Vánoční dárek pro nejlepší sestru, maminku i kamarádku na světě

Vánoční dárek pro nejlepší sestru, maminku i kamarádku na světě

Jaký dárek potěší srdce každé ženy? Měkký nebo voňavý! Módní vkus má každá z nás jiný, ale s kosmetikou bez parabenů, silikonů a látek na bázi ropy, jež voní jako čerstvě natrhané fialky, nemůže Ježíšek šlápnout vedle. Takže pokud hledáte maličkost, kterou potěšíte třeba tu nejlepší sestru na světě, nadělte dárkový set nebo parfémovou vodu Vandini. Vsadím se, že obdarovanou okouzlí stejně jako mě!


IMG_6362.jpg

 

Fialová řada Vandini s fialkovou květinovou vodou a rýžovým mlékem obsahuje tělové mléko, sprchový gel a parfémovou vodu.


up-(1).jpg

 

Fialkové tělové mléko Vandini

 

Péče proti pigmentovým skvrnám

 

Tělový lotion je určen pro velmi citlivou pokožku se sklonem k podráždění. Kromě květinové vody z fialek obsahuje rýžové mléko (Oryza Sativa), které je bohaté na vitamín E a proteiny, jež vyživují pokožku a zanechávají ji hydratovanou a sametovou. Rýže ale účinkuje na kůži i jinak - dokáže minimalizovat hyperpigmentaci! Už starověké geishy používaly rýžový prášek k bělení pokožky. Takže pokud vás trápí pigmentové skvrny na těle, je kosmetika s obsahem rýžového mléka pro vás jako stvořená!

 

3.jpg
 

Další vysoce hydratační složkou v tělovém lotionu je bambucké máslo (Butyrospermum Parkii), což je 100% přírodní látka, která je vynikající pro ošetření suché pokožky těla: mírní svědění, podporuje hojení poškozené kůže a poskytuje jí okamžité zjemnění.


7.jpg

 

V tělovém mléku najdete dokonce i slunečnicový olej (Helianthus Annuus), jenž má zklidňující a zjemňující účinky, a nechybí ani glycerin, který na sebe váže vlhkost, a tak udržuje pokožku hydratovanou po dlooouhou dobu.


10.jpg

 

Všechny produkty Vandini jsou vegan friendly a nemají v sobě ani silikony, ani parabeny, minerální oleje nebo jiné látky vyrobené z ropy.”

 

Vůně a konzistence

 

Lotion od Vandini vás přenese do rozkvetlé zahrady plné fialek! Jestli existuje dvanáct měsíčků, kteří vám seženou kytičku fialek i teď v zimě, je to právě toto tělové mléko 😃. Jeho vůně je velmi intenzivní a při aplikaci na pokožku se nese celou místností. Aroma na těle přetrvává dlouhé hodiny a pokud se mažete mlékem před spaním jako já, je skvělé, že ráno vůni ještě zesílíte nanesením parfému ve stejných tónech.


5.jpg

 

Byla jsem nadšená i ze struktury přípravku, protože mléko je velmi husté a kompaktní, ale při kontaktu s pokožkou teplem zjemní, a tak se báječně roztírá a i malé množství vyživí velkou plochu kůže. Taky mě potěšilo, že lotion nedělá žmolky - opravdu se vsákne do pokožky a když si po ní následně přejedete prsty, nezůstávají žmolky za nehty. Toto některá tělová mléka dělají a není mi to příliš příjemné. Mléko od Vandini dobře absorbuje, takže nezanechává mastné ruce a nedělá ulepenou pokožku. Po aplikaci jsem se cítila velmi příjemně - a nádherná vůně to ještě umocnila.

6.png
 

Fialkový sprchový gel Vandini

 

Sprchový gel z fialové řady jsem si objednala v balení na cesty. Tuba má 30 ml, a tak se skvěle vejde do kosmetické taštičky. Gel svojí barvou a strukturou v mnohém připomíná tělový lotion. Je totiž určen na velmi citlivou pokožku, a tak má konzistenci tělového mléka a i on obsahuje výživné rýžové mléko. V podstatě je to takové tělové mléko do sprchy!


uppp.jpg

 

Složení pro hydrataci a výživu

 

Kromě zmíněného rýžového mléka a slunečnicové oleje obsahuje sprchový gel i niacinamid, což je derivát vitamínu B, jenž zklidňuje pokožku a vyrovná její hyperpigmentaci. Dále ve složení najdete výtažek z aloe pravé, který výborně regeneruje, hydratuje a urychluje buněčnou obnovu kůže.


IMG_6359.jpg


Zajímavým prvkem sprchového gelu je pak prášek z rostliny Chondrus Crispus. Jde o puchratku kadeřavou neboli irský mech, což je léčivá vodní řasa, která je bohatá na vitamíny skupiny B a C a v přírodní kosmetice se využívá pro své hydratační schopnosti.

 

Kokosový glykosid ve složení je látka z kokosového oleje, která nahrazuje dráždivé sulfáty SLS a SLES a má tedy funkci na sebe vázat mastné nečistoty a lépe je odstranit z pokožky a také zvyšovat pěnivost gelu.”


4.jpg

 

Vůně a konzistence

 

Se sprchovým gelem s fialkovou vodou si dopřejete skutečné potěšení smyslů. Vůně doslova prosytí celou koupelnu a v pokožce se drží hodně dlouho - zvlášť, když ji pak zvýrazníte aplikací tělového mléka. Gel má příjemnou hustotu, není vodový - jak jsem psala výše, připomíná spíš tělové mléko do sprchy. Po rozetření v dlaních a smíchání s vodou začne nádherně pěnit a vytváří bohatou pěnu, která nestéká. Není ho třeba velké množství, na celé tělo postačí jedna čajová lžička, takže i toto malé balení jsem měla na dva týdny.

 

Tip: Sprchový gel (200 ml) a tělový lotion (200 ml) můžete zakoupit i v dárkové krabičce, která se bude pod vánočním stromečkem skutečně vyjímat.

 

Fialková parfémová voda Vandini

 

Pokud jste hledali voňavku, která nemá odstrašující složení na deset řádků, právě jste ji našli! Značka Vandini si zakládá na co nejčistším složení a využívání přírodních látek.


upp.jpg
 

Tělové mléko a sprchový gel obsahují fialkovou květinovou vodu neboli hydrolát, která vzniká jako vedlejší produkt při destilaci éterického oleje z fialek. Rostlinka je tak využita celá - vonný éterický olej pak totiž tvoří srdce parfémové vody Vandini.
 


1-(1).png
 

"Počáteční náznak parfému jasmínu se mísí se svůdnými tóny leknínů a fialek. Kompozici harmonicky završuje santalové dřevo."

Vůně květin vás doslova omámí a bude se vás držet několik hodin. Není ale nijak silná - přece jen fialová řada Vandini nese název Sensitive, ani díky santalovému dřevu není ani nijak sladká. Proto ji ocení dámy, které mají rády něžné a jemné vůně.

Parfémová voda je zahalená v decentním flakonu s víčkem připomínajícím broušený kámen a aplikuje se pomocí sprejového aplikátoru. Šplíchat si ji můžete klidně i na oděv: vyzkoušela jsem, že nedělá flíčky na oblečení ani nemění barvu látky. Jen nedoporučuji aplikaci na syntetickou kůži (tak se navoňte, než si nasadíte kožené rukavice 😊).


2.jpg

 

P. S. Více produktů značky Vandini i podrobnosti o květových vodách najdete v tomto článku od Liftea.


IMG_6361.jpg

 

Přeji Vám voňavý den a krásné Vánoce!

9.jpg

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky