Kotvičník zemní

Kotvičník zemní je prastarou léčivou bylinkou, a kromě jiného je velmi bohatý na vitamín C.
 

Kotvičník zemní

Tato krásná bylinka s žlutým kvítkem je proslulá svými úžasnými účinky na lidský organismus a praktickým využitím v lidovém léčitelství. Dodnes je využívána za velice podobnými účely jako již ve starověku, kdy podporuje pohlavní orgány, hormonální aktivitu našeho organismu a normální funkci močové soustavy.
 

Má příznivé účinky na normální funkci našeho dýchacího a kardiovaskulárního systému, podporuje srážení a čištění krve. Přispívá i k normálnímu stavu naší imunity a přirozené obranyschopnosti našeho organismu. Dále může mít pozitivní vliv i na naši náladu - udržuje normální činnost naší nervové soustavy, tím přispívá i k duševní pohodě. Podpoří rovněž zdraví naší pokožky, našich nehtů, zubů a dásní.

Tato bylinka také silně povzbuzuje sexuální touhy a příznivě působí na potenci, je tedy považována za velmi účinné afrodiziakum.

V současné době je Kotvičník zemní velmi oblíbený jako doplněk při kulturistice, neboť obsahuje látky, které zvyšují množství svalové hmoty a odbourávají tuk.


kotvicnik-zemni-(1).png

Odvar z Kotvičníku zemního

Tento lahodný čajík je skvělý obzvláště pro ženy.

Jak na to?

Do malého kastrůlku vložíme 3 kávové lžičky namleté, sušené natě Kotvičníku zemního,

zalijeme ji půl litrem vody, vaříme 30 minut, poté scedíme, necháme vychladnout na přijatelnou teplotu a popíjíme.

 

P.S. Nenechte se zmást, že se tak dlouho vaří, ale konkrétně Kotvičník zemní, to velmi potřebuje, aby uvolnil všechny své cenné látky, které potřebujeme.

 

Kapičky touhy

Pokud chcete zažít noc plnou vášně, tak si tyto kapičky musíte vyrobit!

Jak na to?

Do sklenice vložíme tři polévkové lžíce natě Kotvičníku zemního, zalijeme 250 ml domácí slivovice nebo čisté vodky o obsahu alkoholu více jak 45% a za občasného promíchání necháme na teplém místě nejméně tři týdny louhovat. Poté přecedíme přes jemné plátýnko a po dobu šesti týdnů užíváme 15 kapek ráno a večer.

Související recepty a články

Česnek setý
Česnek setý
Jeho charakteristickou štiplavou chuť žádné koření nenahradí. A potěšit umí nejenom chuťové pohárky, ale také naše...
Pupalka dvouletá
Pupalka dvouletá
Nádherná pupalka dvouletá s velkými žlutými květy, které naše babičky říkaly noční svíce, noční hvězda nebo večerní...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky