Kosmetika s vánočně pomerančovou vůní

Jaké vůně si představíte, když se řeknou Vánoce? Jehličí, skořice, vanilka, hřebíček… A určitě i pomeranč! A právě proto mě zlákala oranžová řada kosmetiky Vandini, která je provoněná šťavnatým pomerančem a naladí vás na vánoční notu. Vyzkoušela jsem parfém, tělové mléko a sprchový gel, jež jsou navíc dostupné i v dárkové krabičce, kterou můžete potěšit své blízké pod vánočním stromečkem. Nešlápnete vedle!

 

Kosmetika s vánočně pomerančovou vůní

Tělové mléko Vandini Energy s pomerančovým květem a babassu olejem

 

Babassu olej? Že jste o něm ještě neslyšeli? To je velká škoda! Babasový olej (Orbignya oleifera oil) má totiž velmi blahodárné účinky na pokožku. Lisuje se z ořechů brazilské palmy babassu, která dává plody podobné kokosovým ořechům. Tyto obsahují semena, z nichž se získává světle žlutý olej bohatý na mastné kyseliny, který velmi dobře a rychle proniká do kůže a nezanechává mastný pocit. Olej je skvělý pro ošetření suché, hrubé a loupající se pokožky, protože ji zvláčňuje, zjemňuje a udržuje hydratovanou.


ok.jpg

 

Babassu olej dodává pokožce pružnost a pevný vzhled. Antioxidanty v něm obsažené navíc potlačují stárnutí kůže a díky kyselině laurové má olej i antibakteriálními a antimikrobiálními účinky - bojuje proti zánětům.”

 

Vyživující složení

 

Tělové mléko obsahuje také slunečnicový olej (Helianthus annuus), který má díky vitamínu E silné regenerační a hojící účinky, a bambucké máslo (Butyrospermum Parkii), jež je takovým zázrakem z přírody, protože jeho účinky na pokožku jsou doslova dechberoucí. Máslo zmírňuje projevy ekzémů, lupénky a kožní dermatitidy, zvyšuje elasticitu pokožky a má i úžasné vyživující schopnosti - dokáže v kůži uzamknout potřebnou vlhkost a proměnit ji v hebkou a vláčnou.


5.png

 

Co udělá pomeranč s pokožkou?

 

Oranžové mléko od Vandini má v sobě nejen pomerančovou květovou vodu (Citrus sinensis flower water), ale i přírodní olej z kůry sladkých pomerančů (Citrus aurantium dulcis peel oil). Ty mají skvělé účinky na pokožku: například čistí a obnovují buněčnou strukturu pleti, dodávají jí potřebný jas a vyrovnávají její tón, a navíc zlepšují hojení problematické kůže. Proto je pomerančová kosmetika vhodná, trápí-li vás vysušená místa nebo ekzém.


opr.jpg

 

Dodejte pokožce šťavnatou vůni

 

Vůně tělového mléka Energy je skutečně bombastická! Je úžasně svěží, tropická, ale i jemně nasládlá, a proto v ní poznávám onu vůni Vánoc, kdy se kuchyní rozvoní svařené víno s plátky pomeranče. Řekla bych, že název této řady vůni plně vystihuje, protože po aplikaci krému vás aroma nabije energií a doslova vás zhypnotizuje. Vůně nadchne všechny, kdo nepreferují čistě květové či mošusové aroma, ale mají raději ovocné parfemace.


12.png

 

Jemná konzistence, která nelepí

 

Mléko je velmi jemné, není hutné - má lehoučkou strukturu. Na pokožce se začne příjemně rozpouštět a okamžitě se vsakuje. Po rozetření se za chvilinku vstřebá a nezanechává kůži nijak lepivou nebo mastnou - a stejně tak dlaně vám nebudou mastit, takže po aplikaci můžete klidně pokračovat v činnosti, aniž byste si třeba zamastili klávesnici nebo knížku.


IMG_6596.jpg


Tělové mléko netvoří žmolky a na kůži nejde vůbec cítit. Co naopak ucítíte, je okamžité vypnutí pokožky. Jako by kůže byla najednou plná energie - i tady název Energy odpovídá 😊. A co hodně oceňuji je, že mě po aplikaci přestala svědit suchá místa na předloktích, krém je jakoby zklidnil a po cca páté aplikaci se z místeček přestala olupovat suchá kůže.


7.jpg

 

Produkty Vandini neobsahují silikony, parabeny, minerální oleje nebo jiné látky vyrobené z ropy, a potěšíte jimi i vegany, protože nebyly testované na zvířatech.”

 

Sprchový gel Vandini Energy s pomerančovým květem a babassu olejem

 

Potřebujete vzpruhu? Dopřejte si koupel se sprchovým gelem z oranžové řady Vandini! Energizující vůně je u něj cítit snad ještě víc než u tělového mléka - a je to úplná bomba! V gelu je výraznější aroma květové vody, kterou doplňuje svěží pomeranč. Parfumace je výrazná, originální a ze sprchy vás přenese někam na tropické ostrovy. Úplně vidím ten květ pomerančovníku za uchem!


10.png

 

Medová konzistence

 

Co mě hodně překvapilo, je konzistence sprchového gelu. Čekala jsem poloprůhledný gel s oranžovým odstínem. Místo toho mi z tuby do dlaní vytekl gel úžasně krémové konzistence, který připomíná pastovaný med nebo lepidlo zvané chemoprén. Kdo s ním někdy pracoval, okamžitě si vybaví táhnoucí se žlutou krémovitou strukturu. A právě takový je gel od Vandini! Mám velmi ráda jedinečné a něčím originální produkty, a to tento gel díky své konzistenci rozhodně je.


1.png

6.jpg

 

Babassu olej krásně pění

 

Další plus dávám za skvělou pěnivost! Stará se o ni zmíněný babasový olej, který patří mezi palmojádrové pěnivé tuky. Sprchový gel Vandini tak vytváří bohatou pěnu, kdy menší čajová lžička gelu vytvoří dostatek pěny pro umytí celého těla.


11.png

 

Nevysušuje pokožku

 

Díky složení s olejem gel zanechává pokožku po umytí hladkou a vyživenou. Nemám ráda, když mám po sprše pocit napnuté a scvrklé kůže, a jsem ráda, že Vandini gel tento účinek na pokožku nemá. Naopak díky obsahu urey udržuje kůži hydratovanou a zamezuje ztrátě její vlhkosti, stejně jako glycerin, který gel taktéž obsahuje.

 

Urea tvoří 7 % přirozené hydratace pokožky. Její zastoupení v kůži bohužel s věkem klesá, což se projevuje například na zhoršení elasticity pleti.”


4.png

 

Parfémová voda Vandini Energy s pomerančovým květem

 

Parfémová voda, co má šťávu. Tak bych nazvala oranžovou verzi voňavky od Vandini, ve které se vůně pomeranče, mandarinky a bergamotu mísí s uklidňující jemnou notou bílého květu a cedrového dřeva. Představte si silnější unisex parfém do pánského stylu nakombinovaný s vůní čerstvě vymačkané citrusové šťávy. Dostanete koktejl, který nadchne milovníky pikantnějších ostřejších vůní, říznutý jemným květinovým nádechem.


okkk.jpg


Při nanesení na pokožku je parfém tropický až sladší, po minutě se rozezní do hlubších tónů a je jasné, že to není žádná slaďárna. Pokud dáváte přednost unisex vůním, tato parfémová voda bude díky silnému aroma bergamotu to pravé pro vás!


3.png

 

Ač jde o parfémovou vodu, vůně na kůži skutečně dlouho drží. Postupně se rozvolňuje z tropické do bergamotově pánské. A na rukávu košile jsem ji cítila dokonce i dva dny po nanesení!”


oprav.jpg
 

Flakonek, co zaujme

 

Mám ráda minimalistická, ale vytříbená balení parfémů a toaletních vod, a právě takový je decentní flakon vůně Vandini. Lahvička je ze skla, víčko z plastu, a díky tvaru broušeného kamene mě zaujalo na první dobrou. Parfémová voda je velikostně tak akorát i do kosmetické taštičky i kabelky a oceňuji, že je robustní a dobře stojí. Takové ty flakonky, které musí být ve svislé poloze nebo mají tvar lodičky a podobně, úplně nepreferuji - tento tradiční jednoduchý flakon je pro mě to pravé ořechové. Ode mě parfémová voda Vandini dostává jedničku!


okk.jpg

Související recepty a články

Ať jsou viry a bakterie z rukou pryč.
Ať jsou viry a bakterie z rukou pryč.
Hygiena rukou je nyní velké téma, a proto se poohlížíme po přípravcích, které do koupelny přikoupit.
Bambucké máslo - africký zázrak a přírodní elixír mládí
Bambucké máslo - africký zázrak a přírodní elixír mládí
Bambucké máslo představuje tajemství půvabu nejslavnějších krásek světa. Dodnes je nezbytnou ingrediencí v...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky