Alkmene bio - z moudrosti přírody

Z kosmetických přípravků značky ALKMENE BIO dýchá vůně starých časů, která vyvolává vzpomínky na odpoledne strávená s prababičkou u jejího herbáře. 
Alkmene bio - z moudrosti přírody
ALKMENE BIO – Z MOUDROSTI PŘÍRODY

Z kosmetických přípravků značky ALKMENE BIO dýchá vůně starých časů, která vyvolává vzpomínky na odpoledne strávená s prababičkou u jejího herbáře. A není divu. ALKMENE totiž vyvíjí přírodní přípravky péče o pleť, tělo a vlasy již 50 let a vychází ze znalostí přírody, které využívalo již mnoho generací před námi.  Základem kosmetické péče, která má příjemnou konzistenci, hezky voní a je pokožkou dobře snášená, jsou extrakty z rostlin v bio kvalitě. Pro většinu obalů se navíc používá recyklovaný materiál. Přípravky ALKMENE BIO jsou vhodné pro vegany a neobsahují žádné parabeny, silikony, ani látky na bázi ropy.

Oliva
Mnozí z nás máme spojený olivový olej s opěvovanou středomořskou stravou. Téměř zázračné účinky oliv na zdraví i pokožku znaly už antické národy. Olivy, potažmo olivový olej z nich získávaný, působí jako silný antioxidant a má zvláčňující a vyživující účinky. Obsahují vitamíny A, D, E a K, tedy vše potřebné proto, aby pokožka vypadala mladistvě a zářila zdravím. Olivové péče je vhodná také pro suchou, zánětlivou i podrážděnou pokožku.

Podívejte se, ve kterých produktech ALKEMENE využívá  sílu olivy. Vyzkoušet můžete například ALKMENE BIO Intenzivní krém

Sléz
Květ a listy slézu mají vysoký obsah slizu, tříslovin a vitamínu C.  Výtažek ze slézu má zvláčňující, protizánětlivé a hydratační účinky. A stejně tak, jako olivy, je v kosmetice hojně používaný již od doby antiky. Kromě toho se květy slézu využívaly k barvení octa, vína a dalších nápojů do odstínu modrofialové barvy.
ALKEMENE BIO využilo inspiraci slézem v jemné pečující tělové péči, například v jemném tělovém balzámu pro citlivou pleť či sprchovém gelu. 

Koňský kaštan
Koňský kaštan neboli Jírovec maďal je známý ve spojení s cévními problémy. Obsahuje Aescin, který je zodpovědný za většinu jeho účinků. Jírovec maďal se používá hlavně při cévních problémech. Hojí hemoroidy, křečové žíly, záněty žil, příp. bércové vředy. Rovněž napomáhá prokrvování a zabírá při trombóze. Pomáhá při vodnatelnosti, otocích, především lymfatických žláz. Jírovec má výborné protizánětlivé působení. Výtažky z jírovce se také přidávají do krémů a mastí, zejména pro úlevu „těžkým nohám“ či namoženým svalům.
ALKMENE BIO má ve svém sortimentu například tradiční chladivé mazání.

Heřmánek
Tato krásně vonící bylinka je přímo předurčena k péči o naši pokožku a vlasy. Její účinky jsou známé již od dávnověku, a svoji tradici má i v českém bylinkářství. Používala se k regeneraci a zklidnění kůže a rovněž k posílení vlasů či zlepšení kondice pokožky hlavy. Kdybyste zapátrali v receptářích našich předků, určitě tam najdete odvar z heřmánku na kožní vyrážky a akné, nebo také tinkturu na hojení ran, jizev a lehčích popálenin.  Heřmánek je skvělý do relaxačních koupelí jako prostředek na zklidnění a uvolnění mysli a navození duševní pohody.
Zkuste, co s vašimi vlasy dokáže heřmánkový šampón či heřmánkový kondicionér pro lesk vlasů od ALKMENE v bio kvalitě.
 
Měsíček
Měsíček lékařský pochází z Orientu, hojně byl užívaný také ve starém Římě a v Egyptě a jako oblíbená bylinka se dostal i do našich zahrádek. Zajímavý je zejména pro svoje protizánětlivé a antibakteriální schopnosti. Jeho využití je velmi široké, a možná i proto jsou již léta populární recepty na domácí měsíčkovou mast. Tradičně jsou přípravky z měsíčku doporučované na ekzémy, drobná poranění, lokální alergické reakce, popáleniny od slunce nebo opruzeniny. Doporučuje se hlavně na dětskou, citlivou, podrážděnou, suchou nebo zánětlivou pokožku. Výtažky z měsíčků také napomáhají regeneraci suchých a poškozených vlasů. Vyzkoušejte třeba měsíčkový kondicionér ALKMENE BIO. 
 
Levandule
„Levandulová módní vlna“ ne a ne přestat. Levanduli pěstujeme za okny našich domovů, provoňujeme jí svá obydlí, či dekorujeme vybavení bytu. A není divu. Je totiž spojována s řadou pozitivních vlivů na psychiku, zdraví i pokožku. Květy levandule se například přidávaly do koupele již v antickém Římě a od těch dob je levandule spojována zejména se zklidňujícími účinky na pleť a regenerací vlasů a vlasové pokožky. Vůně levandule je často spojována s relaxací, nebo úlevou při bolestech hlavy.
 ALKMENE BIO prověřuje účinky levandule například v bio levandulovém šampónu pro objem vlasů. 

Chcete vyzkoušet sílu bylinek „na vlastní kůži“? Zapátrejte v sortimentu ALKMENE BIO a určitě objevíte tu svou.
 

Související recepty a články

Hřebíček
Hřebíček
Hřebíček, to je malý kořen s velkým potenciálem.
Zažijte krásu bez kompromisů
Zažijte krásu bez kompromisů
 Jak keratinová péče posiluje vaše vlasy od kořínků až ke konečkům?
Kyselina fytová
Kyselina fytová
Skvělý společník vaší přírodní péče o pleť.
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky