Suroviny z čisté přírody pro dětskou pokožku

Dětská pokožka, zejména u novorozenců a kojenců je velmi jemná a citlivá. Je také mnohem tenčí než pokožka dospělého člověka, a proto velmi záleží na výběru kosmetických přípravků, kterými ji ošetřujeme. Pokud vaše děťátko netrpí specifickou formou alergie, jsou vhodnou volbou přípravky z čistých přírodních surovin, pěstovaných v podmínkách ekologického zemědělství.
Suroviny z čisté přírody pro dětskou pokožku

Proč jsme vybrali pro děti Ecowell?

Především proto, že máme prověřenou jeho kvalitu. Výrobce, tureckou ekologickou značku Ekokimya, osobně známe a víme, že svoji práci dělají poctivě a s nadšením. Bio kosmetika Ecowell pro dospělé byla jedna z prvních značek, které jsme začali prodávat na našem e-shopu a v současnosti patří také k těm nejoblíbenějším. Když nám z Ekokimya oznámili novinku, dětskou bio kosmetiku Ecowell Baby, bez váhání jsme rozšířili sortiment značky o čisté přírodní přípravky pro děti s krásnými hravými obaly.
 

Co dala příroda „dětskému“ Ecowellu?

Olivový, meruňkový a třešňový olej budou hýčkat pokožku vašeho děťátka, pokud se rozhodnete pečovat o jeho tělíčko pomocí organického (bio) tělového mléka. Hodí se po každém koupání, nebo i pro běžnou denní péči, pokaždé, když je pokožka vašeho děťátka napjatá, suchá, či podrážděná.

10823990509618.jpg Olivový olej, jedna z perel Středomoří, vykazuje především intenzivní hydratační a zklidňující vlastnosti. Posiluje přirozenou ochranou vrstvu pokožky, pleť zbavuje napětí a dělá ji příjemně vláčnou.

10823990509618.jpg Meruňkový olej, získaný z jader meruňky, ocení dětská pokožka zejména pro jeho zklidňující a regenerační účinky. Obsahuje velké množství esenciálních mastných kyselin a pokožku zásobuje vitamínem A a E.

10823990509618.jpg Třešňový olej, vyrobený lisování jader třešní za studena, výrazně podporuje pružnost pokožky, hodí se pro        kůže hodně suchou až exematickou.

Arganový olej, bambucké máslo a měsíček lékařský jsou ideální kombinací pro to, abyste předešli tvoření opruzenin či urychlili jejich hojení. Dětský krém na opruzeniny Ecowell Baby využívá kromě uvedených surovin z ekologického zemědělství také hojivou sílu bio aloe a zklidňující efekt zinku.

Jemný dětský mycí gel  oceníte při každém koupání. Zklidňující účinky aloe odstraní z pokožky vašeho děťátka veškeré napětí, což se projeví i na klidnějším spánku. Citrusový olej jemně čistí a příjemně voní.

Věděli jste, že myrtová voda má protizánětlivé, zklidňující a vysoce čisticí účinky? I proto ji v Ecowellu použili jako jednu z hlavních složek bio dětského šamponu. Myrta, svatební květina našich babiček, si totiž hravě poradí s podrážděnou pokožkou dětské hlavičky a také jemně vyčistí vlásky, do nichž se během celého dne dostane spousta různých nečistot.
 

Chcete, aby se vaše děťátko cítilo dobře ve své kůži?

Maminky malých dětí určitě potvrdí, že pokud děti mají trápení s pokožkou, výrazně to ovlivňuje i jejich náladu. Proto je opravdu dobré se nad výběrem dětské kosmetiky zamyslet. V zásadě vám stačí čtyři jednoduchá doporučení:

10823990509618.jpg Kosmetika pro nejmenší by určitě neměla obsahovat potenciálně dráždivé a zatěžující látky, jako jsou parabeny, silikony, nebo látky na bázi ropy.

10823990509618.jpg Pokud vybíráte přípravky z přírodních surovin, měly by to být jenom ty nejčistší, a tedy z kontrolovaného ekologického zemědělství.

10823990509618.jpg Plus při výběru dětské kosmetiky je vždy jednoduchost receptur. Základem by mělo být pouze několik účinných surovin.

10823990509618.jpg Pohlídejte si také garance kvality. Základní informace o certifikacích dětské kosmetiky si můžete přečíst zde.

Související recepty a články

Maralí kořen
Maralí kořen
Maralí kořen, též nazývaný "rhapontikum"  je bylina známá pro své mnohostranné účinky a léčivé...
Brahmi
Brahmi
Unikátní bylinka pro zlepšení paměti a koncentrace hojnmě využívána v ajurvédské medicíně.
Mikrobiom v rovnováze - půl zdraví
Mikrobiom v rovnováze - půl zdraví
V lidském těle se mikrobiom vyskytuje ve střevech, v kůži, v ústech, v dýchacích cestách nebo ve...
Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky