Habešský olej

Habešský olej je přírodní olej získaný ze semen habešské rostliny (Crambe abyssinica), která pochází z oblasti Středomoří a částí východní Afriky.
Habešský olej
Olej si získal oblibu v kosmetickém průmyslu díky svému jedinečnému složení a přínosům pro pokožku a vlasy.
Nádherná pleť a krásné vlasy jsou snem mnoha z nás Jedním z přírodních pokladů, který může být klíčem k péči o pleť a vlasy, je habešský olej. Tento olej, pocházející z Etiopie, má mnoho úžasných vlastností a výhod, které mohou přispět k naší kráse a zdraví.


Již staletí se používá v tradiční africké medicíně a kosmetice kvůli svým výjimečným vlastnostem. Obsahuje mnoho důležitých látek, jako jsou mastné kyseliny, vitamíny a antioxidanty, které jsou pro pleť a vlasy prospěšné.

Stačí několik kapek habešského oleje nanést na čistou pokožku. Ideální doba je po očištění obličeje, nejlépe večer před spaním. Olej pomáhá uzamknout vlhkost v pokožce, což vede k hladší, jemnější a pružnější pleti. Dlouhodobé používání habešského oleje může také pomoci snížit viditelnost jemných vrásek a jizviček.

Jednou z pozoruhodných vlastností habešského oleje je jeho lehká a nemastná textura. Díky tomu je oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají olej, který může být snadno absorbován pokožkou aniž by ji zatěžoval.


Posilování vlasů
Habešský olej je také skvělým přírodním produktem pro péči o vlasy. Jeho obsah mastných kyselin a vitamínů je pro vlasovou strukturu velmi prospěšný. Pravidelné používání tohoto oleje může pomoci zpevnit vlasy a zvýšit jejich lesk.
Pro posílení vlasů můžete habešský olej použít několika způsoby:

Kúra před mytím:
Naneste si olej do vlasů a pokožky hlavy před mytím. Nechte působit asi 30 minut a poté vlasy důkladně umyjte. Tímto způsobem můžete zvýšit jejich sílu a lesk.

Přidání do vlasového kondicionéru:
Můžete přidat několik kapek habešského oleje do svého oblíbeného vlasového kondicionéru. Tato směs bude vaše vlasy hydratovat při každém použití kondicionéru.

Kúra proti suchým konečkům:
Pokud trpíte suchými konečky vlasů, naneste na ně trochu habešského oleje. Tímto způsobem můžete předejít lámání vlasů a zlepšit tak jejich vzhled.

Ampule s habešským olejem
 
 
Ať už ho použijete samostatně, nebo jako součást svého kosmetického režimu, habešský olej může být klíčem k dosažení krásné pokožky a zdravých vlasů. Tak proč ho nezkusit a dopřát si přírodní krásu, kterou si zasloužíte?

Související recepty a články

Hřebíček
Hřebíček
Hřebíček, to je malý kořen s velkým potenciálem.
Zažijte krásu bez kompromisů
Zažijte krásu bez kompromisů
 Jak keratinová péče posiluje vaše vlasy od kořínků až ke konečkům?
Kyselina fytová
Kyselina fytová
Skvělý společník vaší přírodní péče o pleť.
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky