Dezinfekční sprej s vůní čerstvě vypraného prádla? Existuje!

Dezinfekční sprej s vůní čerstvě vypraného prádla? Existuje!

24. září 2020 se Česká republika stala zemí, která má ze všech států Evropské unie největší nárůst nově nakažených virem covid-19. Překonali jsme i Francii a Španělsko. Situaci bychom proto určitě neměli brát na lehkou váhu a naopak bychom teď ještě více měli dbát o ochranu svého zdraví. Mezi možnosti prevence, jak se bránit koronaviru, patří kromě roušek i dezinfekce, kterou je vhodné mít v této době neustále u sebe. Na cestách, v práci, doma. Všude tam, kde nemáme možnost si pravidelně mýt ruce.

 

Značka Dermo Pharma nabízí řadu přípravků, které vám pomohou udržovat ruce hygienicky čisté, ať už budete kdekoliv. Jaké její produkty mohu doporučit? 
 

Antibakteriální sprej s 62 % alkoholu s vůní bavlníku

Dezinfekční přípravky se staly běžnou součástí naší kosmetické výbavy už v březnu. Jestli už vzhledem k častému používání nemůžete zápach dezinfekce ani cítit, hodně vás potěší Dermo Pharma sprej s aroma bavlníku. Ten voní doslova jako čerstvě vyprané prádlo!
 

IMG_6067-(2).jpg


Aroma čistoty v každém šplíchnutí

 

Po aplikaci na dlaně jde zhruba dvě sekundy mírně cítit alkohol a jakmile se odpaří, zůstanou ruce vonět jako kdybyste na ně právě nalili aviváž! Vůně je opravdu silná a příjemná a pokud také patříte mezi ty, kteří rádi čichají k prádlu, které právě vytáhli z pračky (😊), do tohoto spreje se doslova zamilujete a jiný antibakteriální produkt už nikdy nebudete chtít.

 

Zajímavé info: Vůni produktu zajišťuje kumarin (Coumarin), což je přirozeně se vyskytující látka obsažená v esenciálních olejích, například levandule nebo tonky, a také geraniol, což je taktéž přírodní látka podobná alkoholu. Obsahují ji různé druhy rostlin a má sladce růžovou vůni.
 

IMG_6072.jpg


Koktejl výživných látek pro pokožku rukou

 

Sprej má 125 ml a na výšku 16 cm, takže se vejde do kabelky či batůžku a můžete jej mít pořád po ruce. Obsahuje 100% přírodní glycerin, jenž zvláčňuje a zjemňuje kůži a pomáhá jí udržet si vlhkost, a dále má v sobě vitamín E (Tocopheryl), jenž je silným antioxidantem a působí protizánětlivě. Produkt díky těmto látkám nevysušuje kůži dlaní, naopak ji dělá hezky vláčnou. Sprej nelepí, nemastí a bleskově se vstřebává.

 

Antibakteriální sprej se 75 % alkoholu s kajeputovým olejem


Pokud hledáte produkt vyloženě do kabelky, a zároveň oceníte ještě vyšší procento alkoholu, vsaďte na silnější Dermo Pharma sprej s antivirovou ochranou. Ten má 100 ml a na výšku jen 14,5 cm, takže se vejde i do dámského psaníčka.
 

IMG_6074.jpgDíky kompaktní velikosti je sprej super i do práce na stůl.


Složení za jedna

 

75 % obsahuje spreje tvoří alkohol, díky čemuž dokáže produkt efektivně eliminovat viry a bakterie a má i fungicidní efekt. Zbývajících 25 % obsahu je voda, 100% přírodní glycerin, citric acid a kajeputový olej. Produkt tak má oproti spreji s vůní bavlníku čistější složení bez zbytečné chemie a je tudíž vhodnější pro dětskou nebo citlivější pokožku.

 

Citric acid není nic jiného, než dobře známá kyselina citronová, která má ve spreji antibakteriální a antimykotickou funkci. Kajeputový olej je pak látka extrahovaná z větví a listů stromu s názvem kajeput střídavolistý (Melaleuca Alternifolia). Možná vás překvapí, že je to jeden z nejdražších olejů na světě. Umí bojovat s kožními infekcemi a houbami a hlavně s bakteriemi a viry.

IMG_6068.jpg

 

Ani tento sprej díky obsahu glycerinu nevysušuje pokožku rukou. Vstřebá se za pár vteřin a nezanechává dlaně ulepené nebo mastné. Protože neobsahuje parfém, je však třeba počítat s tím, že má alkoholové aroma, ale po vstřebání jdou dlaně lehce cítit po citrusech.

 

Sprejový aplikátor je skvělá věc! Aplikace dezinfekce je díky němu rychlá a potěší ty, kdo nemají rádi roztírání čehokoliv na pokožce. Sprejem můžete navíc dezinfikovat i povrchy, třeba madla nebo tlačítka v MHD, než na ně sáhnete.”

 

Tip: Tento sprej je velmi oblíbený, a tak se vyrábí i ve větším 300ml balení. Tuto objemnější lahev si můžete postavit na stůl do práce nebo třeba na komodu do předsíně a dezinfekci použít vždy, když se vrátíte domů.

 

Antibakteriální gel se 70 % alkoholu


Dáváte-li přednost gelové konzistenci, pak sáhněte po alkoholovém Dermo Pharma gelu. Ten je v nabídce buďto ve 300mililitrovém, anebo v půllitrovém balení. Obě balení mají praktický pumpičkový aplikátor, pomocí kterého nanesete do dlaní právě tolik přípravku, kolik je potřeba k dezinfekci dlaní.

IMG_6052.jpg

 

Co lahvička obsahuje?

 

Gel se skládá z alkoholu (70 % složení), vody a glycerinu. Kromě toho obsahuje propylene glycol, což je látka, která na sebe váže vodu, čímž hydratuje a zvlhčuje pokožku. Navíc usnadňuje vstřebávání dalších látek do hlubších vrstev kůže a zlepšuje tak její pružnost a zabraňuje vysoušení. O gelovou strukturu se pak stará látka s názvem carbomer.

IMG_6071.jpg

 

Konzistence a vůně

 

Produkt má tekutější konzistenci, a tak se velmi dobře rozmazává v dlaních a rychle se vstřebává. Skutečně za vteřinku zmizí v pokožce a ani nevíte, že jste jej aplikovali. Je skvělé, že nedělá žmolky a ani nelepí a nemastí.

 

O vůni nelze moc mluvit. Gel totiž neobsahuje žádná aromata, a tak je cítit vyloženě jen po alkoholu. Po několika sekundách ale nemocniční vůně odezní, takže nemusíte mít obavy, že byste byli cítit alkoholovým oparem.


IMG_6051.jpg

 

Dobré vědět: Na kousku hadru jsem vyzkoušela, že ani jeden z produktů Dermo Pharma nedělá fleky na oblečení. Přece jen nás teď čeká sezóna dlouhých rukávů, a tak se dezinfekce může na oděv snadno dostat.

 

Kam dál? Vybrala jsem čtyři dezinfekční produkty, které jsou vhodné pro děti a školáky. Skvěle se jim vejdou do školního batůžku a vaše ratolesti je tak mohou mít pořád po ruce!

 

A pokud preferujete čistě přírodní kosmetiku a drogerii, doporučuji přečíst si článek o 100% naturálních antibakteriálních mýdlech Alepeo a mrknout na ekologické čističe ECOS3, které v této době doma hodně oceníte.

Související recepty a články

Zobrazit všechny štítky Skrýt štítky