Testujeme další bambucká másla ZGP

Testujeme další bambucká másla ZGP
V posledním článku jsem vám psala, kde je pro mě bambucké máslo neocenitelným pomocníkem a jak hodnotím univerzální čisté máslo od značky Zoa Goes Pretty. Krom naturální verze jsem vyzkoušela ještě kakaové a jahodové máslíčko. Jak u mě tyto dva produkty obstály?


Bio bambucké máslo s kakaovým máslem

Bambucké máslo v kombinaci s kakaovým máslem je určeno pro všechny milovníky kakaových pochoutek a pro ty, kteří chtějí “vyžehlit” svoji pleť. Kombinace bambuckého a kakaového másla je totiž pro pokožku přímo omlazujícím elixírem. Produkt je doslova nabušený antioxidanty, které účinně bojují proti stárnutí a povadání pleti. Ale pozor - kakaové máslo má tendenci ucpávat póry, proto tohle ZGP máslo není vhodné pro použití na obličej, trápí-li vás akné a černé tečky.



Co musím vyzdvihnout, je konzistence másla. Obsah je krásně měkký a strukturou připomíná hustší krém. Není ani nutné rozpouštění v prstech - stačí nabrat potřebné množství a můžete se hned mazat. Máslíčko se krásně roztírá a u mně díky tomu skvěle funguje jako tělové mléko. Stačí ho ale opravdu malé množství a pokožka přesto dostane maximální výživu.


Nenechte se zmást barvou obsahu, jakou má máslo na fotce v e-shopu. Ve skutečnosti není nijak oranžové, oproti čistému bambuckému máslu má jen o něco víc béžovější (nude, chcete-li) odstín. Upozornění: nečekejte, že máslo voní jako delikátní čokoláda. Čokoládové aroma, které známe z přípravků s chemickým složením, kakaové ZGP nemá. Nic “umělého” totiž mezi ingrediencemi másla není, ale duše čokoholiků i tak zaplesá - ze skleničky se line nevtíravá vůně ryzího kakaa. Hodnocení: 8/10.

Bio bambucké máslo s kokosovým olejem a olejem ze semen jahodníku

Konzistence jahodového másla je někde mezi naturálním a kakaovým produktem. Obsah skleničky lze bez obtíží nabrat prstem, ale struktura není tak našlehaná jako u kakaové verze. Hmotu ale stačí jen jemně zahřát na prstech a hned ji můžete aplikovat na pokožku. Název “jahodová pěna” tedy odkazuje ke složení a k vůni, nikoliv ke konzistenci - tak ať nejste zklamaní. Toto z másel je mi sympatické tím, že se opravdu rychle vstřebává do pokožky, a tak jej nejčastěji používám na obličej, kde nechci být mastná.



Na produktové fotce má máslo odstín do hráškově zelené. Ve skutečnosti je opět krásně čisté (na dně trošku do zelenožluta), kokosový olej vytváří v obsahu jemnou mozaikovou strukturu až do bílé barvy. Co se vůně týče, je třeba opět myslet na to, že jahodová pěna neobsahuje žádnou chemickou parfemaci, nepředstavujte si proto sladké omámení à la jahodová pěna do koupele z drogerie. Mně vůně připomíná takové ty malé drobné jahůdky doma ze zahrady, čerstvě utržené. Díky oleji ze semen jahodníku je vůně spíše svěží než sladká. Na léto vás proto nadchne! Hodnocení: 8/10.


Které z másel vyzkoušíte vy? Chcete, abych si vzala na mušku i jinou verzi, třeba s pomerančem a skořicí? Napište na Facebook nebo info@liftea.cz!

 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky