Sanosan Baby, jemná péče pro nejmenší

Sanosan Baby, jemná péče pro nejmenší
Spolehlivé, dostupné, kvalitní, šetrné k dětské pokožce.

Takové jsou produkty dětské kosmetiky Sanosan Baby od německého výrobce Mann & Schröder. Neobsahují parabeny, silikony, parafínový olej a další potenciálně zatěžující látky. Jejich parfemace je pouze velmi jemná a nedráždivá. Všechny přípravky Sanosan jsou dermatologicky testované a jejich účinnost a bezpečnost je taktéž potvrzena klinickými testy.
089722.jpg

Proč maminky tak řeší složení dětské kosmetiky?

Děti i jejich pokožka jsou citlivější než dříve. Procento alergií (nejen) na různé syntetické látky je dnes podstatně vyšší než u předchozích generací. Parabeny i silikony mají v běžné kosmetice svou funkci, ale pro děti (zejména v novorozeneckém a batolecím věku) nebo lidi s citlivou pokožkou mohou být problematické.
 
Parabeny jsou konzervační látky ropného původu. Nemají vliv na účinnost kosmetických výrobků, pouze zajišťují dlouhou dobu trvanlivosti, která je u většiny kosmetických přípravků v podstatě zbytečná, protože je spotřebováváme velmi rychle. Lidé s citlivou pokožkou a děti mohou mít díky obsahu parabenů v kosmetice alergické reakce, které se projeví například zčervenáním, svěděním nebo otokem pokožky. Silikony usnadňují roztírání a zjemňují konzistenci kosmetického přípravku. Problematickým faktorem silikonů je fakt, že některé jejich druhy nejsou rozpustné ve vodě. Proto zanechávají na pokožce neprodyšný film, díky němuž pak pokožka nemůže dýchat, a tudíž regenerovat. Stejně tak jako parabeny mohou působit dráždivě.
 
A věděli jste, že pokožka novorozenců a malých dětí je 6x tenčí než kůže dospělého člověka? To je další důvod, proč dětskou kosmetiku vybírat tak, aby obsahovala co nejméně syntetických látek a látek ropného původu. V obecné rovině se dá říct, že pro výběr dětské péče jsou vůbec nejlepší přípravky, které obsahují pouze několik základních složek. 

67509330_2264588086923703_6528162694338445312_n.jpg
 
Barvičky pro snadnou orientaci

Řada Sanosan Baby má nejen dětskému oku lahodící obaly (modrého králíčka bude mít rád každý 😊), ale barvy na obalech slouží i k tomu, aby se zákazníci lépe orientovali při výběrů produktů. Přípravky laděné do modra spadají do kategorie očisty. Patří sem například Sanosan Baby Dětský sprchový šampón, dětská sprchová pěna nebo dětské mýdlo. Produkty, na jejichž obalech najdete oranžovou, jsou určené pro péči při výměně plenek. Jedná se třeba o Sanosan Baby Krém na opruzeniny, Sanosan Baby Dětský pudr nebo vlhčené ubrousky. Podle růžové barvy na obalu poznáte přípravky k ošetření dětské pokožky -  Sanosan Baby Dětské tělové mléko nebo dětský tělový krém.
 
Opravdu jemná péče

Produkty značky Sanosan jsou založené na čistém olivovém oleji a hydrolyzovaném mléčném proteinu. Olivový olej zklidňuje a vyživuje citlivou dětskou pokožku, hydrolyzovaný mléčný protein dodává pokožce řadu základních stavebních látek a má příznivý vliv na různé alergie a ekzémy.

sanosan2.jpg
 
Mann & Schröder – záruka bezpečnosti a kvality

Vize německé firmy Mann & Schröder, která se prolíná celou její historií, je ohleduplnost k přírodě i dětské pokožce. Vývoji kosmetiky a podpoře přirozenému stavu pokožky se společnost věnuje již od roku 1974 a své zkušenosti přetavuje v produkty dostupné všem věkovým i příjmovým skupinám. 
 
Přestože jsou produkty cenově dostupné, uchovávají si vysokou kvalitu a odmítají veškeré potenciálně škodlivé látky, jako jsou silikony, parabeny či parafínové oleje. Kromě dětské péče v sortimentu firmy Mann & Schröder najdeme také kosmetiku pro ženy i muže.

 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky