Růžový superúplněk přichází. Jak si ho nejlépe užít?

Růžový superúplněk přichází. Jak si ho nejlépe užít?

Když je měsíc v úplňku, večery a noci získávají až magický nádech. A co teprve, když je v superúplňku, kdy se náš nejbližší nebeský souputník na obloze jeví jako největší! Právě jeden takový superúplněk se na nás chystá už teď v červnu, konkrétně v úterý 14. června. Jak nejlépe tento růžový superúplněk využít ve svůj, krásu a zdraví?

Na úvod trochu suchopárné teorie. K superúplňku dochází ve chvíli, kdy se Měsíc ocitá nejblíže k Zemi. V případě prvního superúplňku letošního roku bude Měsíc od naší domoviny „pouhých“ 357 428 km (oproti běžným 384 400 km)! Zemi Měsíc obíhá v pravidelných cyklech trvajících jeden kalendářní měsíc. A protože ji neobíhá v pravidelných kružnicích, ale v elipsách, je také při každém úplňku od Země jinak daleko. Když se sejde úplněk a moment, kdy je na elipse Zemi nejblíže, nastává… Superúplněk!
 
Už odedávna začíná cyklus novoluním, které bývá spjato s novými začátky. Následuje fáze, kdy Měsíc tzv. dorůstá. Když doroste zcela, přichází čas úplňku – vrchol měsíčního cyklu.
 
Astrologové proto často úplněk pojí s vášní, vést může až k nárůstu agresivity, což překvapivě dokládá několik vědeckých studiích zaměřený na výskyt kriminality v souvislosti s úplňkem. Každopádně má měsíc na naši psychiku i vše živé na planetě nepopiratelný účinek. Spousta z nás o úplňku hůře spí, firmy zabývající se biodynamickým zemědělstvím zase měsíčním fázím uzpůsobuje své hospodářské aktivity.
 
Tentokrát superúplněk ve střelci
 
Červnovému úplňku se v našich končinách říká svatojánský, jelikož není daleko svátku svatého Jana. Ve světě se pro něj vžilo označení jahodový či růžový.  Sebevědomého Střelce nyní vede oblohou šťastný Jupiter. Proto bývají i lidé narození v tomto znamení téměř vždy v pohodě a nad věcí.
 
Jak bude působit superúplněk ve znamení Střelce? Úplně stejně – přátelsky a pohodově. Sice se nejspíš nebude jednat o den jako stvořený pro vážnou debatu o partnerských vztazích nebo politice. Pro přátelský pokec nebo klidný večer, kdy se budete věnovat jen sobě, bude ale jako dělaný.

liftea_superuplnek.png

Co třeba beauty večer s bezva filmem nebo luxusní voňavá vana?
 
Užijte si růžový superúplněk s růžovým rituálem Zoya Goes Pretty:

 
Úplňky se obecně řadí k energetickému vrcholu měsíčního cyklu. 14. června se bude točit vše kolem lásky, ostatně jako vždy při červnovém úplňku, ať už jde o romantiku, partnerství, ale i o prosperitu či štěstí jako takové. Po dlouhých a studených zimních měsících a chladném jaru předznamenává svatojánský úplněk konečně léto.
 
Užijte si proto trochu sebelásky, třeba s celou „sérkou“ přírodní kosmetiky Ecowell:
lifte_superruzovy.png

Související recepty a články

Aromaterapií harmonizujeme emoce a pečujeme o duši
Aromaterapií harmonizujeme emoce a pečujeme o duši
Většina lidí zná aromaterapii jako příjemnou voňavou formu, jak pečovat o pleť a tělo používáním krémů s vonnými...
Čištění pleti s účinky i vůní bylinek a koření
Čištění pleti s účinky i vůní bylinek a koření
Po vyzkoušení šamponu a kondicionéru od Ecowellu jsem nemohla odolat ani odličujícím přípravkům této značky...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky