Co mít v zimě vždy po ruce? Rozhodně krém na ruce.

Co mít v zimě vždy po ruce? Rozhodně krém na ruce.

Časté přechody ze zimy do tepla, mráz a vlhkost nedělají pokožce příliš dobře. Nejvíce v tomto období trpí obličej a ruce, neboť jsou nepřízni počasí přímo vystaveny. Ruce sice můžeme schovat do rukavic, ale v těch zase pokožka je těžko může dýchat, a tak není divu, že od pozdního podzimu až do jara trápí spoustu lidí nepříjemná loupající se kůže nebo dokonce ekzém na dlaních a prstech. Nenechte to zajít tak daleko a vybavte se na zimu kvalitními krémy na ruce, které o ně budou pečovat. Z vlastní zkušenosti doporučuji krémy od německé značky Alkmene.

 

Už dříve jsem vyzkoušela měsíčkový a heřmánkový a byla jsem z nich nadšená. Na následující chladné období jsem si pořídila verzi se slézem a s olivovým olejem.


toto.jpg


Alkmene BIO Krém na ruce s extraktem organického slézu

 

Sléz je bylina s růžovo-fialovými kvítky, která je už od starověku využívána jako léčivka. Jak květy, tak i nať a listy slézu jsou cenným zdrojem vitamínů A, B a C, slizů a tříslovin, a proto se po staletí využívají k léčebným účelům - a to vnitřně i vnějšně. Připravují se z nich čaje, ale i obklady či různá tonika na problematickou pokožku s akné, ekzémem nebo dokonce lupénkou.

 

Účinky slézu

 

Kosmetické produkty s obsahem slézu pečují o suchou, dehydratovanou, podrážděnou a hrubou pokožku. Vyživují ji, zvláčňují, zklidňují a zbavují suchých míst. Navíc hojí záněty a svědění, ale i drobné ranky.

 

Krém od Alkmene obsahuje extrakt z květu slézu lesního (Malva Sylvestris), a to z organického zemědělství.”

 


1.png
 

Další účinné látky v krému

 

Produkt dále obsahuje bambucké máslo (shea butter), což je 100% přírodní látka, která se vyrábí z ořechů stromu s názvem máslovník africký. Bambucké máslo má schopnost maximální regenerace pokožky a díky obsahu hned několika vitamínů a mastných kyselin se postará o to, aby kůže na vašich dlaních byla hladší, pružnější a celkově zdravější.

 

Tip: Liftea má v nabídce bambucká másla od značky Zoya Goes Pretty v kouzelných skleničkách a plechovkách. Sama jsem jich několik vyzkoušela a pro jejich univerzální využití je ráda doporučuji. Recenzi másel najdete tady.


IMG_6154.jpg
 

V krému Alkmene se slézem najdete i slunečnicový olej (Helianthus Annuus Seed Oil). Ten většinou hledáme spíše v kuchyni nežli v kosmetice, ale věděli jste, jaké divy umí olej dělat s pokožkou? Podporuje její vláčnost a pružnost, napomáhá v hojení ekzémů, a také kůži chrání před volnými radikály. Navíc díky vysokému obsahu vitamínu E výborně regeneruje.

 

V kombinaci se slézem a bambuckým máslem je tak slunečnicový olej dokonalým kombem pro pokožku rukou.”

 

Možná si teď říkáte, že krém bude vzhledem ke svému složení s olejem a máslem velmi mastný. Oproti měsíčkovému a heřmánkovému krému na ruce od Alkmene je mírně mastnější, ale rozhodně ne tak, že by vám to bránilo v běžném fungování 😊. Krém se jen mírně déle vstřebává, zhruba nějakých 5 vteřin, ale pak už jej na pokožce téměř necítíte. Prsty nedělají mastné flíčky na papíře ani třeba na klávesnici počítače, a tak je krém bez problému možné aplikovat kdykoliv během dne - i v práci.
 

IMG_6137.jpg
 

Ochranná vrstva pro pokožku rukou

 

Produkt má bílou barvu a bohatou krémovou konzistenci, není průhledný a vazelínovitý. Hustá struktura nestéká a skutečně výrazně vyživuje pokožku dlaní. Krém na kůži vytváří jakousi ochrannou bariéru, na dlaních i konečcích prstů lze po aplikaci skutečně cítit takový film, který zabraňuje loupání a poškození kůže. Doslova to ve mně vyvolává pocit, že krém vytvořil zcela novou pevnou vrstvu kůže 😊. Na zimu je tak tento produkt výborný, protože dělá vrstvu, která chrání pokožku před mrazem a vysoušením v rukavicích.

3.png

 

Hojí záděrky a prasklinky

 

Překvapilo mě, že mi po několika dnech používání krému zmizely dvě záděrky, které jsem měla u nehtového lůžka a byly bolestivé a nepříjemné. Krém zahojil i suchá místa na koncích prstů, jež se tvoří při práci na počítači. Kdo denně na PC napíše stovky slov, možná to taky zná 😃. I díky tomu mohu krém určitě doporučit - a nejen pro skvělé účinky, ale i pro krásnou květinovou vůni, která okouzlí srdce každé dámy!

 

Alkmene BIO Krém na ruce s organickým olivovým olejem

 

Pánům mohu doporučit krém na ruce Alkmene s univerzální vůní s olivovým olejem. Ten voní decentně a velmi svěže.

2.jpg

 

Olivový olej je zázrak z přírody

 

A ten v krému Alkmene navíc pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství, a tak je v nejvyšší kvalitě. Olej lisovaný ze zelených oliv obnovuje ochrannou bariéru pokožky a navrací jí její přirozenou vláčnost a pružnost. Krém je vhodný pro extra namáhané ruce, protože podporuje hojení a regeneraci. Ocení jej tak nejen pánové, ale všichni, kdo si třeba musí ruce často máchat ve vodě a nebo pracují manuálně. Krém poskytne po těžkém dnu rukám úlevu a do rána obnoví ochrannou funkci kůže. Proto je vhodné jej aplikovat nejen během dne, ale v silné vrstvě i před spaním.

IMG_6150.jpg

 

Vyživí, ale nemastí

 

Důležité je zmínit, že krém se velmi rychle vstřebává, nelepí a hlavně nemastí, a tak jej snesou i ti, kdo nemají rádi cokoliv mastného na rukou. Produkt díky tomu neomezuje v práci - i minutku po aplikaci zvládnete otevřít láhev nebo cokoliv zašroubovat, což někdy bývá po nanesení krému problém.

4.png

 

Hustá struktura pro maximální hydrataci

 

Alkmene krém s olivovým olejem je krásně hustý, perfektně se roztírá a má bílou krémovou konzistenci - jako stará známá indulona. A i proto mu pánové budou důvěřovat 😃.

 

Všechny krémy na ruce Alkmene jsou vegan, bez parabenů, silikonů, minerálních olejů, PEG, SLS, navíc jsou balené v tubě, která je z 60 % tvořená z recyklovaných materiálů.”


7.png
 

Tip: Olivový krém můžete koupit i v dárkové sadě s tělovým mlékem a sprchovým gelem. Dopřejete tak péči oleje z oliv celému tělu!


005490.jpg

 

Kam dál? Přečtěte si 10 důvodů, proč na vlasy a ruce používat heřmánkové Alkmene, nebo mrkněte, jak na kadeře působí Alkmene s měsíčkem lékařským.

 

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky