Přesličkový šampon bez špetky škodlivých chemikálií

Přesličkový šampon bez špetky škodlivých chemikálií

Značku Schoenenberger a její kosmetické produkty má Liftea v sortimentu už dlouho. Já jsem jim ale dlouho odolávala, protože na mě působily tak nějak… lékárensky. Co si budeme povídat, na první dobrou mě nezaujaly ani jejich obaly, ani název... Pak jsem ale hledala nějaké tužidlo na objem, které by ideálně bylo co nejvíce přírodní - a objevila jsem jej právě v sortimentu této německé značky. No a protože tužící pěna mě nadchla, vyzkoušela jsem hned i šampony Schoenenberger. A jestli holdujete organické kosmetice a trápí vás problematická pokožka hlavy a slabé vlasy, doporučuji vám zkusit je taky!

 

Schoenenberger ExtraHair revitalizující přírodní šampon s přesličkou

 

Voní jako Hašlerky!

 

Dokážete si vybavit, jak voní bonbóny Hašlerky? Tak přesně takové aroma má tento Revital šampon! Moc často nezačínám hodnocení produktu jeho vůní, ale tato je tak unikátní a u šamponů neobvyklá, že si zkrátka zaslouží první řádky!

 

Vůně bylin se při mytí vlasů nese celou koupelnou a v kadeřích zůstává ještě dlooouhou dobu. Díky aroma mentolových bonbonů přináší šampon hodně svěží pocit, a je tak skvělý pro ty, které trápí svědivá a mastná pokožka hlavy.

upr-(1).jpg

 

Pečuje o problematickou pokožku hlavy

 

Šampon je určen k revitalizaci vlasů, a jeho hlavním úkolem je tak právě dát do pořádku vlasové vlákno a pokožku. K tomuto účelu slouží hned několik účinných přírodních látek, které najdete ve složení.

 

🍃 Betain je aminokyselina, která se získává z rostlin. Hydratuje vlas a uzamyká v něm vlhkost. Uhlazuje kadeře a dodává jim lesk a jemnost bez mastného nebo lepivého efektu. Navíc působí antistaticky.

🍃 Výtažek z listů a stonků přesličky rolní (Equisetum Arvense Leaf/Stem Juice) má v sobě velké množství oxidů křemíku, kyseliny křemičité a cenných minerálů a stopových prvků, jako je draslík, selen nebo mangan. Saponiny a flavonoidy obsažené v přesličce pak podporují regeneraci pokožky a zlepšují elasticitu vlasů.

 

Přeslička posiluje strukturů vlasů, a proto je vhodná pro slabé, lámavé a poškozené vlasy. Díky obsahu aktivních látek podporujících krevní cirkulaci je skvělá také při problémech s vypadáváním vlasů.”

 

🍃 Výtažek z květů, listů a stonků tymiánu obecného (Thymus Vulgaris Flower/Leaf/Stem Juice - odvar z této byliny už naše babičky používaly při problémech s padáním vlasů a léčily jím také rychle se mastící kadeře. Tymián navíc zlepšuje krevní oběh na pokožce hlavy a dodává potřebné živiny vlasovým folikulám, díky čemuž napomáhá zdravému růstu vlasů.

 

Věděli jste, že… Thymus Vulgaris neboli tymián se jinak označuje i jako mateřídouška? Je to rostlina z čeledi hluchavkovitých a jedná se o druh rodu mateřídouška.

 

🍃 Extrakt z ovsa hřebílkatého (Avena Strigosa Extract) je plný minerálů a vitamínů, které vyživují jak vlasy, tak pokožku hlavy. Oves výborně čistí vlas, ovšem bez jeho zbytečného vysušování.

🍃 Sůl (Sodium Chloride) je zázrak pro mastné vlasy! Odstraňuje přebytečný maz, léčí lupy a pomáhá odstraňovat z povrchu hlavy kožní plísně, které způsobují svědění nebo lupy.

🍃 Kyselina citronová (Citric Acid) také bojuje s mastnotou. Je přírodním odstraňovačem mazu, a tak vlasy a pokožku hlavy dokonale vyčistí. Používá k léčbě všech typů seborrhea a lupů, a co je super: má antistatický efekt a zabraňuje létání vlasů.

🍃 Glyceryl Oleate se získává z přirozeně se vyskytujících rostlinných olejů. Funguje jako emulgátor a změkčovadlo, ale nás hlavně zajímá, že hydratuje a zvlhčuje vlasy i vlasovou pokožku.

🍃 Přírodní glycerin na sebe váže vlhkost, a tak pomáhá dalším účinným složkám šamponu,, aby se co nejrychleji vstřebaly do vlasového vlákna.

 

Kombinace těchto osmi složek se stará o perfektní odstranění mastnoty, o hydrataci, výživu a celkovou vitalitu vlasu. A jsou to jen přírodní ingredience! Proč do složení cpát zbytečnou chemii, když tyto látky zajistí dokonalou očistu i péči?

lift-(4).jpg

Součástí balení je i dárek zdarma - vlasová maska s arganovým olejem. 

 

Krásně pění. Jakože hodně!

 

Co se týče konzistence, jak můžete vidět na fotce, šampon Revital není nijak vodový a jeho struktura je příjemná. Díky obsahu Sodium Coco Sulfate produkt tvoří bohatou pěnu a stačí ho tak nanést do dlaní opravdu trošku - vytvoří tolik pěny, že i malá dávka vystačí i na dlouhé vlasy.

lift-(2).jpg

 

Dobré vědět: Sodium Coco Sulfate je organická látka, která se vyrábí z kokosového oleje, a má za úkol emulgovat, pěnit a odstranit nečistoty.

 

Šampon opravdu bombasticky myje a na vlasech je to znát. Přijde mi, že odstranil i zašlé vrstvy stylingových přípravků a vlasy celkově tak nějak oživil. Díky tomu - a i díky svěží vůni, přineslo každé mytí pokožce hlavy doslova osvěžující pocit. Šampon jsem používala během léta - a do horkých dní, kdy se hlava hodně potí, to byla fakt parádní volba!


CUE-THE.png
 

Praktické balení

 

Musím vypíchnout “vycvakávací” víčko, protože se díky němu se šamponem pohodlně a rychle manipuluje, není třeba nic odšroubovávat. Osobně mám tuto verzi uzávěru asi nejraději. Pumpička je taky fajn, ale s tímto typem víčka lze šampon pak otočit dnem vzhůru a dopotřebovat tak do posledního mililitru. Takže tak jak mi zprvu produkt úplně nepadl svým vzhledem do oka, nakonec jsem si ho hodně oblíbila, protože lahvička i skvěle padne do ruky!

Tip: Přečtěte si recenzi přírodního tužidla a gelu na vlasy od značky Schoenenberger!

uprav.jpg

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky