10 tipů, jak se účinně chránit před sluníčkem

10 tipů, jak se účinně chránit před sluníčkem
Sluníčko nás nabíjí energií a dobrou náladou, dodává nám vitamín D, který je nezbytný pro vstřebávání vápníku do těla, a taky nám barví kůži do bronzova, což je zejména pro dámy velmi pozitivním jevem 😊 Na druhou stranu umí slunce způsobit úpal, úžeh, spálení a bohužel i kožní nádory. Jak se těmto negativním účinkům bránit? Poradíme vám!

Aby vám sluníčko dělalo jen radost, je důležité se před ním chránit

1. Používejte mazátko s UV faktorem. Natřít se ochranným krémem by měla být při delším pobytu venku samozřejmost, a to i když je zataženo. Na procházku vám bude stačit SPF 20, k moři a k vodě si přibalte krém s SPF alespoň 30, první den na pláži se ale namažte padesátkou. Do hor, kde se s každými 300 m výšky zvětšuje intenzita ultrafialového záření až o 4 %, berte rozhodně SPF 50. Proč? Ve výšce 1 500 metrů nad mořem je intenzita záření asi o 20 % vyšší než u moře!
 
Za okny je krásné slunečné počasí, a tak plánujete výlet? Čeká vás delší pobyt na sluníčku? Vyrážíte do hor, a předpověď hlásí jasnou oblohu? V těchto situacích pamatujte na naše desatero!

2. Vždy používejte čerstvý ochranný krém. Ten, který jste nespotřebovali loni na dovolené, raději vyhoďte. Výrobky se SPF postupně ztráceni svoji účinnost, a tak by vás „loňský“ krém mohl pěkně vypéct…

3. Natírejte se alespoň 20 minut předem. Přijít na pláž, najít si volné lehátko, skočit si do vody a pak se namazat. Špatně! Ochranný přípravek potřebuje čas, aby dosáhl maximální účinnosti, proto se namažte ještě před odchodem z domu.

shutterstock_1137203510.jpg

4. Používejte dostatečné množství přípravku! Šplích sem, šplích tam, to je dobrý… A nejednou jste spálení. Aby byla ochrana kůže efektivní, je nutné namazat se poctivě. Na celé tělo použijte cca jednu malou skleničku mléka, na obličej pak přibližně jednu čajovou lžičku.
 
"Věděli jste, že kůže si pamatuje každé spálení, od dětství až do dospělosti? Pokud se malé dítě spálí tak, že má až puchýřky, výrazně vzroste pravděpodobnost pozdějšího vzniku melanomu kůže. Myslete proto na ochranu všech členů rodiny. Na citlivou dětskou pokožku doporučujeme použít opalovací mléko Dulgon Sensitive s vyváženým poměrem UVA a UVB filtrů."

5. Po pobytu na slunci kůži ošetřete poopalovacím přípravkem. Ten vyživuje a zvlhčuje pokožku, kterou zároveň zklidňuje, osvěžuje a přináší jí chladivý pocit. Navíc zachovává přirozenou elasticitu a pružnost kůže a podporuje dlouhotrvající opálení.

6. Vždy noste ochranné brýle s UV faktorem a s černými nebo tmavě šedými skly 😎 UV faktor má za úkol odrážet očím škodlivé sluneční paprsky.

dulgon.png

7. Myslete na ochranu hlavy! Před ostrými paprsky a před úpalem vás ochrání klobouk nebo kšiltovka, ideálně bílá. Tato barva sluneční paprsky odráží.

8. Piju, piješ, pijeme. Při pobytu na sluníčku minimálně dva až tři litry tekutin denně!💦 A pokud si dopřejete kávu nebo alkohol, zapijte je skleničkou vody. Kofein a alkohol totiž tělo dehydratují.

9. Inspirujte se u jižanských národů. Jejich siesta mezi 12. a 15. hodinou nevznikla pro nic za nic. V této době je sluneční záření nejintenzivnější, proto se po obědě schovejte do stínu.

10. Dodejte tělu betakaroten 🥕! Ten chrání organismus před působením volných radikálů a zvyšuje obranyschopnost kůže proti účinkům ultrafialového záření. A dámy potěší, že podporuje přirozené opálení a zpomaluje proces stárnutí buněk.

Sluneční kosmetika Dulgon, novinka na českém trhu:
🌞 Vysoce účinné voděodolné dermatologicky testované opalovací přípravky
🌞 V nabídce mléko, sprej, fluid na obličej, poopalovací péče
🌞 Ochranný faktor 20, 30 a 50
🌞 Vynikající poměr ceny a kvality
 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky