Aloe Vera

Aloe vera patří v současné době mezi nejoblíbenější léčivé rostliny. Léčivý gel z listů aloe vera dokáže doslova zázraky.
Aloe Vera
Aloe vera patří v současné době mezi nejoblíbenější léčivé rostliny. Tato bylinka skvěle působí na naše zdraví a znali ji dokonce už staří Indové, Řekové i Číňané. Nejen, že je zdrojem energie a přispívá k lepší náladě, ale také poskytuje našemu tělu vitaminy, minerály a antioxidanty, které pomáhají k posílení imunity. Léčivý gel z listů aloe vera dokáže doslova zázraky.

Aloe vera je nenáročná pokojová rostlina, kdy její síla tkví v gelu, který se nachází v jeho listech. Dokonce i Kleopatra tento gel považovala za „živou vodu“ pro svou stárnoucí pleť a pravidelně si z něj nechávala vyrábět nápoj dlouhověkosti.

Šťáva z listů aloe vera má skvělé dezinfekční účinky, podporuje tvorbu nových kožních buněk, a proto se nejčastěji využívá pro léčbu popálenin nebo odřenin. Její zázračné účinky oceníte také při léčbě oparů, ekzémů nebo při poštípání hmyzem.

Dužina aloe vera je vhodná i pro vnitřní využití, jelikož je prevencí proti bakteriálním a virovým onemocněním. Pokud chceme užívat dužinu vnitřně, musíme oddělit vrstvu, která se nachází těsně pod povrchem listu, jelikož obsahuje hořkou latexovou mízu, která má silné projímavé účinky. Tato dužina příznivě podporuje náš imunitní systém, pomáhá při zácpě a pročisťuje trávicí systém.


Zmizík na afty

Šťáva z aloe vera obsahuje vitamín E, který pomáhá léčit kožní tkáň dokonce i tu nejjemnější. A pokud vás trápí afty, tak na ně stačí kápnout šťávu z aloe vera a uvidíte, že se brzy zahojí.


Hojí spálenou pokožku

Pokud vám žhavé polibky od sluníčka spálily pokožku, nezoufejte a povolejte šťávu z Aloe Vera, kterou naneste na kosmetický tamponek a opakovaně přikládejte na postižená místa. Pokud chcete celý proces urychlit kombinujte Aloe Vera s ledovými obklady.

Související recepty a články

Kaštan koňský
Kaštan koňský
Kaštan koňský, jiným názvem Jírovec maďal (Aesculus hippocastanum) je opravdu úžasný strom, který v kosmetice a...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky