Přípravky, které teď doma oceníte

Přípravky, které teď doma oceníte

Vzhledem k současné situaci bychom měli dbát na čistotu a hygienu ještě víc než kdy jindy. Pravidelné mytí rukou mýdlem a vodou a používání dezinfekčních prostředků je doporučováno jako základní prevence před nákazou. Tyto produkty by nám proto neměly v domácnosti chybět. Pokud vám není lhostejné životní prostředí a preferujete přírodní kosmetiku, ale zároveň chcete efektivně bojovat s viry, budou se vám líbit přípravky od značky ECOS3. Já už jsem je vyzkoušela a mohu je jedině doporučit.
 

ECOS3 Hygienický sprej

Kdy se hodí?

Geniální produkt. Jinak tento sprej nazvat nejde. Oproti antibakteriálnímu gelu, který lze aplikovat pouze přímo na ruce, je tento výrobek mnohem víc multifunkční. Můžete jím ošetřit nejen ruce, ale i povrchy. Jak jde sprej třeba ještě využít?

✅ dezinfekce rukou

✅ dezinfekce obličeje (při aplikaci dobře zavřete oči a sprej aplikujte ze vzdálenosti 15-20 cm)

✅ dezinfekce klik

✅ dezinfekce madel a tlačítek v MHD

✅ dezinfekce klávesnic, myší u PC nebo ovladačů k TV

✅ dezinfekce na veřejných toaletách (postříkejte přímo povrch toalety a po umytí rukou aplikujte sprej ještě na ruce)

✅ dezinfekce povrchů v práci (kávovar, varná konvice, stůl v zasedačce) apod.

8.png

Právě třeba na kliky u dveří nebo na ovladač sáhne denně několikrát každý člen rodiny. Proto je dobré alespoň jednou za den tyto povrchy ošetřit hygienickým sprejem (můžete je buď posprejovat ze vzdálenosti 15-20 cm a neutírat, anebo sprej aplikujte velmi zblízka a pak povrch utřete hadrem).

Pokud jste nuceni vyrazit do obchodu, k lékaři nebo na poštu, měli byste se vybavit ochrannou rouškou a rukavicemi, případně pak tímto sprejem. Dříve, než sáhnete na kliku u dveří - třeba pošty, postříkejte ji sprejem a vyčkejte pár sekund. Já sprej využívám vždycky před výběrem z bankomatu (nastříkám jej na čísla před zadáním PINu) a osvědčil se taky při přijímání hotovosti od cizích lidí (než si peníze vložíte do peněženky, vydezinfikujte je posprejováním).

Neublíží pokožce

Na rozdíl od jiných drastických dezinfekčních prostředků neobsahuje sprej od ECOS3 kyseliny, amoniak ani žíraviny. V jeho složení najdete jen vodu, ošetřující extrakt z listů aloe, parfém, fenethylalkohol (derivát PŘÍRODNÍCH látek), ethylhexylglycerin (což je chemická látka, ale bez negativních účinků na zdraví, nahrazuje škodlivé parabeny) a neionogenní aktivní látku (která má cytotoxický účinek = porušuje buněčné membrány a ničí tak viry a bakterie).

Neškodí zdraví ani přírodě

Sprej NEOBSAHUJE amoniak (který může dráždit dýchací cesty, kůži a oči, způsobit nevolnost, zvracení nebo průjem) ani triclosan (nebezpečná látka, ničí přirozenou mikroflóru kůže a zhoršuje alergie, přesto běžná součást konvenčních antibakteriálních produktů) ani chlor nebo fosfáty, které ničí životní prostředí.

1.png

Recenze

O účincích a složení už víte, teď více o samotném spreji. Je průhledný, nijak nebarví, neštípe na kůži a díky obsahu aloe ji ani nevysušuje, za což dávám palec nahoru. Na pokožce jej vůbec necítíte. Co ale cítíte, je pronikavá vůně. Ihned po aplikaci sprej voní silně květinově, trošku jako čisticí prostředek, po chvilce se vůně rozleží a přijde mi do vanilkova. Vůbec nejde cítit žádná chemie ani nepříjemný čpavkový “dozvuk” - a díky tomu a taky díky přírodnímu složení je sprej vhodný i pro citlivé dětské ručičky. I rychlá aplikace sprejem bude dětem příjemnější než mazání antibakteriálním gelem. Vynikající je kompaktní balení, které můžete mít pořád u sebe i na cestách. Oceňuji i skvělou cenu.

P. S Dezinfekčních gelů a sprejů je momentálně všude nedostatek a je možné, že i ten od ECOS3 nebude právě dostupný. Zkuste na e-shop případně mrknout později, Liftea řeší navýšení skladových zásob 😊.
 

ECOS3 Čistič hraček, dětských lahví a nádobí

Kdy se hodí?

Pokud máte doma malé dítě, možná o něj teď máte ještě větší strach než obvykle. Třeba pokud není zbytí a musí s vámi do obchodu nebo na prohlídku k lékaři. Podle nové studie vydrží koronavirus na plastu a nerezové oceli 2 až 3 dny. Proto je vhodné vždy po návratu domů omýt vodou s dezinfekčním přípravkem všechny věci, které jste měli venku a berete je domů - například kočárek či hračky, jež mělo vaše dítko s sebou. Skvěle vám k tomu poslouží speciální čistič od ECOS3. Ten má totožné složení jako výše zmíněný hygienický sprej, ale obsahuje o něco větší množství čistících látek. Proto jím můžete vydezinfikovat nejrůznější povrchy, třeba

⚬ dětská vozítka a odrážedla

⚬ dětské lahve a nádobí, ve kterých jste měli venku svačinku

⚬ interiér auta

⚬ nábytek v dětském pokojíčku

⚬ nově koupené věci (hračky, vybavení domácnosti) apod.

10.pngJak jde vidět z fotky, přípravek v dlaních ani nepoznáte, je jako voda.


Multifunkční využití

Přípravek je určen primárně na dětské lahve a hračky, ale využijete ho mnohem univerzálněji, a to i když děti nemáte. Poslouží vám jako dezinfekce na ruce (je nutné použití s vodou), jako mycí prostředek na nádobí s dezinfekčním účinkem i jako čisticí prostředek určený k omývání povrchů (do kýblu dejte 3 litry vody, přidejte 30 ml přípravku a promíchejte). Můžete jím ošetřit jakýkoliv omyvatelný povrch, složení neškodí žádnému materiálu.

Bez obsahu škodlivin

Protože je čistič určen na dětské vybavení, neobsahuje žádnou parfemaci ani barviva. Je bez alkoholu a bez látek na bázi ropy (SLS, SLES apod.), nemá v sobě ani žádné syntetické látky. Pro rodiče je důležitá zpráva, že pokud vaše ratolest omyté hračky či povrchy olízne nebo bude kousat, neucítí žádnou pachuť. Dítku taky kontakt s omytým povrchem nijak zdravotné neuškodí, protože složení výrobku je čistě přírodní. A proto ho má rádo i životní prostředí.

Jaký je rozdíl mezi univerzálním Hypoalergenním čističem povrchů a tímto čističem? Ten určený na hračky a dětské láhve má v sobě dezinfekční látky fenethylalkohol a ethylhexylglycerin.”

Konzistence

Čistič ECOS3 je tekutý, doslova jako voda, není vůbec hustý. Proto je právě skvělý ke smíchání s vodou, tedy k přípravě dezinfekčního roztoku. Výrobce uvádí, že má produkt nízkou pěnivost. Souhlas, mně nepěnil vůbec, ani při míchání vodou, ani při rozetření v dlaních. Takže neočekávejte, že by se v kýblu vytvořila “jarová voda” - a je to dobře, protože tak nezůstává na nábytku, věcech nebo hračkách pěna. A ještě jeden tip: jak jsem zmínila, vůni nemá čistič žádnou, takže pokud budete chtít provonět domácnost, můžete do připraveného roztoku kápnout trošku esenciálního oleje 😊.

9.png


ECOS3 Organické tekuté mýdlo

Mýdlo je základním vybavením každé koupelny. Teď jej vzhledem k doporučení ohledně prevence koronaviru mýt si ruce opravdu často aplikujeme na pokožku mnohokrát denně. Zejména pokud máte citlivou kůži, dost rychle se to na ní projeví, třeba loupáním nebo svěděním. Mně proto přišlo velmi vhod vyměnit mýdlo, které jsem měla doma, za toto přírodní od ECOS3. Je totiž bez barviv, parabenů a silikonů, plus hydratuje pokožku.

V jeho složení najdeme jen 10 základních látek:

  1. Vodu,
  2. Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), což je amoniová sůl lauryl sulfátu = látka bez negativních účinků na zdraví, která na sebe navazuje nečistoty a mastnotu z rukou a vytváří pěnu,
  3. Cocamidopropyl Betaine - to je látka vytvořená z přírodního kokosového oleje, jež pomáhá pěnění a nahrazuje funkci škodlivých sulfátů (SLS, SLES), je šetrnější než tito dva “neřádi” a nevysušuje,
  4. Coco-Glucoside, ten je také z “kokosáku”, smývá z pokožky nečistoty,
  5. glycerin, což je také přírodní látka, která zjemňuje a zvláčňuje pokožku,
  6. Glyceryl Oleate Phenoxyethanol, který se získává z přirozeně se vyskytujících rostlinných olejů, je to emulgátor,
  7. kyselinu benzoovou (Benzoic Acid), která se běžně vyskytuje v přírodě, třeba v bobulovitých plodech, je to konzervant a taky upravuje pH přípravku,
  8. kyselinu dehydrooctovou (Dehydroacetic Acid), která ničí bakterie na rukou a zabraňuje množení mikroorganismů a plísní,
  9. výtažek z aloe vera (Aloe Barbadensis Leaf Extract), který kůži ošetřuje,
  10. parfém.

95 % těchto surovin je biologicky odbouratelných, a tak neškodí lidskému zdraví ani přírodě.”


13.png

Vůně

Produkt má skutečně nádhernou vůni, která připomíná pánský parfém. Na pokožce přetrvává opravdu dlouho a dokáže přebít i silnější zápachy, například cibuli (ozkoušeno).

Konzistence a pěnivost

Mýdlo je průhledné a příjemně husté. Na jedno umytí stačí cca 1cm kapka, která vytvoří dostatek pěny. Ta je bohatá, bez bublinek, což zvyšuje její mycí schopnost. Některá mýdla mají totiž takový “jarový” efekt, dělají pěnu plnou bublinek, takže jí máte doslova plné dlaně, ale z větší části to je vlastně jen vzduch, ne čisticí přípravek.

11.png

Nevysušuje ruce

Kromě výrazné vůně mě produkt hodně oslovil i proto, že nevysušuje pokožku rukou. Jak jsem psala v tomto testování o měsíčkové řadě Alkmene, teď po zimě mám na bříškách prstů takové šupinky, což časté mytí rukou ještě zhoršuje, a tak mě mýdlo ECOS3 potěšilo, protože kůži naopak díky aloe hydratuje. Po mytí nebudete mít pocit napnuté pokožky dlaní a prstů.

Další produkty ECOS3 

Osvědčil se mi i univerzální hypoalergenní čistič povrchů a čistič koupelen a toalet. O zkušenostech s těmito výrobky jsem psala v tomto článku.

12.png

Kam dál: Přečtěte si, proč používat v domácnosti ekologickou drogerii.

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky