Stop padání vlasů! Pomůže kofeinový šampon

Stop padání vlasů! Pomůže kofeinový šampon

Jak bojovat s nadměrným vypadáváním vlasů přírodní cestou? Zkuste kofein! Pomáhá aplikovaný vnitřně i vnějšně, avšak aby na vlasové folikuly účinkovalo pití kávy, museli byste denně vypít zhruba 70-80 šálků! Vypitá káva totiž pochopitelně nejdříve prochází trávicím systémem, kde je absorbována, a k vlasům se tak dostane opravdu jen velmi malé množství. Takže abyste zamezili vypadávání vlasů, dopřejte si kofein nejen ve formě kávy, ale hlavně lokálně - aplikovaný přímo na pokožku hlavy. Schoenenberger vám v tomto bude po ruce, má v sortimentu kofeinový šampon, který je 100% přírodní!

 

Padání vlasů u mužů

 

S postupným úbytkem vlasů a tvorbou lysin a tzv. koutů bojují zejména pánové. Může za to mužský hormon testosteron. Ten totiž zabraňuje přísunu živin do vlasového vlákna: dá se říct, že jim zkracuje život, ta tak se častěji obměňují a brzy odumírají. A právě kofein je látka, která dokáže neutralizovat účinky testosteronu na vlas, a navíc stimuluje růst nových.

 

Testosteron sice podporuje růst vousů, ale naopak zase oslabuje vlasové kořínky, které postupně odumírají. Tím dochází k padání vlasů a tvorbě holých míst. Hormony, no…”

 

Vědecký výzkum: Univerzita v německé Jeně provedla výzkum, jehož zjištění mluví za vše: vlasy oslabené testosteronem rostou o 17-40 % méně než u normálně vyživených vlasových cibulek. Vzali si vzorky více než 600 vlasových váčků odebraných od 30 mužů a nechali na ně působit testosteron a některé i kofein. Vlasové cibulky s kofeinem neumíraly tak rychle, a tím pádem produkovaly až o 46 % více vlasů!


lift-(3).jpg

 

Padání vlasů u žen

 

Uvedené výsledky se samozřejmě netýkají pouze mužů, protože i ženské tělo testosteron produkuje. Až do menopauzy jsou ale kořínky ženských vlasů chráněny vysokými hladinami ženského hormonu - estrogenu. Jenomže hladina estrogenu se během přechodu sníží, a pak má mužský hormon - testosteron, možnost na kořínky útočit a zkrátit vlasům život.

 

U dam však za ztrátu kadeří mohou i další hormonální změny v těle, třeba po těhotenství. Za padáním vlasů ale často stojí i stres či těžká životní období. Právě po takovýchto událostech je u žen vhodné začít používat kofeinový šampon, protože kofein stimuluje vlasové folikuly - a působí tak proti vypadávání kadeří a zlepšuje jejich kvalitu.

 

Kofein v šamponu od značky Schoenenberger pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.”

 

Schoenenberger ExtraHair Anti Aging kofeinový přírodní šampon

 

Šampon od značky Schoenenberger obsahuje kromě kofeinu i výtažek z listů a stonků přesličky rolní (Equisetum Arvense Leaf/Stem Juice), který má v sobě velké množství oxidů křemíku, cenných minerálů a stopových prvků, jako je draslík, selen nebo mangan. Je to doslova takový výživný koktejl pro vlasy! Saponiny a flavonoidy obsažené v přesličce pak podporují regeneraci pokožky a zlepšují elasticitu vlasů.


IMG_4772-(1).jpg

 

Přeslička a bříza - bojovníci proti padání vlasů

 

Přeslička je často obsažená v nejrůznějších doplňcích stravy na růst vlasů, protože celých 7 % z ní tvoří kyselina křemičitá, jejíž soli jsou důležitou součásti vazů, kostí, chrupavek, nehtů a právě i vlasů. Nedostatek této kyseliny v těle způsobuje lámavost nehtů a vypadávání vlasů. Na problémy s padání kadeří tak přesličku používaly už naše prababičky.

 

Dále v šamponu najdete výtažek z břízy bělokoré (Betula Alba Leaf Juice). Možná si vzpomenete na dětství, kdy vlasová voda z břízy nechyběla téměř v žádné koupelně. Bříza totiž posiluje vlasové kořínky, a tak eliminuje vypadávání vlasů. Její léčivé účinky také často využívají lidé trpící lupy, navíc bříza dokáže léčit a zmírňovat i řadu kožních potíží, jako je například plísňové onemocnění pokožky hlavy.


uprav.jpg

 

Anti Aging kofeinový přírodní šampon má v sobě i inulin, což je polysacharid z ovoce, který v jídle funguje jako vláknina - a v šamponu má za úkol uhlazovat vlasové vlákno, vyživit jej. Látka se stará o to, aby kadeře byly poddajné, a to tak, že na povrchu jednotlivých vlasů vytváří mikroskopický vodní film.

 

Tip: Řada Schoenenberger ExtraHair obsahuje i revitalizující šampon. Tady je recenze a najdete v ní vysvětlené i další látky obsažené v šamponech!

 

Konzistence a vůně

 

Kofeinové šampony si vzhledem k účinkům často kupují i muži, a tak je důležité zmínit, zda šampon nevoní třeba po květinkách 😊. Nevoní, nebojte se! Jeho aroma je takové bylinné, připomíná vůni bylinných tonik na vlasy.

 

Konzistence je tak akorát, ani ne vodová, ani ne hustá - tyto průhledné šampony většinou nemívají úplnou hustotu, avšak překvapilo mě, jak bohatě produkt pění! Tvoří opravdu tuhou pěnu! Šamponem je třeba dobře masírovat pokožku hlavu (alespoň 2 minuty), aby se kofein dostal k vlasovým váčkům. Pak pomocí vytvořené pěny myjde délky a konce vlasů. Šampon obsahuje několik přírodních látek určených na odstranění mastnoty a nečistot, a tak vlasy čistí opravdu hezky. Účes je po mytí nadýchaný a ještě dlouho voní po bylinách.


lift-(1).jpg
 

Tip: Pokud budete chtít šampon doplnit i o doplňky stravy, doporučuji tobolky Martiderm Anti-Hair Loss na podporu růstu vlasů nebo Colagenova od Liftey, které obsahují kombinaci mořského kolagenu, kyseliny hyaluronové a vitamínu C, jež příznivě působí na vlasy, nehty a klouby.

4039.jpg

Kam dál: Padání vlasů jsem se věnovala i v tomto článku.

 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky