jsou založeny na medicínské znalosti lidské pokožky. Běžně se tak Martiderm prodává v lékárnách. Omlazujících ampulí Platinum Photo Age, které se vyrábí už 30 let (!), se prý na světě prodá 50 000 kusů denně. Tohle musí moje pleť vyzkoušet!

e.jpg
 
Stárnout samozřejmě nechci 😊, ale vzhledem k věku a potřebám mé pleti jsem vyzkoušela Martiderm nejprve na ampulkách FLASH, které mají bleskově oživit pleť, a na ampulkách “The Originals” pro mastnou a naopak pro suchou pleť. Moje pokožka je smíšená, a tak mě jednou trápí pupínky a jindy suché šupinky (záleží na poloze měsíce, že dámy). Líbilo se mi taky mít možnost séra kombinovat: na T zónu aplikovat ampuli pro mastnou pleť a na tváře a krk dávat verzi pro “sušenky”. A jak ampulky dopadly po měsíci testování?
 
Červené ampule Martiderm The Originals Proteos Liposome mě doslova nadchly! V době, kdy moje pleť byla opravdu problematická, a vůbec se mi nechtělo na ni po večerním očištění aplikovat mastné a hutné krémy, byl Martiderm můj zachránce, který pleti dodal potřebnou vláhu, ale nezatížil ji. Červené ampulky mají totiž bezolejové složení, a tak nezanechávají na pleti mastný film. Naopak obličej je po nich takový osvěžený a tonizovaný a dostává potřebnou výživu (hydratační proteoglykany, antioxidační vitamín C a E lipozomy).
Sérum obsahuje vilín, který se využívá při léčbě akné a nedokonalostí pleti. Výtažek z vilínu má silné antibakteriální účinky a pomáhá proti zánětu (= vzniku pupínku), taktéž stahuje póry, redukuje vznik černých teček a nadměrnou produkci kožního mazu. Navíc účinně redukuje začervenání pleti. Proto je tato rostlinka v péči o problematickou pokožku velmi oblíbená.

Ihned po aplikaci séra cítíte, jak se pleť jakoby “vypne”, podobně jako po použití tonizující vody. Tonizační efekt se projeví i na vzhledu pokožky: obličej má hned takový šmrnc a je rozjasněný. Líbí se mi, že ani ne za minutku se sérum vstřebá a na pleti ho vůbec necítíte. Bez problému pak lze nanášet make-up, sérum nedělá v kombinaci s ním žmolky ani se nestírá. Naopak díky tomu, že Martiderm stáhne póry, není už potřeba aplikovat podkladovou bázi, kterou jinak běžně používám.

Úžasný byl efekt dlouhodobého používání ampulí. Po zhruba 15 dnech kúry jsem pozorovala hojení problematických míst na pokožce. Vilín je na pupínky fakt pecka, v mém případě funguje lépe než zinek a určitě budu výrobky s ním používat moc ráda i nadále.

d-(1).png
 
Zelené ampule Martiderm The Originals Proteos Hydra Plus jsou určeny pro suchou pleť. Jejich složení proto není “oil free” jako u červených ampulí, ale naopak silně vyživující a promašťující. Oproti červeným obsahují zelené ampulky také větší množství čistého vitamínu C, rovných 5 %. “Céčko” je antioxidant, jehož úkolem je opravovat pojivovou tkáň pleti a zvyšovat produkci kolagenu, a naopak snižovat tvorbu volných radikálů způsobených UVA zářením. Díky tomu má výrazný liftingový efekt a ochraňuje pokožku před předčasným stárnutím. Plusem je, že má i depigmentační účinek a při pravidelném používání eliminuje tmavé skvrnky na pleti a drobné jizvičky (že to na jizvičky zabírá ověřeno!).

Tyto ampulky mají ze tří, které jsem testovala, nejvýraznější vůni. Po aplikaci na pokožku okamžitě cítíte, že pleť dostala vláhu. Obličej je zprvu dosti mastný a lesklý. Vstřebání séra trvá v tomto případě déle, možná i dvě minutky. Po plném vstřebání pocit mastnoty odezní a na pleti se vytvoří takový jakoby film, ochranná výživná vrstva, která při dotyku malinko lepí. Po asi 10 minutách už jsem ale nevěděla, že na pleti něco mám. Doporučuji proto používat tyto ampule pro večerní péči, před spaním, v případě aplikace ráno se namažte dostatečně předem před odchodem z domu (nebo alespoň 10 min. před nanášením make-upu).

Ráno po aplikaci vás bude čekat příjemné překvapení. Pleť je po noční výživě Proteos Hydry Plus taková pružná, příjemně “vyžehlená". Hodně to šlo cítit i na krku. Na suchou a unavenou pokožku rozhodně doporučuji!

b.png
 
Obsah balení “The Originals” ampulí
 
Krabičky The Originals skrývají dvě platíčka po pěti ampulích. Jedna ampule je na dvě použití: buď ráno a večer, nebo na dva večery po sobě (sérum je po otevření nutné spotřebovat do 24 hodin). Celkem vám tak ampulky vystačí na 20 aplikací a jedno “namazání” vychází na necelých 25 korun. Kromě samotných ampulek v krabičce najdete ještě “otvírák” a stojánek na ampule. Otvírák je skvělá věcička: vložíte do něj ampulku a trošku zatlačíte, čímž se ampule rozbije právě tam, kde má - víčko se oddělí od zbytku lahvičky. Plastový stojánek má otvor přesně na ampulku a zajistí, aby bezpečně stála a nevylila se. Každá z ampulí je pak opatřena ještě takovou pipetkou: dávkovačem, který nasadíte na ampuli a můžete pomocí něj sérum aplikovat v kapkách přesně tam, kam potřebujete, je to taková alchymie 😊. Jinak lze klasicky obsah ampulky vylít do dlaně, rozetřít na prsty a vmasírovat do pleti.

IMG_3332.JPG
 
A bomba na konec? Ampulky Martiderm FLASH! Ty obsahují kyselinu hyaluronovou, která na sebe váže vodu, čímž reguluje rovnováhu hydratace pokožky a dělá tak pleť hebkou a hladkou. Sametově hebkou dělají pokožku i obsažené silikony (např. Phenyl Trimethicone, Dimethicone). Dalšími tajnými přísadami jsou pak křemík, jenž působí proti stárnutí kůže, a rostlinné proteiny (Vegetable Amino Acids), které sjednocují a vyhlazují povrch pleti a redukují vrásky. Výsledkem tohoto koktejlu účinných látek je okamžité zpevnění a zjemnění pokožky, která je jako mávnutím kouzelného proutku nabitá energií. Ač jsem Martidermu po vyzkoušení “The Originals” ampulí hodně důvěřovala, tak překvapující efekt jsem teda nečekala! Účinek šel nejvíce poznat po probdělé noci - FLASH působil na pleť jako lék na kocovinu 😊. V balení najdete pět ampulí (na každé je dávkovací pipetka) a stojánek na ampuli. Jedna aplikace vychází v tomto případě na necelých 40 Kč.

a.png

Jistým negativem je u FLASH ampulí složení: sice je bez parabenů, ale nebudeme si nic nalhávat, chemie najdete v séru dost. Silikony fakt viditelně “vypínají” a zjemňují pokožku, ale zase ucpávají póry, takže bych FLASH doporučovala primárně jako účinnou pomoc pro pleť po náročných a stresových situacích, v době velké únavy nebo po nočních party. Pro denní péči jsou vhodnější ampule “The Originals”. I když musím uznat, že vzhledem k opravdu překvapivým účinkům to svádí k tomu používat FLASH nejlíp tak 3x denně! 😆 V nabídce je i balení s jednou ampulí, tak zkuste nejprve třeba to, ať si hned neuděláte závislost 😊.
 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky