Zamilujte si bambucká máslíčka ZGP

Zamilujte si bambucká máslíčka ZGP
Jestli používáte k péči o tělo, pleť a vlasy přírodní kosmetiku, určitě vašemu hledáčku neunikla bio bambucká másla (nebo jinak karité či shea butter). Tento malý zázrak lze podobně jako kokosový olej použít všude tam, kde bychom jinak “patlali” různé speciální krémy, séra, masky a podobně.

Já osobně jsem si bambucké máslo zamilovala pro jeho široké využití, používám ho jako:
  • - krém na suchá místa (lokty, paty) - máslo vyživuje a hydratuje pokožku
  • - krém na ekzémy - působí proti zarudnutí a svědění
  • - pomádu na rty - dělá krásně hebkou pusu!
  • - masku na vlasy - je skvělé na suché a hrubé kadeře (lžíci másla si rozpustím spolu se lžící kokosového oleje v mikrovlnce, nanesu na suché konečky a nechám cca hodinku působit, pak smyju šamponem)
  • - krém proti sluníčku - má ochranný UV filtr 4
  • - na kůžičku kolem nehtů - vyživuje nehtové lůžko
  • - mastičku na štípance od komárů - má klidnící účinky.

Zklidňující účinky másla oceníte i tehdy, když se vám na pleti objeví nepříjemný pupínek. Čisté máslo si dokáže s těmito neřády poradit a kromě toho neucpává póry, takže problematická pokožka trpící na akné může volně dýchat. A už jsem zmínila, že je máslo díky koktejlu vitamínů a kyselin skvělým bojovník proti vráskám? Je to prostě takový zázračný kelímek a mně proto nemohly uniknout krásné kelímky (a skleničky) od značky Zoya Goes Pretty.

zgp-(1).png

Zoya Goes Pretty má širokou nabídku máslíček s různými druhy příměsí (např. arganový, růžový, levandulový či kokosový olej). Pokud jste četli moje předchozí testovací články - tady a tady,  musí vám být jasné, jaké z másel skončilo v mém košíku jako první. Ano, samozřejmě že to s kakaovým máslem! Kromě něj jsem chtěla vyzkoušet i běžné neutrální čisté máslo této značky a do oka mi padlo i máslo s názvem “jahodová pěna”. A jaké jsou?


Testování bambuckých másel Zoya Goes Pretty

Čisté 100% bio bambucké máslo

Začněme od klasiky. Bio čisté máslo ZGP jsem vzala rovnou ve větším 90gramovém balení, u neutrálního másla se totiž “nedá nic pokazit”, takže je to většinou sázka na jistotu. Větší verze mě zaujala také svým obalem. Bambucké máslo se obvykle prodává ve skleničkách typu zavařovačka. Velké ZGP máslíčko ale dostanete ve fikaném kovovém kelímku s pevně uzavíratelným víčkem. Je tak super i na cesty - produkty ve skle s sebou vozím v kosmetické taštičce nerada. Jednak jsou náchylné na rozbití, druhak je sklenička dost neskladná. Oproti tomu má 90g balení másla ZGP praktické ploché balení z kovu, které se 100% nerozbije. Průměr kelímku je 9 cm, výška jen 3 cm - prostě superskladné.

test.jpg

Jestli vás zajímá, jak dopadla v testování máslíčka s příměsí jahodového oleje a kakaového másla, mrkněte na další článek.


 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky