Hledáte přírodní tužidlo a gel na vlasy? Právě jste je našli!

Hledáte přírodní tužidlo a gel na vlasy? Právě jste je našli!

Musím se přiznat, že při výběru kosmetiky hodně dávám na vzhled obalu. Prostě mám ráda všelijaké hezké lahvičky a stylová balení. Vlasové produkty německé značky Schoenenberger mě proto na první dobrou úplně nezaujaly. Působí na mě hodně lékárensky, a tak budí dojem, že jsou určeny spíše k léčbě nějakého kožního onemocnění.

Pak jsem hledala řešení, jak teď v létě dodat věčně horkem zplihlým vlasům trošku objemu, a chtěla jsem sáhnout po nějakém přírodním produktu. A narazila jsem na Schoenenberger tužidlo! Značku jsem blíže prozkoumala a zjistila jsem, že její výrobky vůbec nejsou lékárenské. Naopak v nich není žádný šílený chemický koktejl, ale spousta přírodních látek! Tak jsem rovnou vyzkoušela dva produkty - a tady je recenze!

IMG_5069.jpg

 

 

Schoenenberger ExtraHair Tvarovací pěna na vlasy


Najít tužidlo, které by nemělo ve složení žádné neřády, ale má dobrý aplikátor, bohatou pěnu a konzistencí a účinkem bude zpodobňovat konvenční tužidla z drogerie, je docela kumšt. Schoenenberger toto všechno splňuje a udělal mi tak veeelkou radost! Jejich tvarovací pěna má zcela přírodní složení, ale na vlasy působí stejně jako její chemičtí kolegové.

5.jpg


Složení s pivem a omamná slaďoučká vůně


V tužidle najdete ingredienci, která možná překvapí. Je jí pivo a v produktu má starost právě tužení vlasů. Mladší generace se tomu možná budou podivovat, ale naše babičky často sahaly po půllitru jakožto po tužícím prostředku! Dřív bylo zcela běžné, že si ženy natáčely pramínky vlasů třeba na papírky a tužily je pivem. Ale dámy nebojte se, v žádném případě není pěna po pivu cítit a ani vaše vlasy nebudou 😊. Produkt má výraznou pomerančově-květinovou vůni, která vás přenese někam na tropické ostrovy!


Přeslička, bříza a bambus dodají vlasům vitalitu


Dále ve složení najdete Equisetum Arvense, jiným názvem Horsetail, což je asi všem dobře známá přeslička rolní. Extrakt z přesličky je nadupaný saponiny a flavonoidy, které zlepšují elasticitu vlasů. Díky tomu vlasy po aplikaci tužidla neztvrdnou, ale zůstanou pružné. Efekt ztvrdnutí na tužících pěnách nemám ráda a hodně mě potěšilo, že ta od Schoenenberger to nedělá.


Přeslička navíc obsahuje oxidy křemíku, které podporují tvorbu kolagenu a napomáhají tak udržovat vlasy v dobré kondici a vitalitě. Tužidlo je tak vhodné i pro slabé, lámavé a poškozené vlasy.”


Další ingrediencí v tvarovací pěně je šťáva z Betula Alba, tedy břízy bělokoré. Březová šťáva vlasy posiluje, hydratuje a regeneruje. Účinnou látkou je i extrakt z rostliny Bambusa Vulgaris, tedy z bambusu. Ten se v kosmetice na vlasy začal v posledních letech vyskytovat hodně často, protože má silnou schopnost biorekonstrukce: z dřeně bambusu se získává extrakt plný proteinů, lipidů a minerálů, který dokáže vyplnit poškozená místa ve vlasech.


Díky těmto účinným látkám tužidlo Schoenenberger vlasy nejenom zafixuje, ale až do dalšího mytí o ně pečuje.”


Mírná fixace bez slepení


Musím říct, že produkt opravdu účinkuje tak, jak slibuje. Pěna není vůbec lepivá a dokonce ani není nezbytně nutné si po aplikaci mýt ruce (znáte ten pocit po aplikaci konvenčního tužidla, kdy se vám prsty pak doslova lepí k sobě?). Tužidlo je totiž více vodnaté a i když jej hodně pečlivě protřepete, jsou v pěně znatelné vzduchové bublinky (pokud používáte pěnový odličovač na obličej, můžete si pěnu představit - vypadá totožně). Pěna tedy není krémová doslova jako šlehačka, ale je hezky bohatá a vydrží na dlani i několik minut, než se rozpustí. Co se týče fixace vlasů, zařadila bych tužidlo k průměru - tedy jak bývá na obalech, 3 puntíky z pěti. Dodá objem, ale určitě pomocí něj nevytvoříte vlny z rovných vlasů.

4.jpg


Nevysušuje kadeře


Lehká konzistence vůbec nezatěžuje vlasy a co je pro mě důležité, tužidlo je ani nevysušuje. Když večer z kadeří přípravek vyčešete, není znatelné, že by aplikace pěny proběhla. S jinými tužidly se mi stalo, že vlasy ani nebylo možné rozčesat, protože byly hrubé, slepené a hrozně se pak lámaly. Jedinou možností proto bylo umýt si večer/ráno opětovně vlasy. To se vám s pěnou Schoenenberger ExtraHair nestane - kadeře jsou i po aplikaci pružné, nadýchané a vitální a při česání nadměrně nevypadávají.

Schoenenberger ExtraHair Stylingový gel na vlasy

Gel využívám primárně na zafixování dorůstajících nových vlasů kolem pěšinky, na tzv. baby hair. Abych nevypadala jako Rákosníček 😊. Předtím jsem používala přírodní vosk, ale ten přece jen nemá takovou fixační sílu, a tak si malé vlásky stejně během dne zase začaly dělat, co chtěly. Objev přírodního gelu od Schoenenberger je pro mě teda takový malý zázrak!


Jaké má složení?


Gel obsahuje stejně jako tužidlo výtažek z přesličky, z břízy a z dřeně bambusu. Dále v něm najdete betain, což je aminokyselina, která se derivuje z rostlin, třeba z cukrové řepy. Ten kromě toho, že má zvlhčující účinky a chrání tak vlasy před vysycháním, má antistatický účinek, a tak zabraňuje nechtěnému létání vlasů, a navíc jim dodává lesk, a to aniž by je zmastil nebo slepil.


O styling vlasů se postará - a teď pozor - kukuřice!


Stylingovou složkou přípravku je Dehydroxanthan Gum. Tato látka se v přírodních stylingových produktech na vlasy objevuje často, protože kromě toho, že zpevní účes, také snižuje mechanické poškození vlasového vlákna (například kartáčem), pomáhá kadeřím udržet si dostatečnou hydrataci a vytváří na nich ochranný film. Navíc funguje jako zahušťovadlo, emulgátor a vytváří gelovitou konzistenci. A přitom je tato guma zcela přírodní, vyrábí se fermentací kukuřičného škrobu!

7.jpg


Voní jako pomerančová čokoláda


Měli jste někdy čokoládu s kousky pomerančové kůry? Tak přesně takovou vůni, jako když balíček s čokoládou otevřete, čekejte od gelu Schoenenberger! Aroma mě opravdu dostalo, protože je doslova k sežrání a za mě dost unikátní, protože většina stylingových přípravků voní spíše tak… chemicky? Jednotně?


Konzistence na jedničku


Co se týče konzistence, je gel báječně hustý, trošku připomíná rosol nebo sliz - protože jak vidíte na fotce, hezky se táhne 😊. Při promnutí v dlaních nebo mezi prsty vzniká lehce krémovitá konzistence, takže se
produkt skvěle aplikuje do vlasů. Právě díky tomu, že je gel více slizovitý a ne jako tekuté lepidlo, vlasy neslepuje. Není čirý, barvu má lehce do pomerančova, a ve vlasech pak dokonale zmizí.

6.jpg


Překvapilo mě, že po nanesení do vlasů jsem vůbec neměla pocit ulepených dlaní, jako to bývá s jinými gely.”


Efekt ve vlasech


Líbí se mi, že gel nevytváří takové ty ztvrdlé spojené pramínky vlasů - to už je snad za zenitem 😊. Při nanesení na rostoucí vlásky kolem pěšinky není produkt vůbec znatelný. Baby vlasy zůstanou přilepené a nestojí, ale nejsou mokré ani tvrdé. S gelem určitě nevytvoříte punkového kohouta nebo pánský účes ve tvaru bodlinek ježka (😄), ale naopak jej využijete pro usměrnění ofiny, podrostů nebo pro vytvoření trendy pánských účesů, kdy je třeba dodat tvar patce nebo usměrnit stojící vlasy.


Produkt doporučuji všem, kdo řeší neposlušné vlasy a potřebují lehce vytvarovat účes, ale chtějí používat přírodní produkty bez chemie.”

CUE-THE.png

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky